پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۳:۰۱ - ۰۲ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۲۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

دستور جمع‌آوری برخی آنتی‌بیوتیک‌های وارداتی به کشور صادر شد

دولت رئیسی نه عُرضه تولید دارو داشت، نه واردات

جمع‌آوری آنتی‌بیوتیک‌های بی‌کیفیت و ناشناس هندی,داروهای غیر مجاز هندی
دولت ابراهیم رئیسی که شعار اصلی‌اش بر تولید داخلی است و بارها هم بر لزوم تهیه نیاز کشور توسط داروهای ایرانی تاکید کرده بود، حتی در واردات دارو نیز ناموفق عمل کرده است.

به گزارش فراز،۳ هفته پس از آغاز بحران کمبود دارو در کشور، دولت حتی با واردات هم نتوانسته مشکل را حل کند. چرا که سازمان غذا و دارو دستور جمع آوری برخی آنتی بیبوتیک‌های وارداتی را داده است.

بحران کمبود دارو در ایران می‌رود تا یک ماهه شود. نکته این مشکل آنجاست که حالا دامنه کمبود به آنتی بیونتیک‌های ساده و حتی سرم نمکی رسیده است. یعنی ابتدایی‌ترین داروهای ممکن در هر کشوری.

درست یک ماه قبل ابراهیم رئیسی در روز اول آبانماه دستور داد که «کمبود برخی اقلام دارویی به سرعت رفع و با اهمال‌کاران برخورد شود.» در این یک ماه اما اتفاق خاصی نیفتاد و طبق معمول خبری هم از برخورد با اهمال‌کاران نبود.

رپیس جمهوری اما یک ماه بعد در روز ۳۰ آبان اظهارنظری داشت که باز هم حکایت از عدم اشراف دولت به بازار دارو می‌کرد. او گفت: کینه دشمنان از همین دستاوردهای عظیم ناشی شده و قطعاً برای آنها پذیرفتنی نیست که کشوری تحت تحریم نه تنها ۹۵ درصد از داروهای مورد نیاز مردمش را تولید کند، بلکه به صادرکنندگان دارو نیز تبدیل شود.

رئیسی در شرایطی از تولید  ۹۵ درصد داروی کشور در داخل خبر می‌داد که کشور یک ماه بود در تب کمبود ساده ترین داروها می‌سوخت. شعارهای تولید دارو در داخل و تامین کمبودها توسط داروسازان بومی به جایی نرسید و معلوم شد که دولت برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع باید اقدام به واردات دارو کند. نکته اما اینجاست که حتی در همین واردات نیز دولت نتوانست موفق عمل کند.

طبق آخرین گزارش ها براساس نامه‌ای که پیکانپور، مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو به یکی از شرکت‌های واردکننده سوسپانسیون خوراکی آنتی‌بیوتیک نوشته شده، داروی کوآموکسی کلاو با برند MAGAMOX CV-DUO با شماره سری ساخت MFH0555 که به صورت فوریتی وارد کشور شده است؛ از لحاظ آزمون تعیین ماده موثره، غیرقابل قبول بوده است.

در پی بررسی‌های آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو، این سازمان دستور ریکال (جمع‌آوری دارو از سطح عرضه) سوسپانسیون خوراکی کوآموکسی کلاو با برند و شماره سری ساخت یادشده را صادر کرده است.

مردم نگران نباشند

البته دکتر بهمن صبور؛ نایب‌رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تأیید این خبر اظهار کرده که: ریکال (جمع‌آوری) داروهای آموکسی‌کلاو یاد شده، شامل یک بچ (دسته) از این محصول بوده که از نظر تست‌های ماده موثره مورد تأیید سازمان غذا و دارو قرار نگرفته است. وی در پاسخ به این سوال که در صورتی که این داروها به دست مصرف‌کنندگان رسیده باشد، خطری برای بیماران مصرف‌کننده این داروها وجود دارد؟ گفت: خیر؛ ممکن است میزان ماده موثره موجود در این بچ دارو، کافی نبوده باشد یانتایج تست‌ها منطبق بر استانداردهای در نظر گرفته شده نباشد؛ مردم نگران نباشند چرا که ریکال داروها امری روتین است.

البته مشاور رئیس سازمان غذا و دارو نیز قبلا گفته بود: «ورود دارو به کشور طی فرآیند مشخصی و زیر نظر سازمان غذا و دارو انجام می‌شود. داروها یا به صورت ثبتی و از طریق شرکت‌هایی که نماینده رسمی در کشور هستند وارد می‌شوند یا واردات دارو به صورت فوریتی و در مواقعی که دارویی دچار کمبود شده و نیاز داریم که دارو سریع‌تر وارد بازار شود، انجام می‌شود. واردات دارو از هر دو طریق با مجوز سازمان غذا و دارو انجام می‌شود. وقتی دارویی از هر کدام از این مسیرها وارد کشور می‌شود، ‌نمونه‌برداری از آن‌ها انجام شده و آزمایش‌های کیفی نیز انجام می‌شود تا از سلامت و ایمنی محصول مطمئن شویم و در صورتیکه سلامت و ایمنی داروی وارداتی از سوی سازمان غذا و دارو تایید شود، دارو وارد بازار می‌شود.»

دولتی که حتی خریدار مطلعی نیست

حال مشخص نیست داروهای ریکال شده در چه وضعیتی از نظر توزیع و مصرف قرار دارند و در صورت مصرف، تأثیرات منفی بر مصرف‌کنندگان داشته یا خیر. اما نکته مهمتر این است که دولت ابراهیم رئیسی که شعار اصلی‌اش بر تولید داخلی است و بارها هم بر لزوم تهیه نیاز کشور توسط داروهای ایرانی تاکید کرده بود، حتی در واردات دارو نیز ناموفق عمل کرده است. به عبارتی دولت رئیسی نه فقط در حوزه دارو تولیدکننده خوبی نبوده که حتی خریدار مطلعی نیز نیست.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش