شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۲۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۱۸۱
حوزه بهداشت و رفاه

مردم را بدون ماسک می‌بینم وحشت می‌کنم | سویه جدید کرونا ۳ تا ۵ روزه از بدن خارج می‌شود، برای بازگشت به کار تست لازم نیست

سویه بسیار مسری اومیکرون,علائم اومیکرون
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید: ویروس غالب کشور درحال‌حاضر، زیرسویه XBB است که سرعت و قدرت انتقال بسیار بالایی دارد و اگر پروتکل‌ها رعایت نشود، آمار کرونا ازجمله موارد بستری در کشور به زودی افزایش خواهد یافت.

دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتگو با همشهری‌آنلاین اظهار کرد: اکنون ویروس کرونای غالب در ایران، زیرسویه جدید XBB است که قدرت و سرعت انتقال زیادی دارد. در چین و ژاپن و تمام دنیا هم همین زیرسویه غالب است.

محرز گفت: من برای رفتن به محل کارم هر روز از میدان صنعت رد می‌شوم و جمعیت زیادی را می‌بینم که از مترو استفاده می‌کنند. وقتی جمعیت را می‌بینم، واقعا وحشت‌زده می‌شوم. چون تقریبا دیگر هیچ‌کس از ماسک استفاده نمی‌کند. آن هم در مترو که تمام درهایش بسته است! درحالی‌که تنها راه پیشگیری از زیرسویه XBB طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، رعایت پروتکل‌هایی مثل استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی به اندازه یک متر است. همان چیزی که از ابتدا گفتیم و هنوز هم می‌گوییم. اما مردم فکر می‌کنند کرونا تمام شده و دیگر ماسک نمی‌زنند.

وی گفت: از زمانی که سویه امیکرون پیدا شد، اثربخشی واکسن‌های موجود روی این ویروس خیلی پایین آمد. هرچقدر جلوتر می‌رویم و این ویروس جهش‌های بیشتری پیدا می‌کند، اثربخشی واکسن‌های موجود کمتر هم می‌شود. البته الان از خود امیکرون هم واکسن ساخته شده، اما هنوز اثبات نشده که اثربخشی صد درصدی دارد یا نه. از این گذشته، تاکید خود سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به زیرسویه‌های فعلی، فقط ماسک، شستشوی دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی است.

مردم دلشان را به واکسن خوش نکنند/ زیرسویه XBB فوق‌العاده مسری‌تر است

عضو کمیته علمی کشوری ستاد کرونا در پاسخ به این سوال که واکسیناسیون را به مردم توصیه کنیم یا خیر، توضیح داد: تزریق واکسن، میزان آنتی‌بادی را کمی بالا می‌برد، اما از ابتلا به بیماری جلوگیری نمی‌کند. فقط از ابتلای سخت پیشگیری می‌کند. افرادی که نوبت چهارم واکسن را نزدند، بروند تزریق‌شان را انجام بدهند، اما حتی اگر واکسن هم زدند، حتما و حتما از ماسک هم استفاده کنند. مردم دلشان را به واکسن خوش نکنند.

دکتر محرز با بیان این که آمار کرونا حتما به زودی افزایش می‌یابد، گفت: زیرسویه XBB فوق‌العاده مسری‌تر از سویه‌ها و زیرسویه‌های قبلی است. خطرش هم در همین است. معمولا هم افراد در معرض خطر مثل سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و دیابتی‌ها زودتر و بیشتر از دیگران گرفتار می‌شوند و درنتیجه آمار هم در کشور بالا می‌رود.

پروتکل‌های درمانی زیرسویه جدید نوشته شده/ همه دارو‌ها موجود است

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره دارو‌های اثربخش روی زیرسویه جدید نیز توضیح داد: همه دارو‌های قبلی روی زیرسویه جدید هم موثرند. با این حال پروتکل‌های درمانیِ زیرسویه جدید، هفته پیش در کمیته علمی کشوری ستاد کرونا مطرح و نوشته شده و داروهایش هم در ایران موجود است. اما موضوع این است که باید جلوی ابتلا را بگیریم. الان زمستان است و در‌ها و پنجره‌ها بسته‌اند و تهویه هوا که مهم‌ترین عامل انتشار این بیماری است، کمتر اتفاق می‌افتد.

این پزشک تاکید کرد: مردم باید پروتکل‌ها را به طور جدی رعایت کنند و علاوه بر این، باید قانون گذاشته شود که در جا‌هایی مثل مترو و اتوبوس که در‌ها و پنجره‌ها بسته است، مردم حتما ماسک استفاده کنند و ورود شهروندانی که ماسک ندارند، ممنوع شود. مثل قبل.

توصیه به افرادی که نمی‌دانند دوز پنجم را بزنند یا نه

دکتر محرز همچنین در پاسخ به این سوال که توصیه به افرادی که با وجود تزریق ۴ دوز واکسن کرونا، نمی‌دانند نوبت پنجم را هم تزریق کنند یا نه، گفت: در آمریکا نوبت پنجم واکسن از واکسنی تزریق شده که از خود سویه امیکرون ساخته شده و فقط هم به افراد بالای ۷۰ سال که شرایط ابتلا به بیماری را دارند، تزریق شده است. اما این که آیا این واکسن روی XBB هم صد درصد اثربخشی دارد، هنوز نمی‌دانیم و گزارشی نداده‌اند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: وزارت بهداشت با کمیته واکسن تصمیم می‌گیرند که مردم دوز یادآور را تزریق کنند یا نه، ولی واکسنی که علیه امیکرون ساخته نشده باشد، هیچ تاثیری روی زیرسویه جدید (XBB) ندارد. درضمن، مردم هر واکسنی هم که به توصیه وزارت بهداشت می‌زنند، ۳ اصل پیشگیری که ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی است را باید رعایت کنند. وگرنه بدون شک در بستر بیماری می‌افتند. این نکته را به هیچ وجه یادشان نرود. استفاده از ماسک یک باید است.

عضو کمیته علمی کشوری ستاد کرونا تاکید کرد: خود سازمان جهانی بهداشت هم بعد از اپیدمی شدید زیرسویه XBB در چین و ژاپن و بقیه دنیا که در کشور ما هم غالب شده، فقط صحبتی از تکرار تزریق واکسن نکرده است. روی سه اصل ماسک، شستن مرتب دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی یک متر تاکید کرده است.

یک اپیدمیولوژیست: سویه جدید کرونا ۳ تا ۵ روزه از بدن خارج می‌شود/ برای بازگشت به کار تست لازم نیست

باشگاه خبرنگاران: یک اپیدمیولوژیست گفت: سویه‌های جدید شناسایی شده کرونا در کشور، سرایت پذیری بالایی دارند؛ اما مرگ و میر پایینی خواهند داشت.

سویه بسیار مسری اومیکرون,علائم اومیکرون

حمید عشرتی، اپیدمیولوژیست گفت: دوره ابتلا به سویه جدید کرونا بین ۳ تا ۵ روز است. برای بازگشت به محیط کار نیازی به تست منفی نیست؛ زیرا در طول این مدت بیماری از بدن خارج می‌شود. افراد علامت‌دار بهتر است پس از بهبودی تا ۵ روز در خانه بمانند؛ زیرا ممکن است افراد دیگر را مبتلا کنند.

به گفته وی سویه های جدید شناسایی شده در کشور، سرایت پذیری بالایی دارند؛ اما خوشبختانه مرگ و میر پایینی خواهند داشت.

عشرتی گفت: به طور کلی احتمال افزایش تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا پیش بینی شده است.

او افزود: افراد باید در هنگام تردد در اماکن شلوغ و فضاهای سر بسته حتما از ماسک استفاده کنند و افراد با علائم مشکوک از حضور در اجتماعات و محل کار جدا بپرهیزند.

این اپیدمیولوژیست گفت: بررسی ها نشان می دهند که هر نفر آلوده به ویروس کرونا می تواند پنج نفر را مبتلا به بیماری کند. در حال حاضر با توجه به شناسایی سویه های جدید از زیرگروه های امیکرون در کشور، افراد باید دستورالعمل های بهداشتی را به طور دقیق تر رعایت کنند و توجه ویژه ای به تزریق نوبت یاد آور داشته باشند.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش