پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۲۲ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۵۳۸
حوزه بهداشت و رفاه

اضافه کاری اجباری پرستاران با ساعتی ۱۶ هزار تومان/ برخی بیماران به دلیل شرایط اقتصادی درمان را رها می کنند

پرستار,اضافه کاری اجباری پرستاران با ساعتی ۱۶ هزار تومان
دبیرکل خانه پرستار گفت: در بیمارستان‌های دولتی برای اضافه‌کار اجباری بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند که این رقم برای کارِ سختِ پرستاری بسیار کم است.

به گزارش ایلنا، اضافه کارِ اجباری با ساعتی ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان؛ یکی از دلایلِ اعتراضِ پرستاران طی ماه‌های اخیر است. وزارت بهداشت طی دو سال اخیر از جذبِ نیروی رسمی سرباز زده و بیمارستانها برای تأمین نیرو مجبورند از نیروهای قراردادی و شرکتی استفاده کنند که به گفته‌ی محمد شریفی مقدم (دبیر کل خانه پرستار) بسیاری از تحصیل‌کردگانِ پرستاری به دلیلِ حقوقِ پایینِ این نوع قراردادها حاضر به کار نمی‌شوند. مجموع این شرایط سببِ کمبودِ نیروی پرستار شده و بیمارستانها با اضافه کارِ اجباری از ظرفیتِ نیروی موجود برای پر کردنِ خلاء خود سوءاستفاده می‌کنند.

شریفی مقدم در انتقاد از شدتِ کارِ پرستاران در بیمارستان‌ها به «ایلنا» گفت: پرستاری جزو مشاغل سخت است و محیطی که پرستاران در آن کار می‌کنند پُر استرس است. این افراد دائم با بیماران بدحال مواجه هستند و چون در صفِ اولِ ارائه‌‎ی خدمات و دردسترس هستند، بیماران و خانواده‌هایشان، همه‌ی کمبودها و ناکارآمدی‌ها را از آن‌ها می‌‍‌بینند.

وی ادامه داد: تعدادِ استانداردِ نیروها در ارائه‌ی خدماتِ صحیح بسیار مهم است. طبقِ استانداردهای حداقلی، به ازای هر هزار نفر، حداقل باید ۳ پرستار وجود داشته باشد که الان ۲ نفر است و ما هنوز به کف استاندارد هم نرسیده‌ایم.

شریفی مقدم با تأکید بر اینکه از کادرِ پرستاری نباید بیش از میزانِ ظرفیتِ قانونی، کار گرفت، گفت: قانونگذار با در نظر گرفتنِ شرایطِ سختِ کار پرستاری، مواردی در قانون دیده تا ساعاتِ کار پرستار را به حداقل ممکن برساند. به طور مثال، شبکاری و تعطیل کاری ضریب یک و نیم می‌خورند و به تبع آن ساعات کار بسته به بخش و سنوات و سختی کار از ۴۴ ساعات به ۳۶ ساعت بسته به شاخص‌ها کاهش پیدا می‌کند. البته عملا با دادنِ اضافه‌کارِ اجباری به پرستاران این قانون بلااثر شده است.

دبیر کل خانه پرستار توضیح داد: در ایران به دلیلِ کمبودِ پرستار بیش از آنچه باید از آن‌ها در بیمارستان‌ها کار می‌خواهند و به اجبار برای پرستاران اضافه کار تعیین می‌کنند و این بی‌شک روی کارآمدی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

شریفی مقدم گفت: پرستاران بابتِ این وضعیت شاکی هستند. برخی از آن‌ها حتی اجازه‌ی استفاده از مرخصیِ قانونی خود را هم ندارند در حالیکه قوانین به گونه‌ای نوشته شده که پرستاران مدت کمتری در فضای بیمارستان بمانند. از طرفی در حالیکه آن‌ها مجبور به انجام کارِ اضافی هستند، گاهی حتی کمتر از ساعات اضافه کار خود حقوق می‌گیرند. پرستارانی داریم که ۱۰۰ ساعت کار می‌کنند و حقوق ۸۰ ساعت را می‌گیرند. ضمن اینکه نرخِ این ساعات بسیار پایین است؛ مثلا در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند که این رقم برای کارِ سختِ پرستاری بسیار کم است و حتی کارگرِ ساده هم با چنین مبلغی کار نمی‌‎کند. همچنین گاهی ۵ - ۶ ماه طول می‌کشد تا رقم اضافه‌کاری پرداخت شود.

وی با اشاره به کمبود نیروی پرستار گفت: از آخرین استخدام وزارت بهداشت، بیش از دو سال می‌گذرد و علی‌رغم اینکه هر سال تعدادی از پرستاران به خاطرِ بازنشستگی، ترک کار یا مهاجرت کم می‌شوند، در این مدت استخدام رسمی نداشته‌ایم.

وی گفت: در این مدت دو بیمارستان بزرگ افتتاح شده که این دو نیاز به نیروی انسانی از جمله پرستار دارند. افتتاح بیمارستان بدونِ تأمینِ نیروی انسانی چه فایده‌ای دارد؟! پرستاری که باید ۶ مریض داشته باشد ۱۵ مریض را تحت نظر دارد و خب طبیعی است که این پرستار نمی‌تواند آنطور که باید وظیفه‌ی خود را انجام دهد.

شریفی مقدم گفت: بیمارستان‌ها کمبود نیروی پرستار را با نیروهای شرکتی جبران می‌کنند که همین نیروی شرکتی هم به سختی جور می‌شود. مشخص است کمتر کسی حاضر است با حداقل حقوق، کارِ سختِ پرستاری را انجام دهد و در محیطِ بیمارستان ساعت‌ها سر کند. این درحالی است که تحصیلکردگانِ پرستاری ما بسیار هستند اما ترجیح می‌دهند در خانه بمانند.

وی گفت: به طور کلی از طرفی با کمبودِ نیروی پرستار مواجه‌ایم و از طرفی دیگر استخدام انجام نمی‌شود و پرستارانی که مشغول به کار هستند هم مجبور به کار اضافی با حقوق ناچیز هستند. در یک چرخه‌ی معیوب گیر افتاده‌ایم که نتیجه‌ی سیاستهای غلط است. متاسفانه گروهی در نظام سلامت کار را به دست گرفته‌اند که تبعاتِ سیاستهای آن‌ها دامن گیرِ همه می‌شود.

برخی بیماران به دلیل شرایط اقتصادی درمان را رها می کنند

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، معتقد است برخی بیماران به دلیل شرایط اقتصادی، درمان را رها می کنند.

محمد رئیس زاده گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، برخی از مردم یا از بخشی از درمان خود انصراف می‌دهند یا به طور کلی به پزشک مراجعه نمی‌کنند و قید درمان را می‌زنند.

وی افزود: پرداخت هزینه‌های درمانی برای برخی از افراد چندان کار راحتی نیست. در همین حال برخی از جامعه پزشکی کشور نیز از تعرفه‌های پزشکی راضی نیستند.

رئیس زاده ادامه داد: سوال این است که در چنین شرایطی که هم بیماران ناراضی هستند و هم پزشکان، هزینه‌های درمانی چگونه باید مدیریت شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: خدمات پزشکی در دنیا، خدمات گرانی است. اینکه می‌گوئیم تعرفه خدمات درمانی باید واقعی شود، به معنای آن نیست که به مردم فشار وارد شود. ما ساختار بیمه‌ای داریم. بیمه باید این نقش را ایفا کند اما به وظیفه خود، خوب عمل نمی‌کند. ساختار بیمه‌ای ما کاملاً از هم پاشیده است.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش