شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۹:۰۴ - ۱۶ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۰۶۰
حوزه بهداشت و رفاه

رییس انجمن داروسازان: ۴۰ درصد داروخانه‌‌ داران در آستانه ورشکستگی‌ هستند

داروخانه,ورشکستگی داروخانه ها
رییس انجمن داروسازان با تاکید بر مشکل جدی تامین نقدینگی برای داروخانه‌داران گفت: ۴۰درصد داروخانه‌ها در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند.

به گزارش اکو نگار، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر، اقتصاد داروخانه‌های کشور، به شدت دچار مشکل و شرایط دور از ایده‌آل قرار دارد. رشد قارچ‌گونه داروخانه‌ها و صدور بیش از حد مجوز برای تاسیس داروخانه و مشکلات اقتصاد کلان کشور باعث شده تا داروخانه‌ها با بحران اقتصادی رو به رو شوند.

شهرم کلانتری خاندانی، رییس انجمن داروسازان  در رابطه با مهمترین چالش‌های داروخانه‌داران گفت: در حال حاضر کمبود نقدینگی یه یک مسله جدی برای داروخانه‌داران تبدیل شده است، شرکت‌های دارویی و داروسازان هم با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو هستند در تامین نقدینگی مورد نیاز چالش دارند در نتیجه تمامی این صنف‌های مرتبط با یک مشکل مشترک دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی در رابطه با اینکه آیا بانک‌ها و یا سازمان غذا و دارو موظف به حل این مشکل و ارایه راهکار است، گفت: داروخانه‌داران و داروسازان تقاضایی در این زمینه از سازمان غذا و دارو نداشتند. سازمان غذا و دارو به عنوان یک ارگان رگولاتوری، وظیفه دارد که به امور و وظایف تنظیم گری خود مبادرت کند؛ بنابراین درخواست حمایتی از آن‌ها نداریم، اما درخواستمان از سازمان غذا و دارو این است که نگاه منصفانه‌ای نسبت به خدمتی که در داروخانه‌ها ارایه می‌کنند، داشته باشد. درخواست داروخانه‌ها از سازمان غذا و دارو برابری حق الزحمه با میزان سختی و چالش‌ها است.

کلانتری با تاکید بر اینکه محصولاتی که در داروخانه‌ها توزیع می‌شوند کالای استراتژیک هستند و نظارت‌های ویژه‌ای را می‌طلبد، تصریح کرد: باید برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که جلوی هرگونه کمبود گرفته شود. در جریان کمبود دارو ابتدا به ساکن داروخانه‌ها با مشکل جدی رو به رو می‌شوند. برای مثال وقتی یک دارو دچار کمبود می‌شود، به نوعی امنیت دچار خطر شده.

وی ادامه داد: در جریان کمبود دارو مردم برای پیشگیری از هرگونه بحران اقدام به دپوکردن دارو در خانه‌های خود می‌کنند و بیشتر افراد با ارایه نسخه به داروخانه‌های متعدد بیشتر از نیاز چندین ماهه خود دارو در خانه‌های خود نگه داری می‌کنند. همین موضوع باعث بالا رفتن تقاضا برای یک دارو شده و داروخانه ملزم به افزایش سفارش‌ها به شرکت‌های پخش دارو می‌شود. وقتی یک کمبود در بازار احساس می‌شود، شرکت‌های پخش دارویی در این شرایط قاعده و قوانین خاصی در نظر می‌گیرند.

رییس انجمن داروسازان افزود: هرچه میزان تقاضا از سوی مردم و داروخانه‌ها بالا می‌رود، مصوبه‌های شرکت‌های پخش دارو هم بیشتر می‌شود. تسویه حساب روزانه، تسویه حساب به صورت نقدی، تسویه در پای بارگیری و یا در بهترین حالت تسویه حساب ۱۵ روزه مصوبه‌هایی است که شرکت‌های پخش دارو در زمان بحران و کمبود یک دارو برای داروخانه‌داران در نظر می‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه اولین آسیب کمبود و بحران دارو در کشور دامن داروخانه‌داران را می‌گیرد، اظهار داشت: تغییر سیستم تسویه داروخانه‌داران با شرکت‌های پخش دارو یک بحران نقدینگی برای داروخانه‌ها به وجود می‌آورد که هیچراهکاری برای آن در دسترس نیست.

کلانتری در ادامه عنوان کرد: در زمان آرامش بازار تسویه حساب داروخانه‌ها با شرکت‌های پخش مدت‌دار است. از طرف دیگر بیمه در بهترین حالت بدهی خود به داروخانه‌داران را ۳ ماهه تسویه می‌کند. اما وقتی یک دارو نایاب می‌شود، فرصت استهمال ۱۰ روزه برای داروخانه در نظر می‌گیرند. ببنید این اتفاق چه نقدینگی را از داروخانه به خودش اختصاص می‌دهد.

وی تصریح کرد: از آن طرف داروخانه‌ها وارد فازی می‌شوند که باید تعهداتشان را نسبت به سازمان‌های بیمه گر رعایت کنند. بیمه‌ای که طلب داروخانه‌داران را هیچ وقت به موقع نمی‌دهد و می‌گوید سهم ارز را به من نداده‌اند، بار بحران نقدینگی را بردوش داروخانه‌داران می‌گذارد. در نتیجه داروخانه‌داران از سوی شرکت‌های پخش دارویی و سازمان‌های بیمه‌گر تحت فشار قرار می‌گیرند. از یک طرف داروخانه باید به شرکت پخش در مدت کوتاه پول را بپردازد از طرف دیگر بیمه دیر پول می‌دهد.

وی در ادامه تاکید کرد: با وضعیت کنونی زنگ هشدار برای ورشکستگی داروخانه‌ها به صدا درآمده است. آمار‌های ما می‌گوید بیش از ۴۰ درصد داروخانه‌های کشور در مرز ورشکستگی هستند. علی‌رغم طرح دارویار که به قیمت دارو اضافه شده بازهم تاکید می‌کنم بیشتر داروخانه‌ها در مرز ورشکستگی کار می‌کنند.

رییس انجمن داروسازان در پایان خاطر نشان کرد: باتوجه به روند رو به افزایش تعداد داروخانه‌ها و توقف رشد جمعیتی، آینده شغلی مبهمی برای داروخانه‌داران پیش بینی می‌شود که ممکن است شغل داروخانه داری با چالش‌های جدی رو به رو شود.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش