سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۱۱ - ۰۳ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۱۰۱۶
حوزه بهداشت و رفاه

گرانترین مدیر دولتی کیست؟/ رکوردداری معاون وزیر بهداشت با دریافتی ۷۰ میلیونی

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,حقوق های نجومی
در حالی که برخی از بیماران برای زنده‌ماندن نیازمند چند میلیون هستند و همچنین بسیاری از پزشکان و پرستاران ماه‌هاست که معوقاتشان پرداخت نشده است، اسناد موجود نشان می‌دهد که معاون وزیر بهداشت ماهانه بیش از ۷۰ میلیون تومان دریافتی دراد.

به‌ گزارش  فارس؛‌ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۵ خرداد در دیدار با رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت با اشاره به موضوع حقوق‌های کلان تأکید کردند: موضوع حقوق‌های نجومی، در واقع هجوم به ارزش‌ها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناها است و اکثر مدیران دستگاه‌ها، انسان‌های پاک‌دست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود.

 

ایشان روز عید فطر نیز در فرمایشات خود با اشاره به موضوع حقوق‌های نجومی اظهار داشتند: موضوع حقوق ها و برداشت‌های غیرمنصفانه از بیت المال نیز مطرح است این برداشت‌ها نامشروع، گناه و خیانت به آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

 

ایشان یکی از علل وقوع پدیده زشت حقوق‌های نامشروع را آسیب‌های ناشی از «مستی اشرافی‌گری» دانستند و تأکید کردند: هنگامی‌که در جامعه، «اشرافی‌گری، اسراف و تجمل»، ترویج می‌شود، نتیجه آن بروز پدیده‌های زشتی همچون دریافت‌های نامشروع است.

 

تکذیب پرداخت‌های نجومی!

اما وزیر بهداشت که این روزها وزارتخانه‌اش در صدر پرداخت‌های نامتعارف قرار دارد مرتب دست به تکذیب می‌زند و عنوان می‌کند که همه‌چیز قانونی است و هیچ پرداختی بدون مجوز انجام‌نشده است.

 

نخستین بار احمد توکلی نماینده مردم در مجلس نهم نسبت به پرداخت‌های میلیونی در وزارت بهداشت اعتراض داشت و گفت: «جناب وزیر بهداشت، من و آقای نادران را دعوت کردند و آنجا همین استدلال را مطرح کردیم که این افزایش تعرفه‌ها به رشد هزینه‌های بخش درمان می‌انجامد و بیمه‌ها توان پرداخت آن را نخواهند داشت.»

 

توکلی افزود: «به وزیر محترم گفتم معاون محترم شما یک روز در هفته در بیمارستان مشغول خدمت هستند و ماهانه ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان درآمد دارند. مگر ایشان چقدر در تولید ناخالص ملی نقش دارند که تصمیم دارید این حقوق را به ۲۰۰ میلیون تومان در ماه برسانید؟!»

 

پرداخت‌های چند صد میلیونی در نظام سلامت

پس‌ازآن نیز شریفی مقدم، قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری در نامه‌ای به وزیر اقتصاد اعلام کرد: «نظام سلامت کشور حتی در بخش دولتی شاهد پرداخت‌های چند صد میلیون تومانی نیز هست و این در حالی است که دریافت‌کنندگان این ارقام کمترین تأثیر را در فرآیند درمانی مردم‌دارند.»

 

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «به نظر می‌رسد لابی قدرت و ثروت باعث شده تا علیرغم پیگیری‌ها و اعتراضات گسترده در وزارت بهداشت تاکنون هیچ قدرتی نتواند این طبقه را ملزم به پاسخگویی نماید.»

 

از شیر مادر حلال تر!

ماجرای پرداخت‌های نامتعارف در وزارت بهداشت به همین‌جا ختم نشد و تا انتشار برخی از این فیش‌های نجومی ادامه پیدا کرد.

 

فیش‌هایی که وزارت بهداشت از اساس آن‌ها را تکذیب و توجیه کرد.

 

حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به پرینت‌های حقوقی منتشرشده در رابطه با پرداخت‌های چند صدمیلیونی به یک متخصص زنان و زایمان، گفت:‌ این پزشک تنها متخصص زنان و زایمان این منطقه دورافتاده است و ۲۴ ساعته برای نجات مادران و نوزادان این منطقه محروم زحمت می‌کشد.

 

حریرچی گریزی هم به پرداخت‌های چند صدمیلیونی زد و گفت:‌ این پرداخت‌ها مربوط به ۶ ماه این فرد است و وی در این مدت بیش از ۱۰۴۷ عمل جراحی مهم و حساس انجام داده است و این پول از شیر مادر برایش حلا‌ل‌تر است.

 

حرکت توده‌وار افشای فیش‌های حقوقی

وزیر بهداشت نیز بیکار ننشست و در کانال تلگرامی‌اش نسبت به ماجرای فیش‌های نجومی واکنشی عجیب نشان داد و با یادآوری اینکه اولین بار در انقلاب حزب توده بود که فیش مخارج بالای مسافرت یکی از وزرای دولت موقت را افشا کرد بدون اشاره به‌غلط بودن مخارج و دریافت‌های شخصی مسئولین از بیت‌المال نوشت «البته بعدها این سنت سیئه که ضد ارزش‌های اخلاقی و اسلامی است تا امروز ادامه یافت و هرروز دریغ از دیروز...»

 

هاشمی بدون اشاره به نامشروع حقوق‌های نجومی و آثار مخرب آن در تخریب اعتماد مردم به‌نظام این اقدامات را شمشیری دولبه دانست که از یک طرف «روحانی و دولت او را» ولی با طرف دیگر، «روحانیت و نظام را» نشانه می‌رود.

 

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات

احمد توکلی اما دوباره به میدان آمد و در واکنش به موضع‌گیری‌ها و سخنان وزیر بهداشت و معاونانش در یادداشتی نوشت:« در این میان، زیاده‌خواهی برخی پزشکان متخصص و دریافت‌های ناعادلانه آن‌ها نیز موضوع اعتراض به‌حق مردم شد. گرچه ازنظر ماهیت این دو قدری متفاوت‌اند، ولی در ظالمانه بودن و آزمندی اگر به‌پای مورد مدیران نرسد، چون از پزشکان است، زشت‌تر است. متأسفانه مقامات وزارت بهداشت و درمان واکنش‌های نامناسبی نشان داده‌اند. به موضع‌گیری سبک و سست سخنگو این وزارتخانه نمی‌پردازم. از دکتر هاشمی تعجب می‌کنم که چرا مواضع غیرقابل‌دفاع گرفته است. به یک نمونه نگاه کنید:

 

 

 

(فیش حقوقی افراد را با شماره ملی و مشخصات آن‌ها منتشر می‌کنند بدون آنکه در هیچ دادگاهی بررسی‌شده باشد اقدامی غیراخلاقی، غیرانسانی و غیر اسلامی است)! دکتر عزیز! امری که قانونی است نه غیرانسانی است چون خیلی سخت است که مجلس را به تصمیمی غیرانسانی متهم کنید و غیر اسلامی هم نیست، چون شورای نگهبان قانون مربوط را تأیید کرده است. اتفاقاً قانون بسیار مترقی و مبتنی بر سلوک حکمرانی امیر مؤمنان علی علیه‌السلام است که حکمرانی تجربی بشر هم به آن رسیده و آن را بسیار ارج می‌گذارد.: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب ۱۳۸۸.»

 

 تایید پرداخت غیر متعارف 

اما جهانگیری در گزارش کمیته ویژه‌ای که بعد از ابلاغ رئیس‌جمهوری و به دستور جهانگیری به‌منظور بررسی همه‌جانبه مسئله فیش‌های  حقوقی، زمینه‌ها، ابعاد و موارد مختلف آن تشکیل‌شده بود، منتشر  شد.

معاون اول رئیس‌جمهور در این گزارش آورده بود: «وجود مواردی از پرداخت‌های غیرمتعارف در بخش‌هایی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت نفت و  وزارت صنعت، معدن و تجارت مشاهده شد که با توجه به ماهیت تخصصی آن‌ها، بررسی و تصمیم‌گیری درباره آن‌ها نیازمند زمان و دقت بیشتری است که وزرای مربوط موظف شدند با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصمیمات لازم را در چارچوب معیارهای فوق ظرف یک ماه آینده اتخاذ نمایند.»

 

دریافتی معاون وزیر بهداشت ۷۰ میلیون تومان

پیش از این رحیمی رئیس سابق دیوان محاسبات درباره بررسی وضعیت پرداخت‌ها در دولت گفته بود: در وزارت بهداشت میانگین دریافتی مدیران ۲۰ میلیون و بالاترین ۷۰ میلیون تومان است، کارانه متفاوت است. کارانه مصوبه دولت دارد و قانونی است.

 

همچنین طبق گزارش‌های رسیده علاوه بر این معاون وزیر که ماهانه بیش از ۷۰ میلیون تومان از بیت‌المال برداشت دارد؛ برخی اعضای هیات علمی و زیر مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز ارقامی بالای ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

 

ضمنا این ارقام توسط دستگاه‌های نظارتی نیز تائید شده و کاملا مستند و قابل پیگیری است. 

تماس‌ها برای پیگیری از وزارت‌خانه بی نتیجه بود و عباس زارع نژاد مشاور وزیر بهداشت و رئیس مرکز روابط عمومی این وزارت‌خانه نیز حاضر به پاسخگویی به خبرنگار فارس نشد.

 

قشر یک درصدی

البته باید به این نکته توجه داشت که دریافت کنندگان این ارقام قشر یک درصدی خاص هستند که گاهی با استفاده از نفوذ یا رابطه‌ای ویژه به اینگونه مبالغ دست پیدا می‌کنند عملا با بدنام کردن جامعه بزرگ پزشکی کشور چهره دلسوزان و دانشمندان عرصه سلامت کشور را خدشه دار می‌کنند.

 

هنوز هم حقوق بسیاری از پزشکان و پرستاران و کارمندان شبکه‌های بهداشت و نظام‌سلامت و حتی پرسنل وزارت بهداشت تغییر چندانی نداشته است و هم اکنون نیز با معوقات طولانی همراه است و این ارقام تنها مخصوص همان قشر یک درصدی است و هستند پزشکان و متخصصانی که با یک دهم یا یک صدم این مبالغ در مناطق دور و نزدیک کشور مشغول خدمت به سلامت و درمان مردم هستند.

 

و در آخر

باید دید واکنش وزیر بهداشت نسبت به این بی‌عدالتی در وزارت‌خانه تحت امرش چیست و آیا در شرایطی که بسیاری از پرسنل حقوق و کارانه خود را دریافت نکرده‌اند، اخلاقا این پرداختی به معاونشان را تایید می‌کنند یا مثل همیشه فراری رو به جلو دست به تکذیب و رد این اخبار می‌زنند.

 

و نکته دیگر اینکه دستگاه‌ قضا چه زمانی به این موارد ورود خواهد کرد و کی نقش پررنگ قوه قضاییه را در برطرف کردن این بی‌عدالتی و کوتاه کردن دست برخی افراد از بیت‌المال شاهد خواهیم بود. کارت‌هایی که سد

محکمی برابر فعالیت‌های قاچاقچیان بنزین از سال ۸۶ ایجاد کرده بود.

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش