به گزارش ایسنا، دکتر ملکزاده در نشست خبری امروز با اشاره به ۵۸ مقالهای که از نشریات علمی جهانی حذف شده است، تاکید کرد: حذف مقالات از نشریات در تمامی دنیا اتفاق میافتد و به صورت روزانه از همه کشورها تعدادی مقاله حذف میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ۵۸ مقاله ایرانی از میان ۴ هزار مقالهای است که به صورت سالانه در مجلات علمی منتشر میشود و این فقط هفت صدم درصد از تعداد مقالاتی است که در طی یک سال توسط محققان ایرانی منتشر میشود.
وی اظهار کرد: متاسفانه این کار توسط یک شرکت انتشاراتی که مورد تایید هیچ موسسهای در کشور ما نبوده و تعدادی از افراد معدودی که عضو هیات علمی دانشگاهها نیز نبودند انجام شده که این افراد شناسایی و به مقامات قضایی معرفی شدند و کسانی را که از این مقالات به ناحق امتیازی گرفتهاند نیز سلب امتیاز کردیم.
ملکزاده با تاکید بر اینکه این پدیده هیچگونه خللی در فعالیتهای علمی و پژوهشی در سطح کشور ایجاد نمیکند، گفت: نزدیک به ۴۰۰ نفر از دانشمندان ایرانی که در مجلات مقاله مینویسند حتی نام یکی از این افراد در این لیست نبوده است. در واقع افرادی که این مقالات را نوشتهاند کسانی بودند که فعالیت تحقیقاتی نداشتند و همه افرادی که در این مقالات دخیل بودند دعوت کردیم که از خودشان دفاع کنند و حتی تذکر دادیم که در آینده وارد این جریانات نشوند. جالب اینکه نام برخی از اعضای هیات علمی که در این لیست ذکر شده بود روحشان نیز از این موضوع خبر نداشت.
شیوع دیابت طی ۲۰ سال گذشته در کشور سهونیم برابر شده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با بیان اینکه متاسفانه هماکنون ۱۰ درصد از جمعیت ایران دیابت دارند که در حال مصرف دارو هستند، گفت: ۲۵ درصد مردم کشور قند خون بالای صد در صد دارند که مرحله قبل از دیابت محسوب میشود یعنی اگر این افراد به روند کنونی زندگی خود ادامه دهند طی ۵ تا ۱۰ سال آینده به دیابت مبتلا میشوند.
وی افزود: اگر شیوه زندگی مردم اصلاح نشود در آینده نزدیک با حجم عظیمی از بیماران دیابتی مواجه میشویم. این در حالی است که دیابت باعث نابینایی، نارسایی کلیه، نارسایی کبد، افزایش سکتههای قلبی و مغزی و ناتوانی میشود که البته هزینه زیادی را نیز دربر میگیرد.
ملکزاده ضمن بیان اینکه طی ۲۰ سال گذشته شیوع دیابت در کشور سهونیم برابر شده است به دو عامل مهم در بروز این بیماری اشاره کرد و گفت: عامل نخست مربوط به تغذیه میشود بهگونهای که مصرف کالری سرانه مردم در طبقه مرفهتر جامعه ۳۵۰۰ کالری و در طبقات متوسط و پایین جامعه به ۲۵۰۰ کالری در روز میرسد. در واقع این ارقام نشان میدهد که حجم قابل توجهی از انرژی مصرفی مردم بیشتر از نیازشان است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: علاوه بر تغذیه، مساله تحرک بدنی و ورزش نیز در بروز دیابت موثر است زیرا زمانی که میزان تحرک بدنی مردم ایران را با سایر کشورها مقایسه میکنیم متوجه میشویم مردم ما کمترین میزان تحرک را دارند.
وی ضمن تاکید بر افزایش تحرک بدنی به متعادل نگه داشتن وزن و کاهش مصرف انرژی و کالری اضافی از طریق قندها شامل برنج، نان و شیرینیجات و چک کردن قند خون اشاره کرد.
ملکزاده با بیان اینکه حداقل باید ۳۰ درصد از مصرف کالری مردم کاهش یابد، توصیه کرد: لازم است یک ورزش مستمر هفتگی در برنامه مردم قرار گیرد بهگونهای که ۵ روز در هفته و هر روز ۳۵ تا ۴۰ دقیقه ورزش کنند.
- 18
- 1