نایب رئیس انجمن جراحان قلب کشور با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ هزار عمل جراحی قلب در کشور صورت میگیرد گفت: بی تردید از لحاظ امکانات و تجهیزات جراحی قلب، یکی از بهترین های منطقه هستیم ولی با استانداردهای دنیا فاصله داریم.
به گزارش شفاآنلاین،کتر محراب مرزبان گفت: آمارها نشان میدهد هم اکنون سالانه در حدود ۵۰ هزار عمل جراحی قلب در کل کشور صورت می گیرد که به نسبت آمار خوبی است چراکه کشور آلمان که تقریباً جمعیتی برابر کشور ما دارد، سالانه حدود ۸۰ هزار عمل جراحی قلب در سال صورت می گیرد. در کشور ژاپن نیز حدود ۷۰ هزار عمل جراحی قلب در سال انجام می شود؛ بنابراین آمار جراحی های قلب ما در کشور، آمار به نسبت خوبی است و متناسب با جمعیت است.
این جراح قلب در مورد شایع ترین عمل های جراحی قلب نیز گفت: شایع ترین عمل جراحی قلب در بزرگسالان عمل بای پس عروق کرونر است که برای درمان و پیشگیری از سکته های قلبی انجام می شود. بعد از آن عمل های دریچه ای و سپس عمل عروق بزرگ مانند آئوریسم آئورت و بعد از آن هم بیماریهایی است که بر اثر عفونت دریچهها یا پرده قلب ایجاد میشوند.
به گفته استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، بعد ازاین موارد بیماری های مادر زادی قرار دارند که در بزرگسالی تشخیص داده میشود. ضمن اینکه محدوده جراحی قلب اطفال هم جداست و حدود ۱ درصد کودکان ممکن است با بیماری قلبی متولد شوند.
دکتر مرزبان در مورد وضعیت تجهیزات و امکانات جراحی قلب در کشور نیز گفت: تجهیزات و امکانات برای جراحی های قلب به صورت روتین را به صورت کامل داریم ولی اینکه بگوییم بدون نقص هستیم باید گفت خیر این طور نیست زیرا یکسری دستگاه های پیشرفته وجود دارند که به عنوان دستگاه های کمک قلبی ذکر می شود؛ همان که مردم با عنوان قلب مصنوعی می شناسند و تجهیزات گرانی دارد که در کشور اغلب مراکز به آن دسترسی ندارند و استفاده از آن هم به دلیل گرانی بسیار محدود است. به دلیل اینکه به هر حال جزئی از درمان بیماری های قلبی امروز است، پس باید حداقل در مراکز بزرگ جراحی قلب ما وجود داشته باشند تا بیماران ازخدمات مربوطه به راحتی برخوردارشوند.
نایب رئیس انجمن قلب کشور گفت: در مورد تجهیزات به روز از جمله دریچههای جدید قلبی و وسایل جدید در درمان آئورت در کشور خوشبختانه دسترسیهای خوبی داریم و در بسیاری از مراکز این عمل ها انجام می شود. ضمن اینکه وضعیت ما به نسبت کشورهای منطقه وضعیت خوبی است ولی هنوز تا استانداردهای روز دنیا فاصله داریم.
- 14
- 5