دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۲:۰۱ - ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۵۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

با متادون درمانی نمی‌توان همه معتادان را درمان کرد

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,پزشکی
رئیس سازمان بهزیستی کشور فشارهای روحی و روانی، استرس و اضطراب، اعتیاد و حاشیه‌نشینی و ... را حاصل عدم نگاه همه جانبه، علمی، سیستمی و فرآیند محور به مسائل دانست و گفت: شرایط فعلی در نتیجه عدم نگاه همه جانبه به مسائل بر ما تحمیل شده است.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در مراسم گرامیداشت روز مددکار که امروز در مجتمع تلاش تهران برگزار شد، گفت: تا به امروز نشان داده‌ایم که اگر بخواهیم آسیب‌های اجتماعی را مهار و کنترل کنیم، باید استفاده از رویکردهای تلفیقی را در دستور کار خود قرار دهیم.

 

وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی برخلاف مسائل و مشکلات جسمی که با یک نسخه و دارو می‌توان‌ آنها را حل کرد ماهیت پیچیده‌ای دارند و به همین دلیل رویکرد مقابله با آنها نیز باید همراه با نوآوری و خلاقیت باشد.

 

وی در ادامه تاکید کرد: چنانچه در مقابله با آسیب‌های اجتماعی از رویکردهای تلفیقی استفاده کنیم می‌توانیم مدعی شویم که پس از چندین سال روند صعودی آسیب‌ها متوقف و در یک برنامه بلند مدت شاهد کاهش آسیب‌ها باشیم.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به گرامیداشت روز مددکار گفت: تمامی نهادهای تخصصی به دنبال و تقدیر و تجلیل از زحمات مددکاران هستند، زیرا از بدو ظهور بشر تا به امروز همه مکتب‌ها و حاکمیت‌ها به دنبال توسعه مددکاری بوده‌اند.

 

بندپی ادامه داد: در مکتب و حاکمیت ایران توجه به علم مددکاری جایگاه گسترده‌تری دارد و نماد روز مددکاری به امام علی (ع) منتصب شده است.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: یکی از علومی که می‌تواند در کاهش روند آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر نقش آفرینی کرده و الگوسازی کند و همچنین عاشقانه و علاقمندانه با مشکلات مواجه شود علم مددکاری اجتماعی است و خانه اول این علم بر اساس ساختار دولتی در ایران سازمان بهزیستی کشور است.

 

وی ادامه داد: در برنامه‌های توسعه پیشین کشور حتی با نورافکن هم نمی‌توانستیم توجه به نقش مددکاران اجتماعی را ببینیم اما امروز این مهم در برنامه ششم توسعه محقق شده است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که نمی‌توانیم و نباید فقط به خود فکر کنیم و نمی‌توان یک حاشیه امن را برای خود متصور شد، زیرا با توجه به مسائل امروز جامعه این حاشیه در صورت عدم توجه به دیگری نمی‌تواند پایدار باشد. به همین دلیل حل مسائل اجتماعی باید در اولویت برنامه‌های توسعه قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: با همین نگاه سازمان بهزیستی الگویی جدید و علمی را در استفاده از نظر مددکاران در حل مسائل اجتماعی ایجاد و نهادینه کرده است.

 

بندپی در ادامه به پذیرش مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بهزیستی امکان در پذیرش مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه همه جانبه و ارائه برنامه‌های علمی در موضوع اعتیاد یک بار تلاش کرد تا به مسئولان و دست اندرکاران کشوری فعال در حوزه اعتیاد بقبولاند که یک معتاد متجاهر مجرم نیست بلکه بیمار است.

 

بندپی ادامه داد: به این ترتیب با نگاه درمانی می‌توان به سراغ معتادین متجاهر رفته و شاهد کاهش این اسیب در سطح کشور باشیم و باید بدانیم سیستم‌های سنتی و اردوگاهی نمی‌توانند در این حوزه موثر عمل کنند و با متادون درمانی هم نمی‌توان همه این معتادان را درمان کرده و از اعتیاد رها کنیم.

 

وی تاکید کرد: باید بدانیم در حل آسیب‌های اجتماعی کشور از جمله معضل اعتیاد استفاده از تیم مددکاری و روانشناسی امری بسیار ضروری است و پس از بررسی‌های روانشناسی و مددکاری فرد، می‌توان در نهایت وی را به پروتکل پزشکی ارجاع داد.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به الگوی «دادگاه درمان مدار» در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر الگوی جدید «دادگاه درمان مدار» توسط بهزیستی برای مقابله با معضل اعتیاد و ساماندهی معتادین متجاهر ارائه و پذیرفته شده است.

 

وی همچنین از راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در ۱۴۰ شهر بالای ۱۵۰ هزار نفر در سال ۹۶ خبر داد و گفت: امسال با توسعه اورژانس اجتماعی در ۱۴۰ شهر بالای ۱۵۰ هزار نفر مداخلات به هنگام، علمی و تخصصی خود را در مواجهه با آسیب‌ها گسترش خواهیم داد.

 

وی همچنین گفت: سازمان بهزیستی کشور در سال ۹۵ با مداخلات تخصصی خود ۴۲۴۰ نفر را از خودکشی منصرف و فرد را احیاء و به زندگی اجتماعی برگرداند.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد: از فردا پروتکل شیوه اجرا و استقرار پایگاه‌های خدمات اجتماعی در ۳۰ شهر کشور که به صورت تلفیقی ارائه خدمت می‌کنند، ابلاغ و از هفته آینده آغاز به کار خواهند کرد.

 

بندپی در پایان گفت: با استفاده از ۲۲ هزار نیروی متخصص سازمان بهزیستی کشور که سرمایه‌های این سازمان هستند در جهت مداخله علمی و تخصصی در جهت توقف روند صعودی آسیب‌های اجتماعی و در نهایت طی یک برنامه بلند مدت کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش خواهیم کرد تا در نتیجه شاهد افزایش نشاط اجتماعی، مدارای اجتماعی، اعتماد اجتماعی و همچنین ارتقای پایداری اجتماعی در کشور شویم.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش