به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در مراسم گرامیداشت روز مددکار که امروز در مجتمع تلاش تهران برگزار شد، گفت: تا به امروز نشان دادهایم که اگر بخواهیم آسیبهای اجتماعی را مهار و کنترل کنیم، باید استفاده از رویکردهای تلفیقی را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی برخلاف مسائل و مشکلات جسمی که با یک نسخه و دارو میتوان آنها را حل کرد ماهیت پیچیدهای دارند و به همین دلیل رویکرد مقابله با آنها نیز باید همراه با نوآوری و خلاقیت باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: چنانچه در مقابله با آسیبهای اجتماعی از رویکردهای تلفیقی استفاده کنیم میتوانیم مدعی شویم که پس از چندین سال روند صعودی آسیبها متوقف و در یک برنامه بلند مدت شاهد کاهش آسیبها باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به گرامیداشت روز مددکار گفت: تمامی نهادهای تخصصی به دنبال و تقدیر و تجلیل از زحمات مددکاران هستند، زیرا از بدو ظهور بشر تا به امروز همه مکتبها و حاکمیتها به دنبال توسعه مددکاری بودهاند.
بندپی ادامه داد: در مکتب و حاکمیت ایران توجه به علم مددکاری جایگاه گستردهتری دارد و نماد روز مددکاری به امام علی (ع) منتصب شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: یکی از علومی که میتواند در کاهش روند آسیبهای اجتماعی بسیار موثر نقش آفرینی کرده و الگوسازی کند و همچنین عاشقانه و علاقمندانه با مشکلات مواجه شود علم مددکاری اجتماعی است و خانه اول این علم بر اساس ساختار دولتی در ایران سازمان بهزیستی کشور است.
وی ادامه داد: در برنامههای توسعه پیشین کشور حتی با نورافکن هم نمیتوانستیم توجه به نقش مددکاران اجتماعی را ببینیم اما امروز این مهم در برنامه ششم توسعه محقق شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در جامعهای زندگی میکنیم که نمیتوانیم و نباید فقط به خود فکر کنیم و نمیتوان یک حاشیه امن را برای خود متصور شد، زیرا با توجه به مسائل امروز جامعه این حاشیه در صورت عدم توجه به دیگری نمیتواند پایدار باشد. به همین دلیل حل مسائل اجتماعی باید در اولویت برنامههای توسعه قرار گیرد.
وی ادامه داد: با همین نگاه سازمان بهزیستی الگویی جدید و علمی را در استفاده از نظر مددکاران در حل مسائل اجتماعی ایجاد و نهادینه کرده است.
بندپی در ادامه به پذیرش مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بهزیستی امکان در پذیرش مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه همه جانبه و ارائه برنامههای علمی در موضوع اعتیاد یک بار تلاش کرد تا به مسئولان و دست اندرکاران کشوری فعال در حوزه اعتیاد بقبولاند که یک معتاد متجاهر مجرم نیست بلکه بیمار است.
بندپی ادامه داد: به این ترتیب با نگاه درمانی میتوان به سراغ معتادین متجاهر رفته و شاهد کاهش این اسیب در سطح کشور باشیم و باید بدانیم سیستمهای سنتی و اردوگاهی نمیتوانند در این حوزه موثر عمل کنند و با متادون درمانی هم نمیتوان همه این معتادان را درمان کرده و از اعتیاد رها کنیم.
وی تاکید کرد: باید بدانیم در حل آسیبهای اجتماعی کشور از جمله معضل اعتیاد استفاده از تیم مددکاری و روانشناسی امری بسیار ضروری است و پس از بررسیهای روانشناسی و مددکاری فرد، میتوان در نهایت وی را به پروتکل پزشکی ارجاع داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به الگوی «دادگاه درمان مدار» در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر الگوی جدید «دادگاه درمان مدار» توسط بهزیستی برای مقابله با معضل اعتیاد و ساماندهی معتادین متجاهر ارائه و پذیرفته شده است.
وی همچنین از راهاندازی اورژانس اجتماعی در ۱۴۰ شهر بالای ۱۵۰ هزار نفر در سال ۹۶ خبر داد و گفت: امسال با توسعه اورژانس اجتماعی در ۱۴۰ شهر بالای ۱۵۰ هزار نفر مداخلات به هنگام، علمی و تخصصی خود را در مواجهه با آسیبها گسترش خواهیم داد.
وی همچنین گفت: سازمان بهزیستی کشور در سال ۹۵ با مداخلات تخصصی خود ۴۲۴۰ نفر را از خودکشی منصرف و فرد را احیاء و به زندگی اجتماعی برگرداند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد: از فردا پروتکل شیوه اجرا و استقرار پایگاههای خدمات اجتماعی در ۳۰ شهر کشور که به صورت تلفیقی ارائه خدمت میکنند، ابلاغ و از هفته آینده آغاز به کار خواهند کرد.
بندپی در پایان گفت: با استفاده از ۲۲ هزار نیروی متخصص سازمان بهزیستی کشور که سرمایههای این سازمان هستند در جهت مداخله علمی و تخصصی در جهت توقف روند صعودی آسیبهای اجتماعی و در نهایت طی یک برنامه بلند مدت کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش خواهیم کرد تا در نتیجه شاهد افزایش نشاط اجتماعی، مدارای اجتماعی، اعتماد اجتماعی و همچنین ارتقای پایداری اجتماعی در کشور شویم.
- 14
- 4