به گزارش ایسنا، دکتر "علیرضا زینلی پور" با بیان این مطلب اظهار کرد: انجام آزمایش غربالگری تب مالت برروی بیش از ۳۰۰ نمونه شیر مراکز جمع آوری شیر خام ، سوپرمارکت ها و بستنی فروشی ها در سال ۹۵ صورت گرفت و این طرح در سال ۹۶ هم با رویکرد جدید از ابتدای سال پیگیری شده است.
وی گفت: عرضه شیر به صورت سنتی میتواند حامل بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که موجب ابتلا موارد انسانی میشود و با توجه به افزایش چشمگیر مراکز جمع آوری و عرضه شیرخام در شهرستان سیرجان و خطر انتقال بیماری تب مالت از طریق مصرف شیرغیر پاستوریزه ، ماموران ویژه نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی شبکه دامپزشکی علاوه بر بازدید از قصابی ها ، مرغ وماهی فروشی ها ، کبابی ، رستوران ، طباخی ها و ... کلیه مراکز عرضه شیر خام مورد بازدید روزانه قرار می گیرد و پس از نمونه برداری به آزمایشگاه شبکه ارجاع و آزمایش رینگ تست بر روی انها انجام می گردد.
زینلی پور با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیههای مصرف شیر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر و دیگر فرآوردههای آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود، میتواند حامل عوامل پاتوژن و بیماریزا به ویژه بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآوردههای غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان افزود: اکثر دامداریهای سنتی فاقد پوشش خدمات سل و بروسلوز دامپزشکی هستند و با ردیابی و خونگیری از دامها مشخص می شودکه چه تعداد دام آلوده به تب مالت هستند و اقدامات کنترلی بعدی صورت می پذیرد.
وی تصریح کرد: ضرورت دارد، شیر و فرآوردههای لبنی به صورت پاستوریزه مصرف شود و شماره تماس ۴۲۲۰۵۰۳۶ برای رسیدگی به شکایات دامپزشکی اعلام و شهروندان از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآوردههای غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری کنند.
- 13
- 5