دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۳۸ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۸۸۴
حوزه بهداشت و رفاه

حداقل درمان ناباروری ۲۰ میلیون تومان/ ۲۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی ناباروری در هر استان

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,درمان ناباروری
به طور متوسط هر استان حدود ۱۰۰ هزار نفر زوج نابارور دارد اگر هزینه های درمان ناباوری را بر اساس موارد اعلام شده به طور متوسط بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون در نظر بگیریم، در هر استان به طور متوسط ۲۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی ناباروری دارد.

به گزارش پول نیوز،از آنجا که بسیاری از تجهیزات و داروهایی که برای درمان ناباروری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، وارداتی است،  با توجه به رشد نرخ دلار در سالهای اخیر درمان این بیماری شایع در کشورمان به یک  بیماری پر هزینه تبدیل شده است.  بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از سال ۹۰ تا ۹۵ هزینه های درمان ناباروری در کشورمان بیش از دو برابر افزایش یافته است. 

 

 در حال حاضر هزینه هر دوره درمان ناباروری اعم از دارو، خدمات پاراکلینیکی و اتاق عمل بسته به میزان مشکلات زوج ها بین ۲.۵ تا ۵ میلیون تومان هزینه به دنبال دارد و هر زوج برای درمان باید ۳ تا ۴ دوره درمانی را پشت سر بگذارد که بخشی از این هزینه ها مربوط به بخش تشخیص دلایل نازایی برای برخی زوج هاست.

 

در این شرایط جراحی های تشخیصی به زوج ها توصیه می‌شود که در کنار سونوگرافی و آزمایش های مختلف که حدود ۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد و مابقی هزینه ها در بخش درمان مربوط به داروهایی است که باید توسط زوج مصرف شود، مثل نسخه ها و داروهایی که گاهی باید سه تا چهار بار برای درمان قطعی تجویز شود.  در حالیکه میزان ناباروی در کشورمان به بیش از ۲۰ درصد می رسد می توان گفت که این بیماری با توجه به آمارهای جهانی از سطح بالایی در کشورمان برخوردار است. انچه که وزارت بهداشت اعلام کرده در کشورمان نزدیک به ۳ میلیون  زوج نابارور وجود  دارد  که بیش از ۲۰ درصد زوج های کشور را تشکیل می دهند.  اما اگر به صورت خرد بخواهیم مراحل  درمان ناباروری را بررسی کنیم باید به صورت پلکانی حرکت کینم. یک زوج نابارور در اولین قدم باید تشکیل پرونده دهند. بهتر است زوج ها از حضور در مراکز خصوصی پرهیز کنند و مراکزی را برای درمان انتخاب کنند که به صورت تیمی برای درمان ناباروری اقدام می کنند. در مراکز درمان ناباروری  اولین اقدام تشکیل پرونده با یک مشاور است. در مراکز خصوصی هزینه مشاوره هر جلسه بیش از ۲۵۰ هزار تومان و در مراکزی که به صورت گروهی اقدام به درمان می کنند ممکن است یک مشاوره مطلوب و با کیفیت با هزینه ای نزدیک به ۱۰۰ تا ۱۵۰  هزار تومان انجام بگیرد. در یک اقدام ساده می توان ۵۰ درصد هزینه ها را در گام اول کم کرد. 

 

پس از آغاز جلسه مشاوره جلسات به طور متوسط هر دو ماه یکبار تکرار می شود که هزینه های تقریبا دقیقه ای ۲ تا ۳ هزار تومان است و هر زوج برای مشاوره بین ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می گذارند. پس از مرحله اول زوجین باید وارد مراحل علمی شوند. مراحلی که امروزه برای درمان ناباروی در نظر گرفته می شود بیشتر از تکنولوژی های روز دنیا بهره مند می شوند. 

 

البته  استفاده از این روش ها هزینه های بسیاری دارد. همچنین زوجین در خلل دوره درمان و روش های یاد شده باید نسخه های دارویی متعددی هم مصرف کنند.  در دوران درمان ناباروی به طور متوسط هر یک ماه یکبار باید سونوگرافی، مامو گرافی، آزمایش های هورمونی، چک آپ کامل و ... انجام دهند که هز یک هزینه های جداگانه ای دارد. 

 

جدول شماره یک به شرح این هزینه ها می پردازد:

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,درمان ناباروری

هزینه های نامبرده هزینه های عمومی هستند که هر زوج نابارور باید  آن را بپردازند اما  زوجین پس از تشخصی کامل  بیماری و نوع آن نیاز به درمان تخصصی دارند. در این مرحله است که بیشترین هزینه ها به افراد  تحمیل می شود. 

 

یکی از ساده ترین روش های درمانی را  IUI  میکرواینجکشن می دانند. میکرواینجکشن هر بار دو میلیون و IUI نیم‌میلیون تومان هزینه دارد که هر زوج به طور متوسط باید چهار بار این عمل را انجام دهد.

 

 اما جراحی IVF،  یکی از روش های پر هزینه است . معمولاً هزینه یک سیکل IVF در مراکز درمان ناباروری با قیمت مناسب ۲ تا ۳ میلیون و گاهی به ۸ میلیون تومان می‌رسد که بسته به نوع روش و کیفیت و خصوصی یا دولتی بودن مرکز دارد. همچنین یک میلیون تومان هزینه دارو برای این زوجین است که توسط بیمه‌ها پوشش داده نمی‌شود. هر چه میزان بیماری تخصصی تر شده هزینه ها آن هم رشد تصاعدی دارند. 

 

پس از روش IVF  روش های دیگری هستند که قیمت های بسیار بالا تری را دارند. جنین اهدایی، اسپرم اهدایی و تخمک اهدایی روش های دیگری هستند که در شرایط خاص از انها  استفاده می شود. در حال حاضر در تمامی شهرهای کشور مراکز ناباروری فعال هستند اگر جمعیت ۳ میلیون زوج نابارور را به کل کشور تقسیم کنیم به طور متوسط هر استان حدود ۱۰۰ هزار نفر زوج نابارور دارد اگر هزینه های درمان ناباوری را بر اساس موارد اعلام شده به طور متوسط بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون در نظر بگیریم.

 

 در هر استان  به طور متوسط ۲۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی ناباروری دارد.  اما تهران به دلیل  بالا بودن جمعیتی که در دل خود جای داده بیش از ۳۰ درصد جمعیت نابارور کشور را دارد  به همین دلیل بیش از ده مرکز درمان ناباروری  در این شهر فعال است.  تحقیقات میدانی نشان می دهد که هر مرکز ناباروری به طور متوسط ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار دائمی دارد. اگر هزینه های درمان یک بیمار را  همان ۲۰ میلیون تومان در نظر بگیریم هر مرکز روزانه ۲ میلیارد در امد دارد. اما هزینه های این مراکز بسیار بالا است. برای مثال دستگاه های مورد نیاز، هزینه حقوق و دستمزد پرسنل که بیشترین بخش ان را متخصص زنان و زایمان، روانشناس، متخصص داخلی و ... در بر می گیرند.

 

 به گفته دکتر مریم علی یاری متخصص زنان و زایمان هر مرکز ناباوری بیش از ۷۵ درصد از درآمد خود را صرف هزینه های جاری می کند. در این میان متخصصان زنان و زایمان هستند که بیشترین سود را از جریان ناباروری از ان خود می کنند. این مراکز به دلیل وارداتی بودن تمامی تجهیزات خود هزینه قابل توجهی را برای تجهیز و حتی تعمیر و نگهداری محصولات دارند در نتیجه سود چندانی عاید انها نمی شود» دکتر محمد شورابیلی متخصص زنان و زایمان در شهر کرج می گوید« حقوق دستمزد یک متخصص ناباروی بیش از ۵۰ میلیون در ماه است هر مرکز درمانی بیش از چهار متخصص دارد و به طور متوسط باید ۱۵۰ میلیون در ماه فقط دستمزد متخصص پرداخت شود. همچنین تخصص های غدد، داخلی، پوست و ... در مراکز درمان ناباروری فعال هستند که متوسط حقوق و دستمزد آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. البته این رقم در مراکز تخصصی صاحب نام به بیش از ۳۰ میلیون در ماه هم می رسد.»

 

به گفته شیما  کوهیار رادیولوژیست مرکز درمانی درنیان در مرکز شهر« مراکز درمانی با یک معضل جدی به نام نگهداری تجهیزات رو به رو هستند و بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات به دلیل نبود یک متخصص از کار افتاده اند. هر دستگاه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان خریداری می شود و کم نیستند دستگاه هایی که قیمت های میلیاردی دارند. راه اندازی یک مرکز درمان ناباروی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد هزینه دارد  که متوسط سود این مراکز در بهترین حالت ماهیانه ۱۰۰ میلیون تومان است.» 

 

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش