معاون توسعه، مديريت و منابع انساني انتقال خون كشور گفت: چيزي به عنوان خون فروشي در كشور نداريم و سازمان انتقال خون منحصراً خون هاي اهدايي را جمع آوري مي كند. دكتر بهادر كاظمي در حاشيه افتتاحيه ساختمان الحاقي و سالن خون گيري سازمان انتقال خون در شيراز افزود: اهداي خون در كشور در اختيار انتقال خون است و در حال حاضر ۱۰۰ درصد خونهاي اهدايي داوطلبانه بوده و به صورت رايگان به مردم ارائه ميشود.
وي يادآور شد: خون فروشي حتي در مورد گروه هاي خوني نادر هم وجود ندارد و افراد با اين گروه هاي خوني شناسايي شده اند و در مواقع نياز براي دريافت خون از آنها حتي وسيله نقليه نيز براي اين افراد فراهم مي شود و باتوجه به اين هماهنگي ها امكان فروش خون حتي در اين موارد خاص هم وجود ندارد و مردم ما كاملاً داوطلبانه و خيرخواهانه براي كمك به بيماران، خون اهدا مي كنند.
دكتر كاظمي در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرجنوب» پيرامون بحث تجارت پلاسما عنوان كرد: به خاطر شائبه اي كه در بحث تجارت پلاسما پيش آمده بود، وزارت بهداشت دستور داد كه جمع آوري پلاسما توسط بخش خصوصي توسعه نیابد و ميزان كسري پلاسماي مورد نياز كشور از سوي سازمان انتقال خون كشور تامين شود.
اين مسئول سازمان انتقال خون كشور با اشاره به تهيه داروهاي مشتق از پلاسما از پلاسماي خارجي گفت: خاطره تلخ دو دهه قبل در خصوص خون هاي آلوده هنوز هم عده اي و از جمله مسئولان وزارت بهداشت را در خصوص فرآيندهاي درمان و پرداخت ديه درگير كرده و با مستقل شدن در اين حوزه و تولید داروهاي ياد شده از پلاسماي
ايراني و پس از آن تهيه داروها در كشور مي توانيم زمينه ارتقاي سطح سلامت را فراهم كنيم. دكتر كاظمي افزود: نياز كشور درخصوص توليد پلاسما سالانه ۶۰۰ هزار ليتر است كه ۳۵۰ هزار ليتر آن از طرقي از قبيل بخش خصوصي تهيه مي شود و تامين كسري آن بر عهده انتقال خون كشور گذاشته شده تا در اين زمينه ايران به خودكفايي برسد.
در همين زمينه فارس به عنوان يكي از استان هاي پيشرو در اين قبيل فعاليت هاي جديد اعلام آمادگي كرده است. اين مسئول انتقال خون كشور عنوان كرد: در اين خصوص تاكنون ۱۵ مركز اهداي جامع در كشور راه اندازي شده و هدف ما ارتقاي سطح خدمات است. در حال حاضر ۹۷ درصد پلاكت مورد نياز كشور از پلاكت حاصل از خون تامين مي شود،
در حالي كه در كشورهاي پيشرفته در ۸۰ درصد موارد به روش آفرزيس روشي كه در آن خون از اهدا كننده گرفته مي شود و پس از جدا كردن پلاكت از آن ساير اجزاي خون به بدن اهدا كننده برگردانده مي شود، تامين مي گردد و تمام متخصصان معتقدند بهتر است براي بيماران از اين روش استفاده شود. معاون توسعه، مديريت و منابع انساني انتقال خون كشور يادآور شد: باتوجه به اهميت توسعه بانك سلولهاي بنيادي قرار است تعداد اعضاي آن را به ۱۰۰ هزار نفر در كشور برسانيم.
دكتر كاظمي ادامه داد: در حوزه مواد مصرفي ما هيچ گونه مشكلي نداريم و ذخيره مان يك سال است اما در خصوص نيروي انساني به شدت با كمبود مواجهايم و حتي طي چند سال گذشته به دليل ميزان دريافتي كمتر كاركنان انتقال خون نسبت به ساير ارگان ها، تعدادي از نيروها و به خصوص پزشكان جذب دانشگاه هاي علوم پزشكي شدند كه البته با پيگيري ها در حال حاضر حقوق كارمندان انتقال خون از نظر دريافتي مانند ساير دانشگاه ها شده است.
اين مسئول انتقال خون كشور با اشاره به فرسوده بودن برخي تجهيزات مربوطه گفت: در اين خصوص سانتريفيوژهاي انتقال خون كشور سن متوسطشان برابر با هواپيماهايمان است و در حالي كه در كاتالوگ هاي مربوطه عمر مفيد آن ها ۱۰ تا ۲۰ سال ذكر شده برخي ۳۰ سال در حال كار كردن هستند البته سال گذشته ۵۰ سانتريفيوژ و امسال هم ۵۰ دستگاه جديد خريداري كرده ايم. دكتر كاظمي با اشاره به وضعيت فرسودگي تجهيزات انتقال خون فارس، يادآور شد: فارس در زمينه نوسازي تجهيزات در اولويت خواهد بود.
وي گفت: طبق آخرين آزمايش هايي كه توسط سازمانهاي نظارتي انجام گرفته از نظر كيفيت خون و ميزان آلودگي هاي ويروسي فرآورده هاي توليدي كشور در سطح اروپا بوده و حتي از آمريكا بالاتر و در حد مطلوب تري قرار دارد كه ما بايد اين سطح كيفيت را حفظ كنيم. در اين خصوص به دنبال ورود تكنولوژي هاي نوين نيز هستيم.
دكتر كاظمي عنوان كرد: فارس استان پيشرو در حوزه انتقال خون است و به منظور توسعه فعاليت هاي جديد نيز به آنها كمك مي كنيم. مدير كل انتقال خون فارس هم عنوان كرد: يكي از مشكلاتي كه در پايگاه انتقال خون شيراز با آن درگير بوديم كمبود فضا بود كه با افتتاح ساختمان الحاقي و سالن خون گيري اين مشكل تا حدودي رفع شد.
دكتر محمد حسين كريمي گفت: در اين مرحله ۱۵ تخت خون گيري به پايگاه شيراز اضافه شد كه براي هر تخت ۲۵ تا ۳۰ ميليون تومان هزينه كرده ايم. وي افزود: فرسودگي و كمبود وسايل و تجهيزات از مشكلات ما در فارس است كه با اضافه شدن ۱۵ تخت به نحو مطلوب تري مي توانيم خدمات را ارائه دهيم،
اما همچنان در اين خصوص نيازمند حمايت هستيم. دكتر كريمي گفت: در حال حاضر بانك سلولهاي بنيادي ما ۲ هزار عضو دارد و هدف ما افزايش اين تعداد است. وي افزود: سالانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار واحد خوني در فارس اهدا مي شود كه جايگاه استان در كشور در اين زمينه بسيار مطلوب است.
- 12
- 5