سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۲ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۸۵۷
حوزه بهداشت و رفاه

مصرف بی رویه عفونت کش در دامداری و مرغداری های و بازی با سلامت مردم!

کشتارگاه مرغ,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

آمپی‌سیلین دیگر بر بدن ایرانی‌ها تأثیر ندارد. حالا مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در کشور موجب شده است که کم‌عارضه‌ترین نوع آنتی‌بیوتیک دیگر نه برای بیماران تجویز شود و نه اصولا بر بدن آنها تأثیرگذار باشد، اما این موضوع نه‌تنها به خاطر آن است که ایرانی‌ها کپسول‌های آنتی‌بیوتیک را مثل نقل و نبات مصرف می‌کنند که بخش بزرگی از آنتی‌بیوتیک‌ها با مصرف روزانه شیر، مرغ، تخم‌مرغ و سایر فرآورده‌های دامی به بدن ما سرازیر می‌شود.

 

مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در فرآیند پرورش صنعتی مرغ و در دامداری‌ها نکته‌ای است که بارها مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است. حالا مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی به «شهروند» خبر می‌دهد تا ١٥ روز آینده طرحی در کشور به اجرا درمی‌آید که براساس آن کارشناسان فنی و آزمایشگاهی کشتارگاه‌های مرغ از محموله ارسالی مرغداران نمونه‌برداری می‌کنند و در صورتی که میزان رسوب آنتی‌بیوتیک در گوشت پرنده بیش از حد مجاز باشد کشتارگاه‌ها مرغ‌های ارسالی را نمی‌پذیرند.

 

این موضوع درحالی رخ می‌دهد که پیام محبی، رئیس جامعه دامپزشکان به «شهروند» می‌گوید: اجرای این طرح گره‌ای از مشکل باز نمی‌کند زیرا وابستگی مالی کارشناسان آزمایشگاهی به صاحبان کشتارگاه‌ها امکان تخلف را بشدت بالا می‌برد.

 

پذیرش مرغ به شرط رسوب مجاز

چندی پیش اسدالله سهرابی، عضو داروساز شورایعالی نظام پزشکی عنوان کرد که میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است. به گفته او، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در کشور، ایران را از نظر آماری در سطح بین‌المللی در یک وضع نامناسب قرار داده و تقریبا به اندازه سراسر قاره اروپا در ایران آنتی‌بیوتیک مصرف می‌شود.

 

در همین حال مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با «شهروند» از دستورالعملی خبر می‌دهد که به موجب آن قرار است مسئولان فنی و بهداشتی قبل از اعزام مرغ به کشتارگاه نمونه‌برداری کنند و آزمایشگاه‌های معتبر و مورد تأیید دامپزشکی، آزمایش‌ها و پایش‌های لازم را برای سنجش میزان باقیمانده‌ها انجام دهند.

 

رئیس سازمان دامپزشکی به «شهروند» گفت: در دستورالعمل اخیری که قرار است ظرف ١٥ روز آینده به کشتارگاه‌ها و در یک ماه آینده هم برای مراکز پرورش ارسال شود، مسئولان فنی و بهداشتی و برخی از کشتارگاه‌های بخش خصوصی که برای سازمان دامپزشکی معتبر هستند، مسئولیت اجرایی نظارت و پایش را تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی استان‌ها برعهده  می‌گیرند.

 

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، این سازمان با توجه به گستردگی کار، از بخش غیردولتی یعنی مسئولان فنی و بهداشتی و آزمایشگاه‌های غیردولتی دامپزشکی که مورد تأیید این سازمان هستند، استفاده می‌کند و به این ترتیب مسئولان فنی و بهداشتی که مستقر در مزارع پرورش هستند براساس فرمول سازمان دامپزشکی اقدام به نمونه‌برداری کرده و نمونه‌ها را به آزمایشگاه‌های معتبر ارسال خواهند کرد و اگر باقیمانده دارویی در مرغ درحال پرورش وجود داشته باشد، تا زمانی که میزان باقیمانده دارویی به نقطه قابل اطمینانی نرسد، اجازه اعزام به کشتارگاه داده نخواهد شد.

 

ایرانی‌ها بی‌رویه آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند

پیام محبی، رئیس هیأت‌مدیره جامعه دامپزشکان ایران معتقد است آنچه بدن ایرانی‌ها را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌کند، فقط باقیمانده آنتی‌بیوتیک در مرغ و گوشت و شیر نیست بلکه باید توجه داشت که ایرانی‌ها به صورت بی‌رویه و بیش از حد نرمال آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند.

 

محبی با اشاره به این‌که بسیاری از پزشکان به صورت بی‌رویه آنتی‌بیوتیک برای بیماران تجویز می‌کنند، می‌گوید: متاسفانه مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک در مزارع پرورش مرغ هم وجود دارد و شاید باید ریشه مشکل را در سیاست‌های وزارت بهداشت دنبال کرد که بیمارمحور است تا سلامت‌محور و توجهی به این موضوعات نشان نمی‌دهد.

 

تأیید وجود فلزات سنگین در گوشت مرغ

به جز این، به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مطالعاتی که در ‌سال ٩٣ روی گوشت مرغ انجام شد، رد پای فلزات سنگین در گوشت مرغ دیده شده بود اما پایش به معنای عزا گرفتن نیست بلکه باید راهکاری مناسب برای کنترل یک مسأله پیدا کرد.

 

آن‌طور که خلج می‌گوید در ‌سال ٩٣ سازمان دامپزشکی بر دی کلسیم فسفات که به‌عنوان خوراک در مرغداری‌‌ها استفاده می‌شود، متمرکز و متوجه شده که فلزات سنگین برخی از کارخانه‌ها بیش از حد مجاز است. در نتیجه روی خاکی که برای تولید اسید فسفریک از کشورهای مراکش، اردن و سوریه وارد می‌شد و مورد استفاده قرار می‌گرفت، بازنگری شد، زیرا فلزات سنگین این خاک‌ها بالا بود و به‌ جای آن از خاک چادرملو استفاده شد که تأثیرش از دی کلسیم فسفات بالاتر است.

 

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی در پایشی که اخیرا انجام شده، مشخص شد که میزان فلزات سنگین در گوشت مرغ کمتر از حداکثر مجاز است.

 

این مقام مسئول با تأکید بر این‌که سازمان دامپزشکی در مورد فرآورده‌های خوراکی پایش انجام می‌دهد، اظهار داشت: عسل، گوشت مرغ، آبزیان و شیر خام تحت پایش دامپزشکی قرار دارد که البته این پایش به معنای ورود و اصلاح است.

 

قزل‌آلاهای دارای مالاشیت گرین معدوم می‌شوند

آن‌طور که خلج می‌گوید در مورد قزل‌آلا کار بزرگی که انجام شده این است که سازمان دامپزشکی مصرف مالاشیت گرین (ماده سرطانزا که در پرورش ماهی به کار برده می‌شد) را به‌عنوان یک ماده رنگی متوقف کرده و درحال حاضر قزل‌آلایی که به بازار ارسال می‌شود، آزمایش می‌شود و اگر این ماده در آن باشد، معدوم  می‌شود. به گفته رئیس سازمان دامپزشکی معدوم شدن حجم قابل توجهی از قزل‌آلاها در ‌سال ٩٥ حاکی از آن است که این سازمان به‌طور جدی برای جان افراد ارزش قایل است اما باید توجه کرد که طیف کار گسترده است.

 

خلج با تأکید بر این‌که رسالت سازمان دامپزشکی منشأیابی خطر و برخورد با آن است، اظهار می‌دارد: در برخی از استان‌ها قبل از این‌که از مزرعه، مرغ به کشتارگاه بارگیری شود، نمونه‌برداری می‌کنند و اگر باقیمانده دارویی در نمونه‌ها وجود داشته باشد، از اعزام به کشتارگاه جلوگیری و سعی می‌شود که با پرهیز غذایی این موضوع رعایت شود.

 

سیستم نظارتی دامپزشکی چندان قوی نیست

به گفته این دامپزشک، سیستم نظارتی سازمان دامپزشکی کشور خیلی قوی نیست و نمی‌تواند بر کل محصولات دامی نظارت کند و توان فعلی این سازمان پاسخگوی نظارت بر ٢٠‌درصد تولیدات دامی است.

 

محبی درعین‌حال با اشاره به وجود ارتباط مالی بین مسئولان فنی و بهداشتی و مالکان مرغداری‌ها، دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها تأکید می‌کند با توجه به این‌که این مسئولان فنی و بهداشتی حقوق خود را از مالک مزرعه یا کشتارگاه دریافت می‌کنند، بعید است که مطیع اوامر سازمان دامپزشکی باشند.

 

به گفته رئیس هیأت‌مدیره جامعه دامپزشکان ایران، برای اجرای نظارت و پایشی که مدنظر سازمان دامپزشکی است، یکی از بزرگترین معضلات همین موضوع ارتباط مالی بین مسئولان فنی و بهداشتی و مالکان مرغداری‌ها، دامداری‌ها و کشتارگاه‌هاست که همت چندانی هم در مسئولان ذیربط برای قطع آن وجود ندارد.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش