دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۸۸۰
حوزه بهداشت و رفاه

لزوم استعلام شناسه محصولات بهداشتی در سامانه کنترل اصالت

سامانه استعلام شناسه محصولات بهداشتی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سودجویانی که همواره به دنبال کوچکترین روزنه‌ها برای رسیدن به خواسته های خود هستند،این بار فعالتر از همیشه و درجدیدترین شیوه عرضه محصولات بهداشتی تقلبی، اقدام به جعل برچسب‌های اصالت کرده اند.

به گزارش مهر، نزدیک به ۳ سال است که با تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی سازمان غذا و دارو و با راه‌اندازی سامانه کنترل اصالت، این امکان برای مصرف‌کنندگان فرآورده‌های سلامت همچون داروها، مکمل‌های غذایی و لوازم آرایشی-بهداشتی فراهم شده تا بتوانند اصالت این محصولات را با استفاده از اطلاعات روی برچسب استعلام کنند. 

 

به عبارت دیگر این سامانه به عنوان ابزاری مطمئن به مصرف‌کنندگان قدرت تفکیک کالاهای اصیل از تقلبی اعطا می‌کند اما متاسفانه میانگین روزانه استعلام‌هایی که با استفاده از این سامانه صورت‌گرفته در طول ماه‌های اخیر نگران‌کننده بوده و حکایت از آن دارد که این امر چندان مورد استقبال عمومی قرار نگرفته است. 

 

برچسب‌های اصالت جعل می‌شوند

در چنین شرایطی، سودجویانی که همواره به دنبال کوچک‌ترین روزنه‌ها برای رسیدن به مطامع شخصی خود هستند، فعال‌تر و هوشیارتر از همیشه ظاهر شدند و در جدیدترین شیوه عرضه محصولات بهداشتی تقلبی، آنها اقدام به جعل برچسب‌های اصالت کرده‌اند. 

 

لزوم استعلام شناسه محصولات بهداشتی در سامانه کنترل اصالت

بدون شک، علت وجود کالاهای تقلبی با برچسب‌های جعلی در سطح بازار بیش از هر عامل دیگری، بی‌توجهی مصرف‌کنندگان به استعلام شناسه اصالت فرآورده‌های سلامت است. در حقیقت طراحان ایده شوم «تولید برچسب‌های جعلی» با سوءاستفاده از تصور عموم مردم مبنی بر اعتماد بی چون و چرا به هر کالایی که برچسب اصالت بر روی آن درج شده باشد، جان و مال مردم را تهدید می‌کنند.

 

اکبرعبدالهی اصل مدیرکل اداره آمار و فناوری اطلاعات  سازمان غذا و دارو در این باره می‌گوید: برچسب کنترل اصالت کالا برخلاف هولوگرام‌ به خودی خود بیانگر اصالت کالا نبوده و حتما باید از سامانه www.ttac.ir یا پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ استعلام گردند.

 

در حقیقت سامانه کنترل اصالت از طرح‌های پیشینی همچون «برچسب اصالت» و یا «شبنم»  که در چند سال گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ متمایز است، چرا که در این سامانه، اصالت با برچسب دادن نیست بلکه برچسب باید توسط یک استعلام به طرق پیامکی، اینترنتی یا نرم افزارهای مختلف تلفن همراه تأیید شود.

 

تایید کالاهای تقلبی با ایجاد سامانه‌های دروغین

گستاخی این دسته از سودجویان تا جایی پیش رفته است که برای کالای تقلبی خود سامانه پیامکی تدارک دیدند و حتی به درخواست استعلام مصرف‌کننده نیز پاسخ می‌دهند، غافل از آنکه تنها سامانه پیامکی  ۲۰۰۰۸۸۲۲ به کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت اختصاص داده شده و تحت پشتیبانی سازمان غذا و دارو قرار دارد و سایر سامانه‌های پیامکی تحت چنین عناوینی ساختگی است. 

 

این موضوع که یک خطر اساسی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود، در طول ماههای اخیر از طریق برخی مصرف‌کنندگان و چندین تولیدکننده محصولات بهداشتی به اطلاع سازمان غذا و دارو رسیده و به نظر می‌رسد طی ماههای اخیر، نمونه‌های زیادی از این موارد به وجود آمده است. 

 

مسیر نظارت همگانی بر محصولات بهداشتی هموار است

همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این زمینه ضمن اشاره به وجود محصولات بهداشتی تقلبی با برچسب جعلی در سطح بازار می‌گوید: با ایجاد سامانه کنترل اصالت امکان نظارت همگانی بر محصولات سلامت‌محور میسر شده است اما همچنان مشکل وجود برچسب‌های جعلی پابرجاست. 

 

با این حساب می‌توان گفت هر چند با وجود سامانه کنترل اصالت امکان نظارت همگانی بر محصولات سلامت‌محور به صورت بالقوه ایجاد شده اما تحقق کامل این امر هنگامی میسر می‌شود که میزان استفاده از آن توسط مردم یا همان انجام عمل استعلام شناسه کالا به حد قابل قبولی برسد. 

 

به نظر می‌رسد مهمترین مشکلی که موجب به وجود آمدن معضل برچسب‌های جعلی در بازار شده، اهمال‌کاری و تعلل در اطلاع‌رسانی سامانه کنترل اصالت است. به طور مشخص نقش رسانه ملی و شبکه‌های اجتماعی در خصوص اطلاع‌رسانی این سامانه به خوبی ایفا نشده و به عبارت دیگر اقدام ملموسی در این‌باره رخ نداده است. 

 

لازم به ذکر است مردم می‌توانند از سه طریق سایت www.ttac.ir سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ و همچنین اپلیکیشن موبایل که از سایت سازمان غذا و دارو قابلیت دانلود دارد، اصالت فرآورده را استعلام کنند و اگر اطلاعات برچسب با اطلاعات سامانه منطبق بود، به خرید و استفاده از آن اقدام کنند.  

 

انتظار می‌رود با تکمیل بهره‌برداری از سامانه کنترل اصالت از طریق فعال‌سازی بیشتر مصرف‌کنندگان و افزایش میزان استعلام، بساط تقلب و قاچاق از حوزه فرآورده‌های سلامت‌محور، برچیده شود.

 

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش