به گزارش مهر، دکتر علیرضا رئیسی با بیان اینکه باید در تمام زمینه ها آمادگی لازم برای مقابله با مسائل را داشته باشیم، افزود: برای کاهش و صرفه جویی، به مدیریت هزینه ها نیاز داریم و این به معنی هزینه نکردن نیست، بلکه باید بتوانیم با افزایش بهره وری در ارائه خدمات، شرایط را بهبود بخشیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به تفاوت های شرایط هر دانشگاه و بیمارستان ادامه داد: باید اجازه بدهیم خود دانشگاه ها، راهکار ارائه کنند؛ قرار بر این است که ابتکارات، خلاقیت ها و راهکارهای دانشگاه ها جمع آوری و دسته بندی و با توجه به شرایط هر دانشگاه و بیمارستان اجرا شود که این امر بسیار کمک کننده است، اما باید اجرای این روش ها بر اساس اصول و چارچوب خاصی انجام شود.
وی با اشاره به گایدلاین های ارایه شده، گفت: باید در کنار توجه به گایدلاین ها، به موضوع استانداردسازی خدمات توجه و بررسی کنیم که چه کسانی اجازه ارائه خدمات را ۶ دارند و چه کسانی مستحق دریافت این خدمات هستند تا خدمات بهتری ارائه شود.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت کنترل هزینه ها؛ بهینه سازی مصرف دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایش ها را راهکاری موثر در این زمینه دانست و افزود: یکی از راه های مدیریت هزینه ها، کنترل خدمات سطح یک است؛ همچنین بحث آموزش در زمینه های مختلف ارائه خدمات به بیماران، بسیار اهمیت دارد.
رئیسی تاکید کرد: پیشنهادات دانشگاه ها به وزارت بهداشت ارسال شود تا بخش های نیازمند سیاستگذاری، در کمیته تحول بررسی و پس از تایید، به دانشگاه ها ابلاغ شود.
وی در ادامه با بیان نقش بیمه ها در بهبود ارایه خدمات به بیماران، بر لزوم سیاستگذاری های مناسب در این زمینه تاکید کرد و افزود: گایلاین ها باید به صورت علمی از سوی دانشگاه ها و وزارت بهداشت تهیه و از سوی بیمه ها ابلاغ شود.
معاون وزیر بهداشت، با اشاره به بحث استحقاق سنجی در حوزه درمان، گفت: در این زمینه کارهای خوبی در وزارت بهداشت در حال انجام است؛ یکی از کارهایی که در بحث استحقاق سنجی در حال انجام است، اتصال بیمه های مکمل به این برنامه است و نقش بیمه های مکمل باید پررنگ تر شود.
تقویت خدمات سطح یک و سطح دو، توجه به موضوع مراقبت از بیماران در منازل، دیگر نکات مورد تاکید معاون بهداشت وزارت بهداشت بود.
وی با اشاره به استفاده از توانمندی های موجود در عرصه های بهداشت و درمان، به راهکاری دیگر برای مدیریت صحیح هزینه ها اشاره کرد و توضیح داد: می توانیم تلاش کنیم تا مدیریت سیستم حمل و نقل بیمار شامل مراکز بهداشت، اورژانس و بیمارستان به صورت واحد و یکپارچه صورت گیرد و با تجمیع خدمات آن ها، با افزایش بهره وری، هزینه ها را کاهش دهیم.
دکتر رئیسی، بهبود ارایه خدمات در مراکز بهداشتی و روستاها را نیز راهکاری دیگر برای کاهش مراجعه به بیمارستان ها و مدیریت هزینه ها برشمرد و ادامه داد: باید در کنار کنترل هزینه ها، فرمول و شیوه ای ارایه شود تا روسا و مدیران بیمارستان ها به کاهش هزینه ها تشویق شوند.
وی از دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب پنج کشور، خواست تا ضمن ارائه تجارب موفق خود، فعالیت هایی را که در زمینه کاهش هزینه ها انجام داده اند، به وزارت بهداشت ارائه کنند تا پس از جمع بندی و بررسی، به عنوان پیشنهادات قطب پنج به سایر قطب ها ارائه شود.
- 18
- 4