دکتر مرتضی طباطبایی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت مراکز اهدای خون استان تهران از نظر رعایت استانداردها و تکریم اهداکنندگان خون، گفت: در گذشته ما مجبور بودیم از کانتینر، کانکس و مراکز کوچکی برای اهدای خون استفاده کنیم که حتی سرویس بهداشتی برای اهداکنندگان نداشتند و یا همراه اهداکننده مجبور بود در بیرون از مرکز در سرما و گرما منتظر بماند.
وی با اشاره به ساخت پنج مرکز جامع اهدای خون در تهران، افزود: این در حالیست که هر یک از مراکز جدیدی که با همت خیرین انتقال خون، شهرداری تهران و بانک صنعت و معدن ایجاد شد، حدود ۱۰۰۰ متر مربع بوده و زیربنای بخش مربوط به اهداکنندگان این مراکز ۳۰۰ متر است. از طرفی تعداد تخت در آنها مناسب بوده و برای نشستن مردم جایگاهی مناسب وجود دارد. همچنین تعداد گیشههایی که اهداکنندگان را پذیرش میکنند، بیشتر شده است. از نظر پارکینگ و دسترسی مناسب بوده و در معرض طرح ترافیک هم نیستند.
طباطبایی با بیان اینکه البته مردم باید این مراکز را شناخته و برای اهدای خون به آنها مراجعه کنند، افزود: در این صورت میتوانیم مراکز قبلی اهدای خون را که استانداردهای پایینتری دارند، تعطیل کنیم. در حال حاضر مرکز اهدای خون آزادی، صادقیه و میلاد را تعطیل کردیم. زیرا مرکز "ستاری" جایگزین شده، این مناطق را پوشش میدهد و استانداردهای بالایی هم دارد.
وی افزود: در عین حال منتظریم که مرکز اهدای خون منطقه چهار تهران هم به مرحله بهرهبرداری برسد تا بتوانیم پایگاه اهدای خون افسریه را هم تعطیل کنیم یا در منطقه یک، کار بهرهبرداری از مرکز جامع اهدای خون بهگونهای پیش رود که بتوانیم کانکس اهدای خون تجریش را ببندیم. بنابراین از آنجایی که این دغدغه وجود دارد که هنوز مراکز جدید نتوانستند به طور کامل جایگزین مراکز پیشین شوند، فعلا با هم کار میکنند، اما امیدواریم مردم از مراکز جامع اهدای خون استقبال کنند و با مراکز جامع ما آشنا شوند تا بتوانیم خدمات اهدای خون را در سطح استانداردهای بالاتری به همه مردم استان تهران ارائه دهیم.
مدیرکل انتقال خون استان تهران تاکید کرد: من از خودم انتظار دارم که بتوانم پنج یا شش مرکز جامع اهدای خون را که دارای استانداردهای بالایی هستند و در آنها اهداکننده خون تکریم میشود، در کل استان تهران تامین کنم، اما این کار استقبال مردم را هم میطلبد.
طباطبایی در ادامه صحبتهایش با اشاره به اهدای پلاکت با روش پلاکت فرزیس، گفت: در حال حاضر در مرکز وصال به روش پلاکت فرزیس پلاکت اهدا میشود و در دو مرکز جامع هم دستگاه آن را بردهایم و امکاناتش وجود دارد، اما هنوز راهاندازی نشده است. امیدواریم به سرعت بتوانیم این روش را در این دو مرکز هم راهاندازی کنیم. بویژه در منطقه چهار که اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است.
وی افزود: باید توجه کرد که روش کار در اهدای پلاکت به روش پلاکتفرزیس به این صورت است که فرد اهداکننده مستمر به مرکز اهدای خون مراجعه میکند و ما به او اعلام میکنیم که در این گروه خونی به پلاکت نیاز داریم. فرد هم در صورت تمایل به اهدای پلاکت، توسط پزشک معاینه شده و تستهایی انجام میدهد. سپس به دستگاه متصل شده، دستگاه هم پنج تا شش واحد پلاکت را دریافت و خون فرد را به بدنش بازمیگرداند. بنابراین این فرد میتواند ۷۲ ساعت بعد هم پلاکت اهدا کند. زیرا وقتی پلاکت از دست دهید، ۷۲ ساعت بعد پلاکت جبران میشود و چون در حد مجاز هم هست، ضرری برای فرد اهداکننده ندارد.
- 12
- 1