جانباز مدیرکل دامپزشکی هرمزگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: تا کنون یک مورد از ابتلا به تب کریمه کنگو در استان گزارش شده است.
وی افزود:فرد مبتلا شده به تب کریمه گنگواز طریق ذبح گوسفند بیمار به این بیماری مبتلا شده و اکنون در بیمارستان قشم بستری است.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: با توجه به تشخیص به موقع وضعیت عمومی بیمار روند رو به بهبود دارد.
جانبازافزود: یک مورد مشکوک مبتلا به تب کریمه کنگو هم در بندرعباس مشاهده شده که در حال حاضر بستری است و هنوز قطعیت ابتلای وی به این بیماری تایید نشده است.
وی با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما از مردم خواست تا در خرید گوشت دقت کنند و گوشت مورد نیاز را از مراکز عرضه مجاز و مورد تأیید سازمان دامپزشکی تهیه کنند.
بیماری تب کریمه از طریق تماس مستقیم با کنههای آلوده، تماس مستقیم با ترشحات و یا خون دام بیمار، استفاده از فرآوردههای خام دامی حاصل از دام بیمار و تماس با انسان بیمار و ترشحات و خون انسان بیمار به انسان منتقل میشود.
پارسال یک نفر در هرمزگان بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو فوت کرد.
یکی از راه های انتقال بیماری به انسان ذبح دام در شرایط غیر بهداشتی است،
برای مقابله با ابتلا به این بیماری نگه داشتن گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و استفاده از دستکش در زمان تمیز و یا خرد کردن گوشت الزامی است.
دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگا ه ها، دامپزشکان افرادی هستند که که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
تب کریمه از بیماری های بومی استان است و تا پیش از این با عنوان تب خونریزی دهنده شناخته شده است.
این بیماری با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده و خونریزی ناگهانی را خونریزی از لثهها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود.
- 15
- 1