جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۳۰ - ۰۲ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۵۶۲
حوزه بهداشت و رفاه

ترفند برخی از خانه‌های سالمندان در مورد معضل پوشک

خانه سالمندان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

خانه سالمندان شاید آخرین خانه و آخرین تصمیم یک نفر باشد اما برای سالمندانی که در آن زندگی می‌کنند با همه سختی‌ها و دوری از خانواده یک خانه امید محسوب می‌شود، خانه‌ای که در آن همه هم سن وسال هستند و حال و روز یکدیگر را به خوبی می‌فهمند و درک می‌کنند. در این بین رقابتی مخفی بین آسایشگاه‌های سالمندان وجود دارد که برای جذب سالمند خدمات بهتری را ارائه دهند؛ رقابتی که در انتها آسایش سالمند را به همراه دارد. اما انتشار کلیپی در فضای مجازی خبر از مشکل جدیدی در آسایشگاه‌ها دارد، مشکلی که نه تنها نشان از ارائه خدمات به سالمندان ندارد بلکه حتی می‌توان گفت نشان از مرگ تدریجی سالمندان دارد. کلیپی که در آن نشان داده می‌شود یک آسایشگاه سالمندان برای جبران مشکل نایاب شدن پوشک از سوند استفاده کرده؛ حال آنکه پر واضح است که استفاده از سوند به مدت طولانی موجب عفونت می‌شود و خیلی بیماری‌ها را به همراه خواهد داشت. اما سوالی که مطرح است این است که حالا که یک سر همه مشکلات به پوشک وصل می‌شود، آسایشگاه‌های سالمندان برای جبران کمبود پوشک از چه چیزی استفاده می‌کنند؟

 

بعد از همه گیر شدن مشکل پوشک نگاه‌ها به سمت جایگزینی برای آن رفت، بارها دیده شد که مادرانی در داروخانه‌ها به دنبال کهنه بچه می‌گشتند تا از آن به عنوان جایگزینی برای پوشکی که این روزها کمیاب و در برخی موارد هم نایاب است، استفاده کنند. اما انتشار این کلیپ در فضای مجازی خبر از جایگزینی نامناسب برای پوشک بزرگسالان در یکی از آسایشگاه‌های سالمندان داشت. استفاده از سوند به جای پوشک! البته تکذیب شده و شاید فراگیر نباشد.

 

سوند با چاشنی خطر مرگ

به گفته پزشکان استفاده از سوند امکان ایجاد بیماری‌های خطرناک یا مرگ را در پی دارد؛ پزشکان معتقدند عفونت‌های بیمارستانی مجاری ادراری هنگام استفاده از سوند، زمان بستری در بیمارستان را ۳ روز افزایش می‌دهد و میزان مرگ و میر در بیماران دارای سوند ۳ برابر است. در این بین سوالی که مطرح می‌شود این است واقعا جایگزین مناسب پوشک برای سالمندان چه چیزی می‌تواند باشد. برای پاسخ به این سوال با چند آسایشگاه سالمندان به گفت‌وگو پرداختیم تا ببینیم چه چیزی را جایگزین پوشک کرده‌اند و هنگام کمیاب شدن پوشک از چه مواردی استفاده می‌کنند؟

 

استفاده از سوند دروغ محض است!

روابط عمومی مرکز نگهداری آتیه سبز امید واقع در خیابان شهید افشاری می‌گوید:« مگر می‌شود به این سالمندان سوند وصل کرد؟ بدنشان عفونت می‌کند، این دیگر چه حرفی است که می‌زنند! خانواده‌ها خودشان برای سالمندانشان پوشک تهیه می‌کنند. اینکه می‌گویند آسایشگاه‌های سالمندان از سوند استفاده می‌کنند دروغ محض است. اگر از سوند استفاده کنند سالمندان عفونت می‌کنند و بو می‌دهند، حتی کیسه ادرار هم بوی عفونت و ادرار می‌دهد، این چه موضوعی است که مطرح می‌کنند؟اصلا چنین موضوعی صحت ندارد، خانواده‌ها خودشان پوشک پیدا می‌کنند می‌خرند و برای سالمندانشان می‌آورند.»

 

نمی توانیم بگوییم از چه چیزی استفاده می‌کنیم!

روابط عمومی مرکز سالمندان ابن سینا واقع در تهرانسر اما درباره استفاده از سوند می‌گوید:« ما از سوند استفاده نمی‌کنیم، از چیز دیگری استفاده می‌کنیم که گفته‌اند درباره آن چیزی نگوییم. ولی این اطمینان را می‌دهم که از سوند استفاده نمی‌کنیم.»

 

خیلی از آسایشگاه‌ها از سوند استفاده می‌کنند

رئیس مرکز نگهداری ارتودوکس روس واقع در خیابان شهید دکتر مفتح هم در این باره می‌گوید: «ما فعلا از ذخیره‌های قبلی که تهیه کرده‌ایم استفاده می‌کنیم اما در خیلی از آسایشگاه‌ها این موضوع شایع است و از سوند به جای پوشک استفاده می‌کنند. یا باید کهنه بگذاریم زیر فرد، یا از پوشک استفاده کنیم اما خیلی از آسایشگاه‌ها از سوند استفاده می‌کنند. ذخیره ما هم به زودی تمام می‌شود ما هنوز نمی‌دانیم چه کاری باید انجام دهیم و تصمیمی هم در این باره نگرفته‌ایم.» 

 

خانواده‌ها پوشک تهیه می‌کنند

منشی دفتر رئیس مرکز نگهداری سالمندان امید واقع در میدان هفت تیر نیز معتقد است: «ما نمی‌توانیم پوشک تهیه کنیم اما به متعهد‌ها می‌گوییم که پوشک تهیه کنند، خانواده‌ها با بدبختی و بیچارگی پوشک تهیه می‌کنند و برای سالمندانشان به آسایشگاه می‌آورند. اگر نتوانند تهیه کنند ما از شورتی استفاده می‌کنیم. اما همه خانواده‌ها معمولا سعی می‌کنند که تهیه کنند. قبل از این گرانی‌ها خودمان پوشک تهیه می‌کردیم اما حالا مجبوریم که به خانواده‌ها بسپاریم.» 

 

از ملحفه کهنه استفاده می‌کنیم!

رئیس مرکز نگهداری معلولین و سالمندان کهریزک واقع در انتهای کهریزک، بلوار حکیم‌زاده اما راهکار جالبی ارائه کرد که هنگام نایاب شدن پوشک از آن استفاده کنند، روابط عمومی این آسایشگاه می‌گوید: «آسایشگاه ما هم مثل آسایشگاه‌های دیگر با کمبود پوشینه برای سالمندان مواجه است اما با توجه به تعداد زیاد سالمندان این آسایشگاه، براساس بررسی‌های که انجام دادیم پیش‌بینی‌هایی از قبل صورت گرفته بود و مقداری پوشک ذخیره‌سازی کرده‌ایم تا مثل خیلی آسایشگاه‌های دیگر با مشکل روبه‌رو نشویم، بنابراین ما هنوز با مشکل کمبود پوشک به آن شکل مواجه نشده‌ایم. ما امیدوار هستیم که تا زمانی که ذخیره ما تمام می‌شود مشکل پوشک حل شود اما اگر هم حل نشد باید به ۷-۸ سال پیش برگردیم. در آن سال‌ها که پوشینه نبود از چه چیزی استفاده می‌کردند؟ به صورت سنتی همین ملحفه‌هایی که یک مقدار از رده خارج شود را به جایگزین پوشینه‌های فعلی استفاده می‌کنیم.»

 

این وظیفه بر عهده خانواده‌ها‌ست

روابط عمومی مرکز نگهداری سالمندان دادخواه واقع در خیابان خواجه عبدالله نیز در این باره می‌گوید:« خانواده‌ها موظف هستند بروند، بگردند، پوشک پیدا کنند و حتی با قیمت‌های بالا تهیه کنند و بیاورند. در این آسایشگاه خانواده‌هایی نیستند که توان خرید پوشک را نداشته باشند. ما این وظیفه را بر عهده خانواده‌ها گذاشته‌ایم.»

 

پوشک به قیمت بالاتر می‌خریم

روابط عمومی مرکز نگهداری سالمندان یهودی واقع در تهران نو معتقد است: «ما به هر بدبختی‌ای که هست پوشک را برای سالمندان‌مان تهیه می‌کنیم و سوند استفاده نکرده‌ایم مگر برای سالمندانی که پزشک معالج‌شان سوند تجویز کرده باشد. البته کمی از پوشک‌ها را همراهان سالمندان خودشان تهیه می‌کنند و می‌آورند اما کمی هم ما با قیمت بالاتر هر طور که شده می‌خریم.»

 

سالمندان بچه نیستند که آنها را کهنه کنیم!

رئیس مرکز نگهداری سالمندان ستارگان واقع در خیابان شریعتی می‌گوید: «ما خودمان پوشک تهیه نمی‌کنیم، خانواده‌ها تهیه می‌کنند ما هم هر جا را که سراغ داشته باشیم که پوشک می‌فروشند معرفی می‌کنیم که خانواده‌ها بروند و تهیه کنند. در آسایشگاه ما پوشک و دارو مواردی هستند که باید خانواده‌های سالمندان تهیه کنند و بیاورند از همان ابتدا و قبل از گرانی‌ها هم به همین منوال بود، مگر اینکه استثنایی وجود داشته باشد و خانواده سالمندی خارج از کشور باشند که در آن صورت خودمان برای سالمند لوازم مورد نیازش را تهیه می‌کنیم. خانواده‌هایی که پوشک تهیه می‌کنند خیلی با مشکل رو به رو هستند، هم هزینه پوشک‌ها چند برابر شده و هم پوشک در بازار اصلا پیدا نمی‌شود. اگر پوشک نایاب شود نمی‌دانیم باید چه کاری انجام دهیم،چون این سالمندان بچه که نیستند که بتوان از کهنه برای آنها استفاده کرد، چون کهنه بچه را می‌شورند و چند بار استفاده می‌کنند اما برای سالمندان نمی‌توان آن را شست و دوباره استفاده کرد اگر هم هر دفعه بخواهند دور بریزند به صرفه نیست و اگر هم از ملحفه کهنه استفاده کنند باعث عفونت می‌شود. واقعا نمی‌دانیم در صورت نبود پوشک چه باید بکنیم.»

 

پوشک خارجی می‌خریم

رئیس مرکز نگهداری سالمندان شفا واقع در ونک می‌گوید: «ما از پوشک‌های خارجی استفاده می‌کنیم. پوشک‌های خارجی در بازار هستند و با اینکه قیمتشان بالاتر است ولی ما برای عزیزان مردم از این پوشک‌ها استفاده می‌کنیم. همچنان روال قدیم را داریم و از پوشک‌های خارجی با مارک‌های جولی و ترک و آمریکایی استفاده می‌کنیم.» 

 

با خانواده‌ها همکاری پایاپای داریم

رئیس مرکز نگهداری سالمندان طلیعه مهر واقع درخیابان شریعتی معتقد است: «همه آسایشگاه‌ها با این مشکل رو به رو هستند اما ما اقدام به استفاده از سوند نکرده‌ایم. این موضوع باید از طریق بهزیستی پیگیری شود، ما پوشک را با قیمت بالاتر خریداری کرده‌ایم و برای خرید آن با خانواده‌ها همکاری پایاپای داریم. سوند عفونت ادراری می‌آورد و بسیار خطرناک است خوشبختانه در مرکز ما از آن استفاده نمی‌شود.»

 

به گفته مدیران و روابط عمومی‌های آسایشگاه‌هایی که با آنها گفت و گو شده، در این آسایشگاه‌ها از سوند استفاده نمی‌شود اما نکته دیگری که به شدت قابل تامل است احتکار‌های کوچکی است که خیلی از این آسایشگاه‌ها از ترس کمیاب شدن پوشک انجام داده‌اند؛ احتکار‌هایی که اگر انجام نمی‌شد شاید هیچ وقت کار پوشک به اینجا نمی‌رسید و با این افزایش قیمت‌ها هم روبه‌رو نبود.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 23
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
چند روز پیش وقتی پوشینه برای پدرم خرید میکردم روی بسته یکی از پوشینه های خارجی ( ترکیه ) نوشته بود : این محصول تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی برای بازگشت وجه پرداخت شده است . واقعا این مورد باید مانند دارو در کشور ما هم تحت پوشش بیمه درمانی قرار بگیرد .
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش