دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۶ - ۱۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۹۱۷
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی:

۷۰۰ میلیون دلار ظرفیت تولید وسایل پزشکی در کشور وجود دارد

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور گفت: با حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و افزایش تولید وسایل پزشکی یک‌بارمصرف قادریم تا ۷۰۰ میلیون دلار تولید را محقق کنیم.

به گزارش مهر، احمد مسلمی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در بازدید از یک واحد دردست ساخت تولید وسایل پزشکی یکبار مصرف در شهرک کاسپین قزوین در گفتگو با مهر از ضرورت سرمایه گذاری در احداث واحدهای صنعتی تولید تجهیزات و وسایل پزشکی در کشور خبر داد.

 

* در حال حاضر چه تعداد واحد در تولید وسایل پزشکی یک بار مصرف فعالیت می کنند؟

شرکت هایی که در تولید تجهیزات پزشکی عمومی مانند سرنگ و باند و گاز فعالیت دارند زیاد هستند و در ساخت وسایل عمومی و دستگاه هتلینگ تولیدکنندگان خوبی داریم.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در بخش البسه پزشکی و صنایع سلولزی بیش از ۲۰ شرکت داریم آما آنچه در اولویت قرار دارد در تولید پک استریل و پک جراحی نیازها بیشتر است زیرا فقط چند شرکت تولیدی داریم و باید سرمایه گذار وارد شود البته هنوز استفاده از وسایل یک بار مصرف استریل در پزشکی جا نیفتاده است.

 

* میزان واردات وسایل پزشکی تا چه میزان است؟

در مبلمان بیمارستانی مانند تخت و دستگاههای مانیتورینگ و الکتروکاردیوگرافی حدود ۷۰۰ میلیون دلار ظرفیت تولید داریم و در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار واردات تجهیزات پزشکی در این بخش است.

 

اگر تولید واقعی انجام شود و دانش در کشور خودمان باشد و مواد اولیه در داخل تامین شود قطعا نیاز به خارج نداریم البته امروز با کمبودهای شدیدی در حوزه وسایل بیمارستانی مواجهیم بویژه برخی اقلام که می توان این نیاز را در داخل هم تامین کرد.

 

* طولانی بودن روند صدور مجوز تولید در بخش وسایل پزشکی می تواند سرمایه گذار را پشیمان کند در این زمینه چه اقدامی انجام می دهید؟

صدور مجوز با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و گاهی زمان صدور و تولید تا سه سال هم طول می کشد اما آمادگی داریم تا این دوره کوتاهتر شود لذا بازدیدهایی از طرح های دردست اجرا داریم تا اگر شرایط را مساعد دیدیم برای تسریع در صدور مجوز همراهی کرده و در این میان در تامین نیروی انسانی متخصص و کارآمد هم به کارخانه های در حال تاسیس وسایل پزشکی کمک می کنیم.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

هدف اصلی ما این است اشتغال و تولید شرکت های دارای ظرفیت را حفظ کنیم و در کنار آن برای فارغ التحصیلان رشته پزشکی هم شغل ایجاد شود.

 

* چند درصد تجیهزات پزشکی کشور وارداتی است و تا چه میزان می توان آنها را در داخل تولید کرد؟

حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد تجهیزات پزشکی از نظر مالی وارداتی است و ما می توانیم با برنامه ریزی مدون وحمایت از واحدهای توانمند و سرمایه گذاران با صلاحیت این میزان را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم.

 

اگر تولید داخلی با کیفیت باشد ما ظرفیت های خوبی داریم البته ساخت برخی تجهیزات مانند سی تی اسکن و ام آر آی مقرون به صرفه نیست نه این که نتوانیم تولید کنیم بلکه اقتصادی نیست لذا بهتر است روی کالاهای دیگر تمرکز داشته باشیم.

 

در ابزارآلات و صنایع های تک، سی تی اسکن، رادیولوژی، تیوپ ها که مصرف عمومی دارند ظرفیت زیاد است اگر تمرکز خود را روی تولید کالاهایی بگذاریم که ترنوبل بالایی دارد و تکنولوژی پیچیده هم نمی خواهد به هدف می رسیم و از خروج ارز هم جلوگیری می شود.

 

واحدهای تولید البسه و ملحفه بیمارستانی، باند زخم بندی ساده، گاز زخم، پانسمان ترمیم کننده زخم، انواع پوشش و لباسهای بیمارستانی مانند آنچه در قزوین در حال تکمیل است ارزش افزوده بیشتری دارد و برای ما در اولویت است.

 

* در صورت کاهش ۲۵ درصدی واردات وسایل پزشکی یک بار مصرف چه میزان صرفه جویی خواهد شد؟

ما باید در ۵ سال آینده بتوانیم سهم ۲۰ درصدی واردات پزشکی را بگیریم و در داخل تولید کنیم و سهم واردات را به ۵۰ درصد کاهش دهیم در این صورت سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی می شود که رقم قابل توجهی است.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

البته باید اذعان داشت همواره بخشی از تولیدات به صورت مونتاژ است و این موضوع هیچ ایرادی ندارد و ضعف هم نیست چون حتی دراروپا هم برخی قطعات از کشورهای دیگر خریداری شده و مونتاژ می شود اما آنچه موجب نگرانی ما شده این است که تولید واقعی و با کیفیت شکل بگیرد و پزشکان استفاده از آن را تایید و از آنها استفاده کنند.

 

به نظر می رسد در این شرایط شرکتی موفق می شود که نگاه صادرات محور داشته باشد و از ابتدا صادرات را هدف قرار دهد و به بازارهای داخلی بسنده نکند زیرا اگر فقط دنبال بازار ایران باشد دچار مشکل می شود.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

بیشتر از تحریم ها نامتعادل بودن بازار به ما آسیب زده است و تاثیر گذاشته چون بیشتر کالاهای پزشکی تحریم نیستند و در دوره های گذشته هم تحریم نبودند البته در انتقال مالی مشکلات بوده اما در ۵ ماه اخیر بدلیل نوسانات ارزی دچار مشکلاتی شدیم که تولید کنندگان را دچار چالش کرد و تکلیفشان روشن نبود الان کمبودهایی داریم و کالاها در انبار گمرک یا شرکتهاست و باید توزیع شود تا به تعادل برسیم.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش