چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۶ - ۱۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۹۱۷
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی:

۷۰۰ میلیون دلار ظرفیت تولید وسایل پزشکی در کشور وجود دارد

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور گفت: با حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و افزایش تولید وسایل پزشکی یک‌بارمصرف قادریم تا ۷۰۰ میلیون دلار تولید را محقق کنیم.

به گزارش مهر، احمد مسلمی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در بازدید از یک واحد دردست ساخت تولید وسایل پزشکی یکبار مصرف در شهرک کاسپین قزوین در گفتگو با مهر از ضرورت سرمایه گذاری در احداث واحدهای صنعتی تولید تجهیزات و وسایل پزشکی در کشور خبر داد.

 

* در حال حاضر چه تعداد واحد در تولید وسایل پزشکی یک بار مصرف فعالیت می کنند؟

شرکت هایی که در تولید تجهیزات پزشکی عمومی مانند سرنگ و باند و گاز فعالیت دارند زیاد هستند و در ساخت وسایل عمومی و دستگاه هتلینگ تولیدکنندگان خوبی داریم.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در بخش البسه پزشکی و صنایع سلولزی بیش از ۲۰ شرکت داریم آما آنچه در اولویت قرار دارد در تولید پک استریل و پک جراحی نیازها بیشتر است زیرا فقط چند شرکت تولیدی داریم و باید سرمایه گذار وارد شود البته هنوز استفاده از وسایل یک بار مصرف استریل در پزشکی جا نیفتاده است.

 

* میزان واردات وسایل پزشکی تا چه میزان است؟

در مبلمان بیمارستانی مانند تخت و دستگاههای مانیتورینگ و الکتروکاردیوگرافی حدود ۷۰۰ میلیون دلار ظرفیت تولید داریم و در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار واردات تجهیزات پزشکی در این بخش است.

 

اگر تولید واقعی انجام شود و دانش در کشور خودمان باشد و مواد اولیه در داخل تامین شود قطعا نیاز به خارج نداریم البته امروز با کمبودهای شدیدی در حوزه وسایل بیمارستانی مواجهیم بویژه برخی اقلام که می توان این نیاز را در داخل هم تامین کرد.

 

* طولانی بودن روند صدور مجوز تولید در بخش وسایل پزشکی می تواند سرمایه گذار را پشیمان کند در این زمینه چه اقدامی انجام می دهید؟

صدور مجوز با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و گاهی زمان صدور و تولید تا سه سال هم طول می کشد اما آمادگی داریم تا این دوره کوتاهتر شود لذا بازدیدهایی از طرح های دردست اجرا داریم تا اگر شرایط را مساعد دیدیم برای تسریع در صدور مجوز همراهی کرده و در این میان در تامین نیروی انسانی متخصص و کارآمد هم به کارخانه های در حال تاسیس وسایل پزشکی کمک می کنیم.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

هدف اصلی ما این است اشتغال و تولید شرکت های دارای ظرفیت را حفظ کنیم و در کنار آن برای فارغ التحصیلان رشته پزشکی هم شغل ایجاد شود.

 

* چند درصد تجیهزات پزشکی کشور وارداتی است و تا چه میزان می توان آنها را در داخل تولید کرد؟

حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد تجهیزات پزشکی از نظر مالی وارداتی است و ما می توانیم با برنامه ریزی مدون وحمایت از واحدهای توانمند و سرمایه گذاران با صلاحیت این میزان را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم.

 

اگر تولید داخلی با کیفیت باشد ما ظرفیت های خوبی داریم البته ساخت برخی تجهیزات مانند سی تی اسکن و ام آر آی مقرون به صرفه نیست نه این که نتوانیم تولید کنیم بلکه اقتصادی نیست لذا بهتر است روی کالاهای دیگر تمرکز داشته باشیم.

 

در ابزارآلات و صنایع های تک، سی تی اسکن، رادیولوژی، تیوپ ها که مصرف عمومی دارند ظرفیت زیاد است اگر تمرکز خود را روی تولید کالاهایی بگذاریم که ترنوبل بالایی دارد و تکنولوژی پیچیده هم نمی خواهد به هدف می رسیم و از خروج ارز هم جلوگیری می شود.

 

واحدهای تولید البسه و ملحفه بیمارستانی، باند زخم بندی ساده، گاز زخم، پانسمان ترمیم کننده زخم، انواع پوشش و لباسهای بیمارستانی مانند آنچه در قزوین در حال تکمیل است ارزش افزوده بیشتری دارد و برای ما در اولویت است.

 

* در صورت کاهش ۲۵ درصدی واردات وسایل پزشکی یک بار مصرف چه میزان صرفه جویی خواهد شد؟

ما باید در ۵ سال آینده بتوانیم سهم ۲۰ درصدی واردات پزشکی را بگیریم و در داخل تولید کنیم و سهم واردات را به ۵۰ درصد کاهش دهیم در این صورت سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی می شود که رقم قابل توجهی است.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

البته باید اذعان داشت همواره بخشی از تولیدات به صورت مونتاژ است و این موضوع هیچ ایرادی ندارد و ضعف هم نیست چون حتی دراروپا هم برخی قطعات از کشورهای دیگر خریداری شده و مونتاژ می شود اما آنچه موجب نگرانی ما شده این است که تولید واقعی و با کیفیت شکل بگیرد و پزشکان استفاده از آن را تایید و از آنها استفاده کنند.

 

به نظر می رسد در این شرایط شرکتی موفق می شود که نگاه صادرات محور داشته باشد و از ابتدا صادرات را هدف قرار دهد و به بازارهای داخلی بسنده نکند زیرا اگر فقط دنبال بازار ایران باشد دچار مشکل می شود.

 

تجهیزات پزشکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

بیشتر از تحریم ها نامتعادل بودن بازار به ما آسیب زده است و تاثیر گذاشته چون بیشتر کالاهای پزشکی تحریم نیستند و در دوره های گذشته هم تحریم نبودند البته در انتقال مالی مشکلات بوده اما در ۵ ماه اخیر بدلیل نوسانات ارزی دچار مشکلاتی شدیم که تولید کنندگان را دچار چالش کرد و تکلیفشان روشن نبود الان کمبودهایی داریم و کالاها در انبار گمرک یا شرکتهاست و باید توزیع شود تا به تعادل برسیم.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش