چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۰۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت؛

رشد ۷درصدی فوتی های قرص برنج/مسمومیتی که درمان ندارد

ایرج حریرچی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به وضعیت مسمومیت با قرص برنج در کشور، گفت: آمار فوتی های قرص برنج در سال گذشته، رشد ۷ درصدی را نشان می دهد.

به گزارش مهر، ایرج حریرچی صبح دوشنبه در نشست خبری هفتگی، در ابتدا به تشریح مهم ترین رویدادهای حوزه سلامت در روزهای اخیر پرداخت و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.

 

وی در ابتدا به هفته سلامت روان اشاره کرد و گفت: شعار هفته سلامت روان به دولت‌ها و ملت‌ها تاکید می‌کند که جهان ‏در حال تغییر است و دگرگونی و پیشرفت فضای مجازی معایب و مزایای فراوانی دارد که برای پیشگیری راهی جز خودمراقبتی ‏وجود ندارد. مهم ترین مهارت نیز آموزش مهارت خودمراقبتی به نوجوانان و جوانان است. بهترین مسیر برای سلامت مادام العمر با ‏سلامت روان خوب آغاز می‌شود.‏

 

سخنگوی وزارت بهداشت، ادامه داد: نوجوانان و جوانان در این عصر مهم ترین نقطه هدف رسانه‌های دیجیتال و فضای مجازی ‏هستند. خودمراقبتی در سلامت روان بسیار نقش کلیدی دارد.‏

 

وی با عنوان این مطلب که خودمراقبتی منجر به افزایش سلامت روان می‌شود، افزود: جوانان امروزه بیشتر زمان روز خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند و با تجربه بازی‌های خشونت آمیز ‏روبه‌رو می‌شوند و در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند. ارتقاء سلامت روان از طریق آموزش و خودمراقبتی مهم ترین کار در این ‏زمینه است.‏

 

حریرچی در ادامه نشست خبری، به اقدامات وزارت بهداشت در مقابله با تبلیغ کالاهای آسیب رسان اشاره کرد و گفت: اینکه جامعه ‏بداند مهم ترین بیماری در حال حاضر فشارخون است که علت آن، مصرف نمک بالاست، از اهمیت زیادی در ارتقای سلامت جامعه برخوردار است.

 

سخنگوی وزارت بهداشت، رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای را مورد تاکید قرار داد و افزود: اکثر کسانی که دو دفترچه بیمه دارند یا جزو بیمه شدگان رایگان یا روستایی هستند و یا اینکه سرپرست ‏خانوار حق بیمه ثابتی را می‌دهد و افراد از آن دفترچه استفاده می‌کنند. یعنی بدون پرداخت حق بیمه، دفترچه دوم را دارند که منطقی نیست کسی بدون پرداخت حق بیمه، تحت پوشش بیمه باشد. موضوع دیگر این است که خود افراد دارای دو دفترچه سوء استفاده نمی‌کنند.‏

 

حریرچی ادامه داد: بر اساس قانون باید رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای انجام شود. اصل کلی این است که دفترچه‌ای که بدون پرداخت ‏حق بیمه است، باید حذف شود. سامانه استحقاق سنجی این کار را انجام می‌دهد و دفترچه دوم کنار گذاشته می‌شود. این کار توسط ‏سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی و نیروهای مسلح انجام شده و به تدریج به پیش می‌رود.‏

 

سخنگوی وزارت بهداشت، به وضعیت افراد نابینا در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، تعداد نابینایان کشور حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده می‎شود که این افراد حدود ۲۰ درصد کل معلولان جسمی حرکتی و ذهنی کشور را شامل می‎شوند. این در حالی است که با احتساب افراد کم بینا، این رقم به ۷۵۰ هزار نفر می رسد که به درجات مختلفی اختلال بینایی دارند.

 

وی گفت: متاسفانه ۷۵ درصد  معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست. حدود ۲۵ درصد از معابر پایتخت برای نابینایان بهسازی شده است و این وضعیت برای نابینایان در دیگر شهرها نامطلوب تر است.

 

حریرچی ادامه داد: ناآگاهی بیماران و ارجاع ندادن آنان به نظام درمانی برای دریافت این خدمت و در درجات بعدی مکانیزم‎های حمایتی خانواده و جامعه و عوامل فرهنگی در کنار مسایلی همچون پوشش ناکافی بیمه‎ نیز از جمله مهمترین موانع بهره مندی و استفاده از خدمات به شمار می رود.

 

سخنگوی وزارت بهداشت، در ادامه به موضوع مسمومیت با قرص برنج در کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از قرص برنج در کشور ما، به ویژه در نواحی شمالی کشور، جهت نگهداری برنج و سایر غلات در انبارها و جلوگیری از تأثیر مخرب آفات، نسبتاً رایج است. این عوامل به علت قیمت پایین و پتانسیل سمیت زایی بالا و قابل در دسترس بودن، سبب بروز مسمومیت های حاد عمدی و تصادفی و در نهایت مرگ و میر می شوند.

 

وی افزود: در ۳۵ سال اخیر، موارد زیادی از مسمومیت با میزان مرگ و میر بالای ثانویه به استفاده از قرص برنج در تمام دنیا گزارش شده است که به جز موارد نادری از آنها که به صورت تصادفی بوده، عمده آنها به علت خودکشی بوده است. بطوریکه، از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال ٣٠٨ نفر بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست داده اند، یعنی هر روز دو نفر، که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۰.۵ درصد افزایش را نشان می دهد.

 

حریرچی اظهارداشت: متاسفانه در سال گذشته نیز آمار فوتی های قرص برنج نسبت به سال قبل از آن با رشد ۷ درصدی مواجه بود. از سال ۱۳۹۰ تا اول شهریور امسال ۴ هزار و ۱۰۹ نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند. مسمومیت با قرص برنج هیچ درمانی ندارد و هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درمانی فقط شامل اقدامات حمایتی است.

 

روایت فضاسازی ها به بهانه کمبود دارو

سخنگوی وزارت بهداشت، ضمن گلایه در خصوص نحوه درخواست برخی کمک های خیرخواهانه در رسانه ها، گفت: درخواست وزارت بهداشت این است که اقدامات خیرخواهانه به گونه ای نباشد که در مورد کارهای خیریه، قصه چوپان دروغگو در ذهن مردم تداعی شود.

 

وی افزود: پیشنهاد می کنیم که مردم قبل از هرگونه کمکی از صحت موضوع مطلع شده و بعد کمک کنند. اخیرا با موردی مواجه شدیم که بیماری قبلا درمان شده و پدرش قبل از تولد فرزند، اهدای عضو کرده و هزینه اش را نیز دریافت کرده است، اما در فضای رسانه ای به گونه ای دیگر جلوه داده شد که در مورد بررسی این موضوع دادستانی وارد عمل شده و اقدامات لازم نیز انجام خواهد شد.

 

حریرچی گفت: بعضی از اتفاقات از بنیان دروغ است، برای مثال برخی افراد با در دست داشتن نسخه MRI در مساجد و اماکن عمومی درخواست کمک مالی دارند و وقتی پزشکی قصد کمک به آنها را دارد، امتناع می کنند، این نشان می دهد که این افراد بیمار نیستند و فقط می خواهند کمک مالی جمع آوری کنند.

 

وی افزود: در ٩٨ درصد موارد، داروهای بیماران مبتلا به سرطان، حداکثر با دریافت ٥ تا ١٠ درصد حق فرانشیز به آنها ارائه می شود. در مورد کودکان مبتلا به سرطان نیز بیش از ٩٠ درصد هزینه ها توسط  طرح تحول سلامت، تقبل می شود.

 

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: در سراسر کشور موسسه های معتبر خیریه از جمله محک و مهرانه در زمینه جمع آوری کمک های مالی برای بیماران فعالیت دارند. بطوریکه ، موسسات خیریه سالانه ١٧٠٠ میلیارد تومان در محیط دانشگاه های علوم پزشکی صرف پروژه های عمرانی جاری کرده اند. 

 

وی تاکید کرد: اگرچه ما نیاز به اقدامات خیریه داریم، اما اقدامات خیریه ای بهتر است به صورت سازماندهی شده، مردمی و خودجوش باشد. اکثر خیرین علاقه ای به رسانه ای کردن اقدامات خود ندارند، چراکه معتقدند رسانه ای شدن ارزش کار خیر را کم می کند.

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش