دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۸ - ۰۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۱۹۲۲
حوزه بهداشت و رفاه

گرانی ۳۰۰درصدی داروی پیوندی بیماران/ گلایه از بیمه‌ها و مدیران دارویی

گرانی دارو پیوندی بیماران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
عضو هئیت مدیره انجمن بیماران کلیوی با انتقاد از افزایش ۳۰۰درصدی داروی «سل‌سپت» بیماران پیوندی گفت: متأسفانه بیماران باید به‌مانند توپ در داروخانه‌ها دنبال داروهای خود بگردند و داروها نیز به‌طور مرتب قابل تهیه نیست و این خلاف قول وزیر بهداشت است.

به گزارش تسنیم، چند ماهی از صحبت‌های وزیر بهداشت و معاون دارویی او درباره عدم گرانی هزینه دارو نمی‌گذرد که بیماران بسیاری از گرانی و افزایش دارو به‌ستوه آمده‌اند، کما اینکه کمبود و یا گرانی دارو شاید در وهله نخست ارتباطی به تولید کننده، تأمین کننده و در نهایت واردکننده دارو نداشته باشد و باید در گرانی ارز و تلاطم‌ عرصه‌های سیاسی و بین المللی جست‌وجو کرد.

 

ولی مشکل از جایی نشئت می‌گیرد که دکتر هاشمی ــ وزیر بهداشت به‌همراه دکتر اصغری ــ رئیس سازمان غذا و دارو و مدیران دارویی کشور در مطالب پیش از این و با وجود آگاهی از تمام مشکلات تحریمی و خروج آمریکا از برجام، به مردم و بیماران قول داده بودند تا فروردین ۹۸ دارو گران نمی‌شود و در نهایت فقط ۹درصد اصلاح قیمت‌های دارویی رخ دهد، به‌طوری که دکتر ایرج حریرچی ــ سخنگوی وزارت بهداشت نیز تأکید کرده بود که گرانی دارو کمتر از افزایش تورم سالانه کشور خواهد بود ولی شواهد گرانی دارو دقیقاً خلاف این وعده و وعیدها را نشان می‌دهد.

 

گرانی ۳۰۰درصدی دارو و فراموشی وعده‌ها

در این رابطه محمد سعید الموسوی ــ عضو هیئت مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران با اشاره به اینکه داروی سل‌سپت (Cellcept) که مهمترین و رایج‌ترین داروی مصرفی بیماران پیوندی و کلیوی است از قیمت ۱۲۰ هزار تومان به ۳۸۶ هزار تومان افزایش یافته است و این اتفاق خلاف وعده‌های وزیر بهداشت بوده است.

 

وی با اشاره به دیدار خود و برخی فعالان انجمن بیماران کلیوی ایران با وزیر بهداشت، به تسنیم عنوان می‌کند: در این دیدار که چند ماه پیش رخ داد دکتر هاشمی قول دادند داروهای بیماران با دلار ۴۲۰۰تومانی تأمین شود و حتی عنوان کردند بیماران نگران نباشند زیرا پول تهیه داروهای آنان به‌اندازه یکی و دو سال در خارج از کشور تأمین شده است.

 

عضو هیئت مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران با اشاره به گرانی ۳۰۰درصدی داروی سل‌سپت (Cellcept) که این گرانی درباره دیگر داروها نیز صدق می‌کند، ادامه می‌دهد: با توجه به این حجم گرانی احتمالاً داروها با دلار ۱۲ هزار تومانی تهیه و تأمین می‌شود درحالی که وزیر بهداشت و مدیران سازمان غذا و دارو قول داده بودند دارو تا فروردین ماه گران نمی‌شود.

 

الموسوی تصریح می‌کند: جدا از گرانی عجیب داروها، متأسفانه داروها نیز مرتب در داروخانه‌ها موجود نیست به‌طوری که داروی سل‌سپت (Cellcept) تا دیروز در داروخانه هلال احمر موجود نبود و این مشکل کمبود درباره دیگر داروهای مهم و تخصصی بیماران پیوندی صدق می‌کند و بیمار خاص باید در این ترافیک شلوغ و آلودگی به‌دنبال داروهای خود باشد و در نهایت بیمار مجبور می‌شود به‌دلیل گرانی داروها به‌اندازه پول خود دارو خریداری کند و این یعنی پس زدن عضو پیوندی او و برگشت بیمار به چرخه دوباره بیماری اولیه؛ یعنی بیمار پیوند کلیه مجبور می‌شود دوباره دیالیز شود و دیالیز نیز برای وزارت بهداشت ماهانه ۶ تا ۷ میلیون هزینه بیشتر در بر خواهد داشت.

 

گلایه از بیمه‌ها و مدیران دارویی

در این رابطه داریوش آرمان ــ مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران نیز با گلایه از بیمه‌ها به تسنیم عنوان می‌کند: متأسفانه بیمه‌ها پوشش دارویی خود را بیشتر نمی‌کنند و همان پوشش ۸۵درصدی فرانشیز داروی سال گذشته را اجرا می‌کنند درحالی که دارو توسط شرکت تولید کننده بسیار گران شده است و مسلماً سازمان غذا و دارو چنین اجازه‌ای داده است، درحالی که مسئولان دارویی عنوان کرده بودند که تا فروردین سال ۹۸ دارو گران نخواهد شد و حداقل اصلاح قیمت دارو ۹ درصد خواهد بود که هم‌اکنون خلاف صحبت‌های آنها رخ داده است.

 

مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران با اشاره به رایزنی و نامه‌نگاری‌های این انجمن با شورای عالی بیمه و همچنین دکتر عبده‌زاده ــ مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ما از این مجموعه‌ها گلایه داریم و درخواست ما این است به‌دلیل ضعف مالی بیماران کلیوی برای تهیه داروهای مورد نیازشان هرچه سریعتر ترتیب اثری برای کاهش قیمت دارو انجام دهند زیرا تا چندی قبل اصلاً این داروها رایگان بود ولی هم‌اکنون باید بیمار به‌فراخور تعداد و میزان داروی مصرفی تا مبلغ ۳۸۶ هزار تومان هزینه پرداخت کند که مسلماً بسیاری از این بیماران هزینه این مبلغ را ندارند و در نهایت مصرف نکردن دارو به‌معنای پس زدن کلیه پیوندی خواهد بود.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش