دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۰۰ - ۲۴ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۳۷۴
حوزه بهداشت و رفاه

یک کارشناس تغذیه عنوان کرد؛

۶۰ درصد جمعیت میانسال و سالمند کشور دچار اضافه‌ وزن و چاقی هستند

چاقی و اضافه‌ وزن در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهبود وضعیت تغذیه یکی از شاخص‌های توسعه‌ دانست و گفت: ۶۰ درصد جمعیت میانسال و سالمند کشور دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند.

به گزارش مهر، فرشته فزونی، اظهار داشت: تغذیه یکی از مسائل مهم و جدی در حوزه سلامت عمومی و توسعه ملی است و بهبود وضعیت تغذیه یکی از شاخص‌های توسعه هر جامعه محسوب می‌شود که همواره موردتوجه برنامه ریزان و مسئولان بهداشتی جامعه قرار دارد.

 

وی با اشاره به روند رو به رشد بیماری‌های غیر واگیر در تمامی کشورها، الگوی تغذیه‌ای ناسالم  را مهم‌ترین عامل خطر  در بروز بیماری‌های غیر واگیر برشمرد و افزود: فشارخون بالا، رژیم غذایی ناسالم، توده بدنی نامناسب، تحرک ناکافی، دیابت، استعمال دخانیات، آلودگی هوا، خطرات شغلی و کلسترول بالا به‌عنوان عوامل خطر بروز بیماری‌های غیر واگیر معرفی‌شده‌اند که نیمی از این عوامل (فشارخون بالا، رژیم غذایی ناسالم، توده بدنی نامناسب، دیابت و کلسترول) با تغذیه مرتبط هستند. بنابراین برای کاهش ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر در جامعه باید آموزش الگوی صحیح تغذیه موردتوجه قرار گیرد.

 

به گفته این کارشناس تغذیه، امروزه با توجه به افزایش مصرف فست فودها ، غذاهای آماده  و کم‌تحرکی شاهد شیوع اضافه‌وزن و چاقی در جامعه هستیم و بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته در کشور حدود ۶۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال (میانسال و سالمند) دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند.

 

وی با اشاره به روند رو به رشد بروز چاقی در تمامی دنیا، شیوع  اضافه‌وزن و چاقی در گروه سنی کودکان و نوجوانان را یکی از معضلات حوزه سلامت برشمرد و خاطرنشان کرد: برنامه‌های متعددی نظیر ترویج تغذیه سالم، فرهنگ‌سازی، پیشگیری و کنترل چاقی در گروه‌های سنی مختلف به‌ویژه نوجوانان، پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها و مکمل یاری در این راستا انجام می‌گیرد.

 

رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه در خصوص انواع سوءتغذیه گفت: سوءتغذیه دو بعد دارد؛ سوءتغذیه پروتئین- انرژی و کمبود ریزمغذی‌ها که در اثر فقر غذایی، گرسنگی، ناآگاهی‌های تغذیه‌ای، عدم دسترسی کافی به غذا و ریزمغذی‌ها نظیر کمبود ویتامین D ، کلسیم ، آهن و...t ایجاد می‌شود و دیگری سوءتغذیه ناشی از اضافه دریافت مواد غذایی و پرخوری است که منجر به‌اضافه وزن و چاقی شده و زمینه  بروز بیماری‌های غیر واگیر را ایجاد می‌کند.

 

فزونی با اشاره به اجرای برنامه‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه در هر دو بعد سوءتغذیه یادآور شد که در ایران رهنمودهای غذایی توسط وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ‌شده است که شامل ۱۲ پیام کلیدی است و در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی این رهنمودها به مردم آموزش داده می‌شود.

 

این کارشناس تغذیهt توجه به‌تناسب وزن را یکی از پیام‌های مذکور برشمرد که در این زمینه آموزش‌های لازم در خصوص  انجام فعالیت بدنی روزانه و مستمر حدود۴۰-۳۰ دقیقه پیاده‌روی ، توجه به تعادل و تنوع در تغذیه (نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت، حبوبات و مغزها) به مراجعان ارائه می‌شود.

 

وی، ترویج تغذیه سالم، آموزش و فرهنگ‌سازی را ازجمله فعالیت‌هایی برشمرد که منجر به افزایش دانش تغذیه‌ای  یک جامعه می‌شود و خاطرنشان کرد: بحث امنیت غذا و تغذیه  صرفاً مربوط به حوزه بهداشت نیست بلکه سایر ارگان‌ها نظیر جهاد کشاورزی ، اداره استاندارد، صنایع غذایی و...، نیز در این راستا دخالت دارند.

 

رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه در ادامه به اهمیت تولید محصولات غذایی سلامت‌محور توسط صنایع غذایی و عرضه محصولات غذایی سالم (کم قند، کم‌نمک و کم‌چرب) در بوفه‌های مدارس اشاره کرد و افزود: با همکاری آموزش‌وپرورش امسال قرار است نظارت بیشتری بر پایگاه‌های تغذیه سالم در مدارس ایجاد شود. در پایگاه‌های بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت با توجه به افزایش چاقی و اضافه‌وزن در میان کودکان و نوجوانان آموزش‌های لازم نظیر یک ساعت فعالیت بدنی روزانه، کاهش فعالیت‌های نشسته به کمتر از ۲ ساعت (تماشای تلویزیون، بازی با کامپیوتر) و آموزش تغذیه مناسب به مراجعان داده می‌شود.

 

فزونی ادامه داد: اجرای برنامه‌های مشترک با کمیته امداد و حمایت تغذیه‌ای  از کودکان محروم مبتلابه سوءتغذیه و اهدای سبد تغذیه‌ای حمایتی به ۲۸۰ کودک  در مناطق تحت پوشش دانشگاه از دیگر برنامه‌های این معاونت بود.

 

وی، راه‌اندازی واحدهای تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت را یکی از اقدامات مفید پس از اجرای طرح تحول سلامت عنوان کرد و افزود: این واحدها ضمن ارائه خدمات پیشگیرانه و مراقبت‌های تغذیه‌ای، در راستای بهبود شاخص‌های تغذیه‌ای منطقه و پیشگیری از ابتلای مردم به بیماری‌های غیر واگیر، چاقی و دیابت  تلاش می‌کنند. همچنین به بیماران آموزش‌های مناسب را ارائه می‌کنند.

 

فزونی، ترویج تغذیه سالم، فرهنگ‌سازی تغذیه‌ای با همکاری سازمان‌های مختلف در سطوح مختلف ، برنامه‌های مناسبتی( هفته سلامت، روز جهانی غذا، بسیج ملی اطلاع‌رسانی تغذیه ) پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها، برنامه‌های مکمل یاری(مکمل یاری آهن برای دختران دانش‌آموز، مکمل یاری ویتامین دی برای دختران و پسران و مکمل یاری برای سایر گروه‌های سنی کودکان ، جوانان ، میان‌سالان ، سالمندان ، زنان باردار و شیرده)، برنامه حمایت تغذیه‌ای و اعطای سبد تغذیه‌ای به کودکان دارای سوءتغذیه  با همکاری کمیته امداد، برنامه بهبود  تغذیه زنان روستایی و عشایر با همکاری  جهاد کشاورزی و آموزش تغذیه سالم را ازجمله برنامه‌های مختلفی برشمرد که در این خصوص توسط معاونت امور بهداشتی دانشگاه در مناطق تحت پوشش اجرا می‌شود.

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش