دکتر رضا ملک زاده روز در گفت و گو با ایرنا گفت: با اجرای برنامه هایی مانند طرح واکسیناسیون، روز به روز شاهد کاهش شیوع هپاتیت B در کشور هستیم.
وی به اینکه بیماری هپاتیت C درمان موثر دارد، اشاره کرد و گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده در تلاش برای معالجه افراد مبتلا به این بیماری هستیم.
هپاتیت به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند میتوان به افراط در مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به باکتری و همچنین ویروس اشاره کرد. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می شود.
این بیماری دارای انواع مختلف از جمله A ، B و C است و بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارند. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان میدهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز میکند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزیهای گوارشی و … است.
۳۰ درصد ایرانی ها درجاتی از کبد چرب را دارند
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد ایرانی ها درجاتی از کبد چرب را دارند، گفت: این بیماری معمولا علامتی ندارد و اغلب حدود ۳۰ سال طول می کشد تا افراد مطلع شوند که بیماری کبدی دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: هرکسی دور شکم بزرگ دارد به احتمال زیاد مبتلا به کبد چرب هم می باشد، افراد چاق به خصوص افرادی که شکم بزرگ دارند ( در مردان دور شکم بیشتر از ۱۰۵ سانتی متر و در زبان بیشتر از ۹۵ سانتی متر ) در معرض جدی ابتلا به بیماری هستند.
ملک زاده، تنها درمان موثر کبد چرب را متعادل کردن وزن و انجام ورزش دانست و به مردم توصیه کرد که برای مقابله با کبد چرب باید این ۲ اقدام مهم را انجام دهند.
وی برای سلامت کبد به مردم توصیه کرد که کم بخورند، وزن خود را متعادل نگه دارند و ورزش کنند، و گفت: اگر می خواهیم جلوی بیماری کبدی و سرطان کبد را بگیریم باید پرخوری نکنیم و تحرک بدنی لازم داشته باشیم.
- 19
- 3