دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۹ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۹۷۲
حوزه بهداشت و رفاه

شهری که در بیماری ام‌اس رتبه‌دار است/ ۷۰۰ بیمار چشم‌انتظار یاری خیران

بیماران ام‌اس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
شهرستان فسا رتبه‌دار تعداد بیماران ام‌اس در کشور است که بیماران آن نیازمند به حمایت‌ و پشتیبانی‌های خاص خود از سوی مسوولان هستند.

به گزارش فارس، تقریباً همه‌ افراد تا حدودی بیماری ام‌اس را شناخته و در وابستگان نزدیک و یا دور خود، اشخاص مبتلابه این بیماری التهابی را می‌شناسند و در جریان آسیب‌های جدی آن هستند.

 

شهرستان فسا که ازنظر تراکم جمعیت دارای دومین رتبه تعداد بیماران ام‌اس در کل کشور است، که بیماران آن نیازمند به حمایت‌ها و پشتیبانی‌هایی خاص خود از سوی مسوولان هستند.

 

بیماران ام‌اس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دردودل یک بیمار جوان

به الهه که ۱۵ سال درگیر بیماری ام‌اس است سر زدم که او در مورد مشکلاتش می‌گوید: مسئله ما هزینه بالای داروهای خارجی بوده که مثلاً در کنار داروهای تقویتی هرکدام از آن‌ها ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد، هر ۶ ماه نیز باید ۵۰۰ هزار تومان برای یکی دیگر از داروهایمان هزینه کنیم.

 

وی با گلایه از عدم اجرایی شدن وعده‌ها اضافه می‌کند: علوم پزشکی شهرستان قول پرداخت ۳۰ درصد از هزینه داروهایمان را داده بود اما پس از سر زدن و ارائه فاکتور چیزی دست‌گیرمان نشد.

 

الهه ادامه می‌دهد: بااینکه من خودم زیر نظر بهزیستی هستم اما نه‌تنها بهزیستی بلکه هیچ ارگان دیگری از ما حمایت نمی‌کند.

 

وی به پیاده‌روهای شهر نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: بااینکه در راه رفتن‌هایم بسیار رعایت می‌کنم اما برخی پیاده‌روها را در سطح شهر کنده‌ و تعمیر نمی‌کنند، که این باعث چندین مرتبه زمین خوردنم شده است.

 

الهه ادامه می‌دهد: بانک‌ها، مطب‌ها و... همگی تنها پله‌دارند که این وضعیت برای ما و خصوصاً بیماران ویلچری بسیار سخت است.

 

بیماران ام‌اس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

خیرین بشتابند

این بیمار جوان عنوان می‌کند: خودم ۱۵ سال، دخترم یک سال و خواهرم ۱۸ سال است که درگیر این بیماری هستیم که خوشبختانه بیماری دخترم با استفاده از داروها کاملاً تحت کنترل است.

 

وی ادامه می‌دهد: خواهرم نیز به علت گرانی، از داروها استفاده نمی‌کرد و بیماری‌اش بسیار پیشرفت کرد و زمانی هم که داروهای ایرانی آمد دیگر به دردش نخورد.

 

الهه می‌گوید: انجمن ام‌اس شهرستان نیز باوجود عدم‌حمایت دیگر ارگان‌ها، بسیار به بیماران تحت پوشش خود کمک می‌کند، درحالی‌که خیرین نیز بسیار کم هستند.

 

۷۰۰ بیمار ام‌اس در فسا

مدیرعامل انجمن ام‌اس شهرستان فسا در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه بیش از ۷۰۰ نفر در شهرستان فسا مبتلابه بیماری ام‌اس هستند، می‌گوید: ۳۷۰ نفر از این بیماران زیرمجموعه‌  انجمن ام‌اس شهرستان هستند.

 

سید محمدجعفر رضوی ادامه می‌دهد: مابقی بیماران به علت کوچکی و دیگر شرایط شهرستان و اینکه این بیماری اکثراً مختص دختران و زنان است، در شیراز پرونده دارند؛ داروهایشان را از ما تهیه می‌کنند اما زیر نظر انجمن شهرستان نیستند.

 

وی اضافه می‌کند: انجمن ام‌اس شهرستان فسا، انجمن شرق فارس محسوب شده و شهرستان‌های  داراب، استهبان و نی‌ریز را نیز در خود جای‌داده است.

 

مسوول انجمن ام‌اس فسا افزود: به علت نداشتن مرکز ام آر آی، پزشک و بیمارستان مخصوص مغز و اعصاب مختص این بیماران در این سه شهرستان و دارا بودن فسا از این امکانات، انجمن ام‌اس فسا، بیماران این شهرستان‌ها را نیز تحت پوشش دارد.

 

بیماران ام‌اس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رضوی در ادامه گفت‌وگو گذری هم به دغدغه‌ها می‌زند و می‌گوید: انجمن ما در حال حاضر در اتاقی کوچک واقع در بیمارستان شهید شریعتی و در جوار سردخانه‌ این بیمارستان با سطحی‌ترین امکانات در حال  فعالیت است.

 

وی بابیان اینکه با کثرت بیماران درحال حاضر مکان‌مان مناسب نیست و مسوولان و خیران می‌توانند گشایشی در ادامه راهمان باشند افزود: دانشگاه پزشکی شهرستان به خیرینی نیاز دارد که زمین یا مکان مناسبی را در اختیار این انجمن قرار دهند تا بتوانیم مکان مناسبی را برای این بیماران بسازیم.

 

در ادامه گلایه‌های بیمار و مسوول انجمن را به گوش مسوولین مربوطه رسانده و پیگیر ماجرا از سوی آن‌ها شدم.

 

حمایت از بیماران خاص

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرستان فسا در خصوص تخفیفات داروهای این دسته از بیماران عنوان می‌کند: طبق مصوبه وزارت بهداشت، بیماران خاص، مزمن و صعب‌العلاج به ما معرفی می‌شوند.

 

مریم بهمنیار اضافه می‌کند: تا کنون ۸۴ بیمار ام‌اس تحت پوشش معاونت غذا و دارو هستند و از تخفیفات  ۳۰ تا ۷۰ درصدی داروهایشان استفاده کنند.

 

 وی بابیان اینکه ما آمادگی همکاری با تمام بیماران ام‌اس نیازمند راداریم، می‌گوید: اگر انجمن ام‌اس بیمار نیازمند دیگری را نیز دارد به ما معرفی کند.

 

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه می‌دهد: پس از معرفی بیماران نه‌تنها ام‌اس بلکه تمام بیماران خاص مزمن و صعب‌العلاج شهرستان با مراجعه به کارشناس معاونت و تائید او، می‌توانند تا ۷۰ درصد از تخفیف دارویی بهره‌مند شوند.

 

بیماران ام‌اس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

هزینه تزریق رایگان شد

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص پرداخت هزینه در تزریق قبل از ام آر آی به خبرنگار فارس می‌گوید: پس از اطلاع از این جریان بلافاصله پیگیر شده و به بیمارستان نامه زدیم و اکنون این ماده به‌صورت رایگان به بیماران تزریق می‌شود.

 

فاطمه قدرتی اظهار می‌کند: در صورت مشاهده خطا در این زمینه به ما اطلاع داده تا پیگیر شویم چون بیمارستان موظف به تزریق رایگان این ماده است.

 

به گزارش فارس، بلافاصله پس از مطلع کردن معاونت درمان از مطالبه بیماران مبنی بر رایگان نبودن تزریق ماده رنگی قبل از ام آر آی، مسئولین مربوطه پیگیری کرده و هزینه را رایگان کردند.

 

 همچنین معاونت غذا و دارو نیز گلایه بیماران از حمایت نشدن را رد و با ارائه گزارشی از بیماران تحت پوشش آمادگی خود برای حمایت از بیماران خاص، مزمن و صعب‌العلاج نیازمند را اعلام کرد.

 

امید است که ارگان‌های مربوطه صدای بیماران را شنیده و به دغدغه‌های آن‌ها رسیدگی کنند.

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش