دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۶۰۲
حوزه بهداشت و رفاه

موج مهاجرت بیماران سرطانی به تهران

خدمات درمانی در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

با توجه به افزایش روند مهاجرت به کلانشهرها که بسیاری دلیل آن را فقر، بیکاری، خشکسالی و کمبود امکانات حداقلی در شهرستان‌ها و روستاها می‌دانند، هر روز سیل عظیمی از بیماران برای استفاده از خدمات درمانی وارد کلانشهرهای بزرگ کشور همچون تهران می‌شوند. براساس آمار روزانه ۱۰۰‌هزار بیمار و همراهانش برای مداوا وارد تهران می‌شوند. این در حالی است که بحث کمبود پزشک متخصص و بیمارستان‌های پیشرفته در مناطق محروم در حالی مشاهده می‌شود که دولت و مجلس سعی دارند با افزایش دانشجوی پزشکی و اختصاص ۳۰‌درصد دانشجویان به مناطق محروم این خلأ را تا حد زیادی جبران کنند، اما با این اوصاف هر روز شاهد مهاجرت و مراجعه سیل عظیمی از مردم شهرستانی برای استفاده از خدمات درمانی به کلانشهرها و تهران هستیم.

از سوی دیگر بیمارستان‌ها و اورژانس‌های شلوغ پایتخت، نبود همراه‌سراهای کافی برای اقامت همراهان بیمارانی که به شهرهای بزرگی چون تهران و ... می‌آیند و هزینه‌های سنگینی که به‌دنبال این موضوع به خانواده‌ها و در سطح کلان به کشور و نظام سلامت وارد می‌شود، این پرسش را در ذهن ایجاد می‌کند که چرا مردم برای دریافت خدمات درمانی تخصصی که ممکن است در شهرها یا مراکز استان شهرهایشان وجود داشته باشد، به شهرهای بزرگ مراجعه می‌کنند.

چندي پيش دکتر ايرج حريرچي معاون کل وزارت بهداشت و درمان، درباره مراجعه مردم از نقاط مختلف کشور به استان‌هاي بزرگ و تهران براي دريافت خدمات درماني به ايسنا، گفته بود: بايد توجه کرد که قسمتي از اين موضوع اجتناب‌ناپذير است؛ چراکه نمي‌توان بعضي از خدمات تخصصي و فوق تخصصي را در همه شهرها و استان‌ها فراهم کنيم. يعني نه‌تنها امکان اين کار وجود ندارد، بلکه مستندات علمي هم مشخص کرده‌اند که اگر برخي از اقدامات درماني در جاهايي متمرکز باشد و تعداد بسيار زياد انجام شود، تاثيرگذارتر است.

وي در پاسخ به اينکه چند‌درصد از خدمات تخصصي درماني در تهران ارائه مي‌شود، گفت: متاسفانه از گذشته بيش از يک‌سوم درمان‌هاي تخصصي در تهران بوده و در برخي از موارد ميزان آن حتي به بالاي ۴۰‌درصد هم مي‌رسد و اين موضوع به دو دليل است؛ اول اينکه امکانات شهرستان‌ها کم بوده و دوم اينکه به‌دليل امکانات بهتر زندگي، جامعه پزشکي که تعهدات قانوني و اجباري خود را انجام داده‌اند، ترجيح مي‌دهند که در شهرهاي بزرگ به‌ويژه تهران مستقر شوند.

کمبود ۱۰۰‌هزار تخت بيمارستاني در کشور

قائم مقام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همچنين با بيان اينکه در حال حاضر در بيمارستان‌هاي کشور ۱۰۰‌هزار تخت کمبود داريم که با کمک خيرين بايد اين نياز را تامين کنيم، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه تخت به ازاي هر يک‌هزار نفر در کشورمان ۱.۶ تخت است که از سرانه جهاني پايين‌تر هستيم. استاندارد جهاني سرانه تخت به ازاي هر يک‌هزار نفر ۳.۵ تخت و در کشورهاي منطقه ۲.۵ تخت است که ما نيز براي رسيدن به استاندارد جهاني بايد نيازها و کمبودهاي خود را تامين کنيم.حريرچي يادآورشد: با توجه به محدوديت منابع مالي دولتي بدون کمک خيرين نمي توانيم نياز درماني مردم را تامين کنيم لذا چون گذشته بايد از کمک افراد نيکوکار در اين عرصه استفاده کنيم. بر اساس آخرين آمارها در حال حاضر تعداد ۳۹‌هزار و ۸۰۰ تخت در مناطق مختلف کشور توسط دولت در دست ساخت است و براي تامين نيازها بايد ۱۰۰‌هزار تخت ديگر راه‌اندازي شود. بايد استاندارد خدمت‌رساني را به حد متوسط جهاني برسانيم و حضور موسسات خيريه اي مانند سجاديه و ساخت بيمارستان در مناطق محروم و پرجمعيت کار ارزشمندي است که مي‌تواند موجب رضايت مردم و کاهش مهاجرت و مراجعه آنها به کلانشهرها شود.

آيا کمبود پزشک متخصص داريم

با توجه به صحبت‌هاي حريرچي، راه‌حل وزارت بهداشت براي حل مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم، ۳۰‌درصد ظرفيت پذيرش بومي‌گزيني است؛ راه‌حلي که محمدرضا ظفرقندي، رئيس سازمان نظام پزشکي نيز بر آن تاکيد دارد و مانند حريرچي به آمار و ارقام استناد مي‌کند، اما آمار و ارقام يکي نشان از کمبود پزشک دارد و آمار و ارقام ديگر، بيانگر آن است که با توجه به سرانه سلامت، اوضاع اقتصادي و زيرساخت‌هاي تعداد پزشکان نه تنها کافي است بلکه در برخي رشته‌ها مازاد هم هست. ظفرقندي معتقد است، اجرايي شدن طرح مجلس براي افزايش دوبرابري ظرفيت پذيرش دانشجوي رشته پزشکي ۸۰‌هزار‌ميليارد تومان هزينه دارد.

با اين حال عوامل مهم در توزيع نامناسب پزشکان فقدان حضور پزشک کافي در کشور است. اگر پزشکي در شهر‌هاي بزرگ جايي براي کارکردن نداشته باشد، خواه ناخواه مي‌پذيرد که با فراهم شدن شرايط نسبي زندگي در مناطق کمتر برخوردار از تهران و شهر‌هاي بزرگ برود. در حال حاضر به‌دليل کمبود پزشک خدمات پزشکي باکيفيت تنها در برخي مناطق شهر‌هاي بزرگ جمع شده و مناطق پايين شهر تهران هم از پزشک يا پزشکان حاذق خالي است. مهاجرت بيماران سرطاني به پايتخت نماينده گلپايگان و خوانسار در مجلس با بيان اينکه مهاجرت بيماران سرطاني از شهرستان‌ها به پايتخت منطقي نيست، گفت: امکانات درمان بيماران سرطاني نبايد تنها اختصاص به کلان‌شهرها به‌ويژه در پايتخت داشته باشد.

علي بختيار همچنين خاطرنشان کرد: حمايت از درمان بيماران سرطاني و صعب العلاج در زمينه ارائه خدمات درماني مي‌بايست به طريق سراسري در دستورکار قرار بگيرد، اما متاسفانه هم اکنون بسياري از مردم به بنده به‌عنوان نماينده مردم مراجعه مي‌کنند و براي اقامت در تهران براي طي پروسه درمان کمک مي‌خواهند، بنابراين اين وضعيت نشان مي‌دهد که ما در ارائه خدمات درماني به بيماران سرطاني با کاستي روبه‌رو هستيم.

وي با بيان اينکه عدم توجه مکفي به حوزه سلامت، مهاجرت از روستاها به شهرها را براي طي دوره درمان در برخواهد داشت تصريح کرد: امکانات درماني براي بيماران خاص و سرطاني نبايد تنها به کلانشهرها و پايتخت منحصر شود. شکي نيست طي دوره درمان سرطان هزينه زاست بنابراين بايد تدابيري در اولويت قرار بگيرد که بيماران سرطاني دغدغه‌اي براي طي دوره درماني از جمله جراحي، شيمي درماني، پرتو درماني و عکسبرداري مکفي در حوزه پزشکي را نداشته باشند.

بايد درمان بيماري سرطان در اولويت حوزه بهداشت و درمان قرار بگيرد، زيرا دهک‌هاي کم درآمد جامعه متاسفانه با مشکلات اقتصادي کنوني توان مکفي براي پرداخت هزينه‌هاي درمان سرطان را ندارند .

armanmeli.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ایجاد انجمن های مردم نهاد به جهت کمک و مساعدت به افراد سرطانی پیشنهاد میگردد و دولت هم باید بودجه ی برای این انجمن ها در نظر بگیرند واگر کمبود بودجه دارد با حذف یکی از هزاران نهادهایی که بودجه مخفی میگیرند را جایگزین کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش