پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۶۰۲
حوزه بهداشت و رفاه

موج مهاجرت بیماران سرطانی به تهران

خدمات درمانی در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

با توجه به افزایش روند مهاجرت به کلانشهرها که بسیاری دلیل آن را فقر، بیکاری، خشکسالی و کمبود امکانات حداقلی در شهرستان‌ها و روستاها می‌دانند، هر روز سیل عظیمی از بیماران برای استفاده از خدمات درمانی وارد کلانشهرهای بزرگ کشور همچون تهران می‌شوند. براساس آمار روزانه ۱۰۰‌هزار بیمار و همراهانش برای مداوا وارد تهران می‌شوند. این در حالی است که بحث کمبود پزشک متخصص و بیمارستان‌های پیشرفته در مناطق محروم در حالی مشاهده می‌شود که دولت و مجلس سعی دارند با افزایش دانشجوی پزشکی و اختصاص ۳۰‌درصد دانشجویان به مناطق محروم این خلأ را تا حد زیادی جبران کنند، اما با این اوصاف هر روز شاهد مهاجرت و مراجعه سیل عظیمی از مردم شهرستانی برای استفاده از خدمات درمانی به کلانشهرها و تهران هستیم.

از سوی دیگر بیمارستان‌ها و اورژانس‌های شلوغ پایتخت، نبود همراه‌سراهای کافی برای اقامت همراهان بیمارانی که به شهرهای بزرگی چون تهران و ... می‌آیند و هزینه‌های سنگینی که به‌دنبال این موضوع به خانواده‌ها و در سطح کلان به کشور و نظام سلامت وارد می‌شود، این پرسش را در ذهن ایجاد می‌کند که چرا مردم برای دریافت خدمات درمانی تخصصی که ممکن است در شهرها یا مراکز استان شهرهایشان وجود داشته باشد، به شهرهای بزرگ مراجعه می‌کنند.

چندي پيش دکتر ايرج حريرچي معاون کل وزارت بهداشت و درمان، درباره مراجعه مردم از نقاط مختلف کشور به استان‌هاي بزرگ و تهران براي دريافت خدمات درماني به ايسنا، گفته بود: بايد توجه کرد که قسمتي از اين موضوع اجتناب‌ناپذير است؛ چراکه نمي‌توان بعضي از خدمات تخصصي و فوق تخصصي را در همه شهرها و استان‌ها فراهم کنيم. يعني نه‌تنها امکان اين کار وجود ندارد، بلکه مستندات علمي هم مشخص کرده‌اند که اگر برخي از اقدامات درماني در جاهايي متمرکز باشد و تعداد بسيار زياد انجام شود، تاثيرگذارتر است.

وي در پاسخ به اينکه چند‌درصد از خدمات تخصصي درماني در تهران ارائه مي‌شود، گفت: متاسفانه از گذشته بيش از يک‌سوم درمان‌هاي تخصصي در تهران بوده و در برخي از موارد ميزان آن حتي به بالاي ۴۰‌درصد هم مي‌رسد و اين موضوع به دو دليل است؛ اول اينکه امکانات شهرستان‌ها کم بوده و دوم اينکه به‌دليل امکانات بهتر زندگي، جامعه پزشکي که تعهدات قانوني و اجباري خود را انجام داده‌اند، ترجيح مي‌دهند که در شهرهاي بزرگ به‌ويژه تهران مستقر شوند.

کمبود ۱۰۰‌هزار تخت بيمارستاني در کشور

قائم مقام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همچنين با بيان اينکه در حال حاضر در بيمارستان‌هاي کشور ۱۰۰‌هزار تخت کمبود داريم که با کمک خيرين بايد اين نياز را تامين کنيم، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه تخت به ازاي هر يک‌هزار نفر در کشورمان ۱.۶ تخت است که از سرانه جهاني پايين‌تر هستيم. استاندارد جهاني سرانه تخت به ازاي هر يک‌هزار نفر ۳.۵ تخت و در کشورهاي منطقه ۲.۵ تخت است که ما نيز براي رسيدن به استاندارد جهاني بايد نيازها و کمبودهاي خود را تامين کنيم.حريرچي يادآورشد: با توجه به محدوديت منابع مالي دولتي بدون کمک خيرين نمي توانيم نياز درماني مردم را تامين کنيم لذا چون گذشته بايد از کمک افراد نيکوکار در اين عرصه استفاده کنيم. بر اساس آخرين آمارها در حال حاضر تعداد ۳۹‌هزار و ۸۰۰ تخت در مناطق مختلف کشور توسط دولت در دست ساخت است و براي تامين نيازها بايد ۱۰۰‌هزار تخت ديگر راه‌اندازي شود. بايد استاندارد خدمت‌رساني را به حد متوسط جهاني برسانيم و حضور موسسات خيريه اي مانند سجاديه و ساخت بيمارستان در مناطق محروم و پرجمعيت کار ارزشمندي است که مي‌تواند موجب رضايت مردم و کاهش مهاجرت و مراجعه آنها به کلانشهرها شود.

آيا کمبود پزشک متخصص داريم

با توجه به صحبت‌هاي حريرچي، راه‌حل وزارت بهداشت براي حل مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم، ۳۰‌درصد ظرفيت پذيرش بومي‌گزيني است؛ راه‌حلي که محمدرضا ظفرقندي، رئيس سازمان نظام پزشکي نيز بر آن تاکيد دارد و مانند حريرچي به آمار و ارقام استناد مي‌کند، اما آمار و ارقام يکي نشان از کمبود پزشک دارد و آمار و ارقام ديگر، بيانگر آن است که با توجه به سرانه سلامت، اوضاع اقتصادي و زيرساخت‌هاي تعداد پزشکان نه تنها کافي است بلکه در برخي رشته‌ها مازاد هم هست. ظفرقندي معتقد است، اجرايي شدن طرح مجلس براي افزايش دوبرابري ظرفيت پذيرش دانشجوي رشته پزشکي ۸۰‌هزار‌ميليارد تومان هزينه دارد.

با اين حال عوامل مهم در توزيع نامناسب پزشکان فقدان حضور پزشک کافي در کشور است. اگر پزشکي در شهر‌هاي بزرگ جايي براي کارکردن نداشته باشد، خواه ناخواه مي‌پذيرد که با فراهم شدن شرايط نسبي زندگي در مناطق کمتر برخوردار از تهران و شهر‌هاي بزرگ برود. در حال حاضر به‌دليل کمبود پزشک خدمات پزشکي باکيفيت تنها در برخي مناطق شهر‌هاي بزرگ جمع شده و مناطق پايين شهر تهران هم از پزشک يا پزشکان حاذق خالي است. مهاجرت بيماران سرطاني به پايتخت نماينده گلپايگان و خوانسار در مجلس با بيان اينکه مهاجرت بيماران سرطاني از شهرستان‌ها به پايتخت منطقي نيست، گفت: امکانات درمان بيماران سرطاني نبايد تنها اختصاص به کلان‌شهرها به‌ويژه در پايتخت داشته باشد.

علي بختيار همچنين خاطرنشان کرد: حمايت از درمان بيماران سرطاني و صعب العلاج در زمينه ارائه خدمات درماني مي‌بايست به طريق سراسري در دستورکار قرار بگيرد، اما متاسفانه هم اکنون بسياري از مردم به بنده به‌عنوان نماينده مردم مراجعه مي‌کنند و براي اقامت در تهران براي طي پروسه درمان کمک مي‌خواهند، بنابراين اين وضعيت نشان مي‌دهد که ما در ارائه خدمات درماني به بيماران سرطاني با کاستي روبه‌رو هستيم.

وي با بيان اينکه عدم توجه مکفي به حوزه سلامت، مهاجرت از روستاها به شهرها را براي طي دوره درمان در برخواهد داشت تصريح کرد: امکانات درماني براي بيماران خاص و سرطاني نبايد تنها به کلانشهرها و پايتخت منحصر شود. شکي نيست طي دوره درمان سرطان هزينه زاست بنابراين بايد تدابيري در اولويت قرار بگيرد که بيماران سرطاني دغدغه‌اي براي طي دوره درماني از جمله جراحي، شيمي درماني، پرتو درماني و عکسبرداري مکفي در حوزه پزشکي را نداشته باشند.

بايد درمان بيماري سرطان در اولويت حوزه بهداشت و درمان قرار بگيرد، زيرا دهک‌هاي کم درآمد جامعه متاسفانه با مشکلات اقتصادي کنوني توان مکفي براي پرداخت هزينه‌هاي درمان سرطان را ندارند .

armanmeli.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ایجاد انجمن های مردم نهاد به جهت کمک و مساعدت به افراد سرطانی پیشنهاد میگردد و دولت هم باید بودجه ی برای این انجمن ها در نظر بگیرند واگر کمبود بودجه دارد با حذف یکی از هزاران نهادهایی که بودجه مخفی میگیرند را جایگزین کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش