چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۲۲ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۳۹۵
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس اداره آمبولانس‌های خصوصی یک پدیده عجیب را تایید می‌کند

آمبولانس‌های تقلبی!

آمبولانس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
این آمبولانس‌هازیر نظر هیچ‌کجا نیستند و در تخلفی آشکار، ماشینی عادی به صورت آمبولانس درآمده، حتی شما می‌توانید آگهی‌ خرید آنها را در سایت‌ها ببینید و آمبولانس‌های پژو ٤٠٥ هم وجود دارد! یک‌بار یکی از این افراد که از دیوار خریده بود را گرفتیم و او گفت پسرخاله‌اش مدتی است با این آمبولانس‌ها کار می‌کند و درآمد خوبی دارد.

ماجرای سوءاستفاده برخی معلمان کنکور از اورژانس از جایی شروع شد که علی عبدالعالی، استاد دانشگاه، زمانی که در گفت‌وگو با ایسنا به آسیب‌ها و حواشی کلاس‌های آمادگی کنکور می‌پرداخت، گفت: «عده‌ای از معلمان خصوصی با آمبولانس رفت و آمد می‌کنند. این معلم‌های کنکور به آمبولانس خصوصی پول می‌دهند که آنها را از خط ویژه از کلاس اول به کلاس بعدی برساند که البته این پول در مقابل شهریه‌های هنگفتی که می‌گیرند چیزی نیست. اما آیا دانش‌آموزان معمولی توان استفاده از چنین معلمانی را دارند؟» حرف‌های او آن‌قدر عجیب و غیرمنتظره بود که در روزهای اخیر بارها و بارها نقل محافل شده و در فضای مجازی هم بسیاری درباره این موضوع نوشته‌اند؛ نکته‌ای که این‌بار موضوعش نه فقط مسأله کنکور و معلمان آن، بلکه معضل و حفره‌ای عظیم در نظام درمانی کشور است. مجتبی لهراسبی، رئیس اداره آمبولانس‌های خصوصی سازمان اورژانس کشور اما روایتش از این ماجرا به‌گونه‌ای دیگر است و می‌گوید تخلفاتی از این دست، کار آمبولانس‌های بخش خصوصی و دولتی نیست.  

آقای لهراسبی! ماجرای حمل‌ونقل معلمان با آمبولانس‌های خصوصی صحت دارد؟

متاسفانه در دو سالی که در این سِمت مشغول هستم شاهد چنین تخلفاتی بوده‌ایم، هرچند بزرگنمایی‌هایی هم انجام گرفته است. اما مسأله اینجاست که این تخلفات از آمبولانس‌های بخش دولتی و خصوصی سر نزده و من شاهد چنین مواردی نبوده‌ام.

منظورتان چیست؟ گفته شده این آمبولانس‌ها  متعلق به بخش خصوصی است.

خیر، این‌طور نیست. متاسفانه مدت‌هاست ما با مسأله آمبولانس‌های غیرمجاز درگیریم. آمبولانس‌هایی که زیر نظر هیچ‌کجا نیستند و در تخلفی آشکار، ماشینی عادی به صورت آمبولانس درآمده و به راحتی از آن کسب درآمد می‌کنند. حتی شما می‌توانید آگهی‌ خرید آنها را در دیوار ببینید و آمبولانس‌های پژو ٤٠٥ هم وجود دارد که خیلی عجیب است. به همین راحتی خرید و فروش می‌شود. یک‌بار یکی از این افراد که از دیوار خریده بود را گرفتیم و او گفت پسرخاله‌اش مدتی است با این آمبولانس‌ها کار می‌کند و درآمد خوبی دارد و او هم ترغیب شده و خریده. هرچند آمبولانس‌ها به نام افراد نمی‌شود و وکالتی است اما درنهایت با این آمبولانس‌ها علاوه بر معلمان کنکور، غذا هم جابه‌جا می‌کنند و ممکن است کارهای خلاف دیگر هم انجام دهند که از آنها بی‌اطلاعیم. این مسأله از نگاه امنیتی هم خطرات بسیاری دارد.

به این ترتیب ماجرای این آمبولانس‌ها قدیمی و همان‌طور که گفتید امنیتی است. برای مقابله و دستگیری افراد متخلف چه کرده‌اید؟

سال ١٣٩٦ که تازه به این بخش آمدم، به دستور رئیس سازمان به پلیس نامه زدم. آن زمان پلیس اعلام کرد دستور قضائی لازم است و ما نمی‌توانیم آمبولانس‌ها را بدون حکم قضائی توقیف کنیم. آنها می‌گفتند اگر آمبولانس واقعی را نگه داریم و مریض بدحالی فوت کند یا مشکلی پیش بیاید ما مقصر می‌شویم. ‌سال گذشته به دادستان کل کشور نامه زدم و از او خواستم به این مسأله رسیدگی کند و ایشان هم به سردار رحیمی دستور رسیدگی دادند اما به دلیل بروکراسی اداری هنوز به نتیجه نرسیده است.

چطور از تخلف نکردن آمبولانس‌های خصوصی تا این حد مطمئن هستید؟

نمی‌گویم صددرصد مطمئنم، چون به هرحال هر اداره‌ای ممکن است متخلف داشته باشد اما مسأله اینجاست که ما در سال‌های اخیر نظارت‌هایمان خیلی افزایش یافته است. گشت‌های سیار گذاشته‌ایم و سامانه‌ای هم وجود دارد که رفت‌وآمد و ماموریت افراد در آن ثبت و پیگیری می‌شود. به همین دلیل امکان تخلف این آمبولانس‌ها خیلی کم است.

نمی‌توان راهکاری برای شناسایی آمبولانس‌های تقلبی داشت؛ مثلا آمبولانس‌های اصلی نشانی یا کد خاصی داشته باشند که پلیس بشناسد؟

آمبولانس‌های اصلی برچسب سلامت دارند و ما به پلیس هم اعلام کرده‌ایم که در صورت دیدن ماشین‌هایی که این برچسب را ندارند آنها را متوقف کنند. اما مشکل دیگر اینجاست که این ماشین‌ها سیارند و نمی‌دانیم کجا هستند که در صورت شکایت بتوانیم جای آنها را مشخص کنیم. در نهایت باید بگویم ما نیازمند سازوکار اجرایی برای این اتفاق هستیم  و امیدواریم حالا که رسانه‌ای شده هرچه زودتر چاره‌ای اندیشیده شود.

shahrvand-newspaper.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش