به گزارش مهر، کیوان مجیدزاده، روز یک شنبه در جلسه خبری دهمین کنگره سرطان سینه، سومین کنگره ملي طب فراگیر در سرطان و سومین سمینار ملي سارکوم، که در سالن کنفرانس پژوهشکده سرطان معتمد برگزار گردید، ادامه داد: سرطان سینه، رایج ترین نوع سرطان در زنان است که اما در جوامع غربی، شایع تر است.
او، ميزان بروز سرطان سینه در ایران را بین ۳۲ تا ۳۴ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زنان اعلام کرد و خاطرنشان کرد:نرخ بروز این نوع سرطان در کشور رو به افزایش است به طوری در دهه آينده ميزان مبتلا به سرطان سینه، دو برابر خواهد شد.
مجیدزاده، ميزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ایران و کشورهای بلوک شرق را بیش از کشورهای غربی دانست و ادامه داد:آنچه مسلم است، توجه به مقوله پيشگيري، اهمیت بالایی در کنترل سرطان سینه دارد.
او با عنوان این مطلب که ۴۰ درصد سرطان ها قابل پيشگيري هستند، افزود: فاکتورهایی که مردم میتوانند با رعایت آن ها، سرطان ها را کنترل کنند، حاوی عدم استفاده دخانیات، جلوگيري از چاقی، تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی و تغذیه سلامت است. درصورتی که ورزش بعنوان یک برنامه دائمی در زندگی مردم گنجانده شود، میتواند خيلي تاثیرگذار باشد.
مجیدزاده به رابطه سن باروری زنان و سرطان سینه اشاره نمود و خاطرنشان کرد:حاملگی در سن بالای ۳۵ سالگی، ریسک ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می دهد. در واقع ، سن بالای بارداری، فاکتور خطر جدّي در ابتلا به سرطان سینه محسوب می شود. حتی براي زنانی که تا این سن تا به حال حامله نشده اند.
او ادامه داد: یک ساعت پیاده روی روزانه که منجر به عرق بدن شود، براي زنان کافی است.
مجیدزاده همچنين به روند تشخیص سرطان سینه در کشور اشاره نمود و خاطرنشان کرد: روند تشخیص به نحو چشمگیری ارتقاء یافته و اغلب بیماران در مراحل نخست بیماري تشخیص داده می شوند.
رییس دهمین کنگره سرطان سینه به جنبه های توارثیدر مبتلا به سرطان سینه اشاره نمود و ادامه داد:درصورتی که در خانواده ای مواردی از سرطان وجود داشت، حتماً باید به پزشک مراجعه کنند. تعداد قابل توجه ابتلا به سرطان در خانواده، ابتلای جنس مخالف به سرطان و این که یک نفر در خانواده بیش از یک مدل سرطان داشته باشد، نکات دیگری هستند که می بایست مورد توجه زنان قرار گیرد.
- 14
- 1