حسین عرفانی، در گفت و گو با مهر، خاطرنشان کرد:ماسک انواع گوناگون پزشکی و غیر پزشکی دارد که سه نوع ماسک پزشکی وجود دارد که نوع معمولی آن تحت عنوان ماسک جراحی شناخته می شود. نوع دوم، ماسک پلاسما است که هم میتواند فیلتردار باشد و هم بدون فلیتر باشد. ماسک پلاسما میتواند ذرات بالای ۵ میکرون را تا حدود ۸۰ درصد میتواند از انتقال ویروس پيشگيري کند.
وی ادامه داد:نوع سوم ماسک های پزشکی، ماسک N۹۵ است که تا ۹۵ درصد ذرات میکروبی را میتوانند پوشش دهند و جلوی انتقال الودگی را بگیرند.
عرفانی در مورد کاربرد ماسک های پزشکی، بیان کرد:معمولاً در جامعه دو دسته مخاطب داریم. در جامعه ماسک پزشکی برای جلوگیری از انتقال بیماری توصیه نمی شود. برای این که، میکروب بگونه ای نیست که در هوا پخش شود و بخواهد از این طريق الودگی و بیماری ایجاد کند و همه را مبتلا کند.
رییس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، افزود :استفاده از ماسک پزشکی، برای کسانی است که بیمار هستند و در جامعه تردد می کنند. البته توصیه اول ما برای این افراد، استراحت در خانه است.
وی با عنوان این مطلب که معمولاً ذرات تنفسی عامل اصلی انتقال بیشتر میکروب ها هستند، اذعان کرد:تا حدود ۸۰ درصد و بیشتر، احتمال اینکه یک ماسک معمولی پزشکی جلوی انتشار را بگیرد، وجود دارد. اگر تشخیص قطعی شود و بیماری خطرناک باشد، آن گاه توصیه می کنیم از ماسک N۹۵ یا N۱۰۰ استفاده شود.
عرفانی ادامه داد:هر کدام از ماسک عمر محدودی برای استفاده دارند و باید تعویض شوند. نمی توان ماسک را شست و مجدداً استفاده کرد. نکته مهم، شکل معدوم سازی این ماسک ها است که باید با رعایت نکات بهداشتی انجام شود.
وی در ارتباط با وضعیت کرونا (corona) ویروس جدید در ایران، ذکر کرد:تا روز گذشته هرگز موردی از کرونا ویروس در کشور نداشته ایم.
- 11
- 4