دکتر محمدمهدی گویا در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ساختار و ماهیت" کروناویروس ۲۰۱۹"، خاطرنشان کرد :این ویروس جدید جزء خانواده" کرونا ویروس" بوده که هفت گونه گوناگون آن تا کنون شناسایی شده و از این تعداد، کروناویروس سارس و مرس جزء خطرناک ترین ها بودند.
وی با اشاره به میزان مرگ و میر کروناویروس (Coronaviruses) ها، اعلام کرد :میزان کشندگی سارس ۱۰ درصد، مرس ۳۰ درصد و کروناویروس ۲۰۱۹ یعنی همین ویروس آخر تا الان حدود ۲.۱ درصد بوده که نشان دهنده این است که ميزان کشندگی ویروس جدید در حد متوسط بوده ولی ممکن است این وضعیت ظرف روزها و هفته های آينده تغییر کند.
وی با بیان این که تا کنون مرگ و میر ناشی از این بیماری در مقایسه با بیماری های مشابه کمتر بوده است، ذکر کرد:بیماران سن بالا و یا دارای بیماری های زمینه ای مثل دیابت، نارسایی قلبی و عروقی و تنفسی نسبت به دیگران اسیب پذیرترند.
وی با بیان این که احتمال جهش و افزایش بیماریی زایی" کروناویروس (Coronaviruses) 2019" وجود دارد ، اعلام کرد :از آنجاکه این ویروس جدیدا شناسایی شده بدین ترتیب قابل پیش بینی نیست که چه اتفاقی برای آن رخ می دهد.
وی با بیان این که ویروس کرونا در وضعیت نهفتگی هم قابل انتقال است، ذکر کرد :براین اساس شست وشوی مرتب دست ها یکی از مهم ترین راه های پيشگيري از این بیماری است.
گویا با بیان این که موارد مشکوک در بیمارستان های مشخص شده برای این منظور بستری میشوند ، اظهار کرد:تمام مسائل مرتبط با این بیماری در سطح جامعه اطلاع رسانی می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در مورد استفاده از ماسک برای شهروندان عادی، ذکر کرد:استفاده اصلی ماسک برای پزشکان و کادر درمانی است. هرچند شهروندان عادی هم میتوانند از ماسک استفاده کننند ولی ما توصیه نمی کنیم، چراکه کارایی زیادی نداشته و در ضمن استفاده از ماسک نیازمند رعایت توصیه های بهداشتی مرتبط با آن است. ولی این که گفته می شود ماسک زدن در بیماران باعث تشدید بیماری می شود، به هیچ وجه مستند و علمی نیست.
- 14
- 5