سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۲:۰۵ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۵۱۳
حوزه بهداشت و رفاه

وزیر بهداشت خبر داد؛

ورود داروی مبتلایان MPS به ایران/ گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت

سعید نمکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:یکی از مشکلات ما در حوزه دارو، تامین داروی بیماران مبتلا به MPS بود که البته تعداد این بیماران محدود است ولی آمریکا در تحریم ها، با وجود تامین و ارسال ارز مایحتاج این دارو، همه راهها را بر ایران بسته بودند اما این دارو را تا آخر هفته بدست این بیماران می رسانیم.

به گزارش ایسنا دکتر سعید نمکی در آئین افتتاح پروژه های بهداشتی و درمانی استان بوشهر در ساختمان جدید شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم، با بیان خاطراتی از دوران انقلاب اظهارکرد:قبل از انقلاب از خانه شیخ محمد یزدی، اعلامیه های حضرت امام خمینی( ره) و از حسینیه ارشاد، سخنرانی های دکتر علی شریعتی را تکثیر می کردم و از منزل مرحوم پسندیده- اخوی ناتنی حضرت امام( ره)- کمک های مالی را توزیع می کردم و از آن روز، مفتخر به خدمتگزاری به نظام و انقلاب اسلامی ایران هستم.

وزیر بهداشت در ادامه ذکر کرد:گرچه هنوز خيلي از ما، گله های به جا و درستی داریم و معتقدم به اندازه لیاقت، بضاعت و بلندای نظر مردم این سرزمین، هنوز خیلی از کارها را انجام نداده ایم اما در خیلی از عرصه ها، دستاوردهای بزرگی داشته ایم و در حوزه سلامت، دستاوردهای بی نظیری بعد از انقلاب اسلامی داشته ایم.

وی افزود:قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از هر ۱۰۰۰ تولد زنده لااقل ۱۲۰ نوزاد به سن یک سالگی نمی رسیدند و از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار، بیش از ۲۷۰ مادر به علت عوارض حاملگی و زایمان، جان خود را از دست می دادند اما امروز تمام این آمارها به یک دهم و در بعضی از منطقه های کم تر از یک بیستم دوران قبل از انقلاب کاهش یافته است.

وزیر بهداشت ذکر کرد :پوشش واکسیناسیون در زمان پیش از انقلاب اسلامی در کشور با جمعیت حدود ۱۵ میلیون نفری، ۲۵ درصد بود اما امروز با جمعیتی بالغ بر ۸۳ میلیون نفر در کشور، پوشش واکسیناسیون به ۱۰۰ درصد رسیده است و امسال افتخار داشتیم که گواهی حذف سرخک را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کردیم ولی گرفتن این گواهی باتوجه به وسعت ایران و وجود یک و نیم میلیون نفر افغانستانی در کشور و واکسینه کردن فرزندان آن ها بصورت رایگان کار آسانی نبوده است.

نمکی گفت:در آنفلوآنزای H۱N۱ در کشور ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر در بیمارستان ها بستری شدند و بدون هیچ کمک خارجی، این افراد را درمان کردیم و مرگ و میر مبتلایان به این بیماری در ایران، از اروپای غربی نسبت به شیوعی که داشتیم، کمتر بود. در سیلاب های امسال که ۲۵ استان را گرفتار و شش استان را عمیقاً گرفتار کرده بود، با تلاش نیروهای بهداشتی و درمانی و بدون هیچ کمک خارجی، حتی یک مورد شیوع در کشور، رخ نداد در حالی که در بدترین تحریم های پس از انقلاب هستیم و آمریکایی ها اجازه ندادند که حتی یک سنت کمک از سوی ایرانیان خارج از کشور برای سیل و زلزله به ایران منتقل شود اما دولت چین با همه اقتدارش، در روز چهارم و پنجم شیوع ویروس کرونای جدید، مجبور شد که از اتحادیه اروپا، تقاضای کمک کند.

او اعلام کرد :دروس آدهانوم قبریسوس- دبیر کل سازمان جهانی بهداشت- به بنده می گفت که ما حیرت کرده ایم که چطور سرزمینی با گستردگی و وسعت ایران حتی یک مورد اپیدمی در سیلاب های گسترده ابتدای امسال نداشته است. اینها حاصل زحمت سربازان و ژنرال های نظام سلامت در استان های کشور است.

وزیر بهداشت بیان کرد:دستاوردهایی که در عرصه نظام سلامت و آموزش پزشکی داشته ایم، فوق العاده درخشان است. قبل از انقلاب اسلامی شش دانشکده پزشکی در کشور وجود داشت اما امروز ۶۶ دانشگاه و دانشکده پزشکی مقتدر در کشور وجود دارد و سالانه بیش از ۷۰۰۰ نفر از این دانشگاه ها و دانشکده ها فارغ التحصیل می شوند. قبل از انقلاب برای کوچک ترین بیماری باید بیماران را به کشورهای خارجی اعزام می کردیم اما امروز پیچیده ترین موارد پیوند اعضا در منطقه به ایران مراجعه می کنند و پذیرای بیماران خارجی از سایر کشورها هستیم.

نمکی در ادامه اظهارکرد:پیش از انقلاب در سراسر کشور ۱۴ هزار پزشک فعالیت داشتند که عمدتاً کشور هند، فیلیپینی و بنگلادشی بودند اما امروز برتر ترین پزشکان متخصص منطقه را در شهرهای مختلف کشور داریم و در بیمارستان یک شهرستان مثل کنگان، ۶۰ پزشک متخصص فعالیت دارند در حالیکه کل استان بوشهر زمان قبل انقلاب، سه پزشک متخصص هم نداشت.

وی ادامه داد:سال جاری با وجود این که در بدترین وضعیت اقتصادی و تحریم ها قرار داشتیم، ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی را در کل کشور با اولویت منطقه های کم تر برخوردار در قالب پویش ۲۰۵۰ یعنی در ۲۰ هفته هر هفته ۵۰ پروژه را افتتاح می کنیم و امسال آمریکایی ها تصور می کردند که در حوزه دارو و تجهيزات پزشکی، ما زانو خواهیم زد چون نمی توان با کمبود دارو کنار آمد. امسال شرایط دارویی کشور نسبت به سال قبل ، به مراتب بهتر است و کمبودهای دارویی کشور در مقایسه با روز مشابه سال گذشته ، یک سوم است.

وزیر بهداشت تأکید کرد: این که بعضی از داروهای خارجی تجویز شده در بازار وجود ندارد بدین دلیل است که جلوی واردات آنرا برای جلوگیری از فروپاشی صنعت داخلی دارو گرفته ایم و اجازه نمی دهیم که صنعت داروی ایران که یکی از بهترین های منطقه است، لگد مال واردات شود اما داروهای اساسی و حیاتی را تا شش ماه آینده ذخیره داریم.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش