
«علی رزازان» مدیر امور توزیع اداره کل دارو و مواد سازمان غذا و دارو در گفتگو با ایلنا، در واکنش به مصرف الکل از طرف بعضی اشخاص به خاطر مبارزه با کرونا (corona) و مسمومیت های الکلی ناشی از آن اظهارکرد: الکل خوراکی، هیچ تاثیری بر ویروس یا باکتری شناخته شده ای ندارد. الکل خوراکی از دهان و معده جذب می شود و تاثیری در سیستم گوارشی نخواهد داشت. درصورتی که الکل خوراکی خاصیت ضدویروس داشت، ما نباید شاهد بیماری های عفونی در کسانی باشیم که الکل مصرف می کنند. مردم نباید در این وضعیت گول این تبلیغات را بخورند.
او با اشاره به رژیم های دارویی مؤثر برای بیماران کرونا خاطرنشان کرد: در زمینه درمان کرونا ویروس، هیچ دارو یا مکملی را نداریم که سازمان غذا و دارو اعلام کرده باشد. آن رژیم های دارویی هم که سعی می کنیم برای بیماران استفاده کنیم نیز بر مبنای مطالعات جدید است و تنها توانسته مؤثر واقع شود.
وی گفت:تأکید می کنم که این ها محصولات خوراکی یا داروی خاصی نیستند، رژیم های داروئی یعنی استفاده از ترکیب چند نوع داروی حمایتی برای مقابله با عفونت است که خوش بختانه برای بسياري از بیماران پاسخ داده است. این رژیم داروئی نیز تنها در بیمارستان ها و تحت نظارت چند متخصص تجویز می شوند.
رزازان تأکید کرد: در هر شرایطی اگر کسی ادعا کند که فلان دارو را برای التیام کرونا مصرف کنید، دروغ است. هیچ تاییدی بر این ادعاها از طرف سازمان غذا و دارو وجود ندارد. نکته مهم این است که مردم جزء به توصیه های مسوولان وزارت بهداشت، به هیچ توصیه دیگری گوش ندهند، زیرا امکان دارد خلاف پروتکل درمانی باشد و شرایط مریض را بدتر کند.
- 14
- 2