سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۲۴ - ۰۶ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۵۵۶
حوزه بهداشت و رفاه

وزیر بهداشت: موج اول اپیدمی کرونا را مهار کردیم/ توضیحات در مورد طرح فاصله گذاری اجتماعی

سعید نمکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
وزیر بهداشت گفت: با همکاری همه مسئولان و دستگاه‌های ذی ربط و تلاش همکارانم در خط اول درمان و مقابله با شیوع ویروس موج اول اپیدمی کرونا مهار شد.

به گزارش دانشجو، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه‌ای تلویزیونی درخصوص آخرین تصمیم گیری‌های ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا گفت: از همان روز‌های اول یکی از برنامه‌های ما محدود سازی تردد‌ها و تجمعات و کانون‌هایی بود که به گسترش بیماری کمک می‌کرد.

وی افزود: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و عدم برگزاری بازی‌ها و عدم فعالیت سینما‌ها و تئاتر‌ها و تعطیلی نماز جمعه‌ها و تعطیلی اماکن مذهبی از جمله این اقدامات بود.

نمکی خاطرنشان کرد: همه مراکزی که ما پیشنهاد دادیم با حمایت بی دریغ مسوولین تعطیل شد و یکی از نگرانی‌های ما بابت تردد‌های غیر ضروری بود.

وزیر بهداشت گفت: علیرغم همه تحریم‌ها موج اول اپیدمی با کمک و همکاری همه همکارانم در خط مقدم درمان و مقابله با شیوع بیماری کنترل شد.

وی ادامه داد: از آن خیز اولیه کاسته شد، اما ما نگران موج دوم بیماری بودیم که سفر‌ها می‌تواند عامل بزرگی برای آن باشد که خوشبختانه طرح فاصله گذاری برای کنترل این موضوع نگاشته شد.

نمکی گفت: موضوع به وزیر کشور ارائه شد و مقرر شد زوایای اجرای آن بررسی شود که خوشبختانه امروز به رئیس جمهور ارائه و قرار شد برای اجرای آن اقدام شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح در چهار سطح در نظر گرفته شده برای کرونا مقرر شد بر اساس هر سطح یک سری اقدامات مشخص انجام داد و محدودیت‌های جدیدی اعمال کرد.

وی ادامه داد: این بحث به طور جدی در حال اجراست و در این طرح کسبه‌ای که می‌توانند فعالیت کنند و برعکس آن‌ها که باید تعطیل کنند مشخص شده اند.

نمکی گفت: یکی از نکات مهم این است که سوپر مارکت‌ها و فروشنده‌های لوازم مایحتاج عمومی مردم ۲۴ ساعته فعال خواهند بود و مردم در این حوزه نباید نگرانی داشته باشند.

وزیر بهداشت ادامه داد: در این طرح تلاش می‌شود تا تردد میان شهری و از استان به استان دیگر محدود خواهد شد البته یک زمانی را برای بازگشت مسافران در نظر گرفته ایم و اجازه خواهیم داد در یک چارچوبی به شهر خود برگردند.

وی افزود: ما تمام پلاک خودرو‌هایی که از استان‌ها خارج شده اند را در اختیار داریم و با مالکان آن‌ها تماس خواهیم گرفت و باید در زمان مشخص بازگردند و از آن‌ها احوالاتشان را جویا خواهیم شد.

نمکی خاطرنشان کرد: این طرح قطعا در پیشگیری از شیوع کرونا موثر خواهد بود و بنا این است که مزاحمتی برای سایر شهروندان ایجاد نکند.

وی در پاسخ به این سوال که از اواخر سال گذشته برنامه ریزی‌هایی داشتید دقیقا چه کار‌هایی انجام گرفته گفت: ما به محض اطلاع از شیوع کرونا در ووهان چین بلافاصله همکارانم را جمع کردم، زیرا می‌دانستم ویروس بدون پاسپورت به همه جهان سفر خواهد کرد.

وزیر بهداشت گفت: برای ما محرز بود که صدای پای کرونا به داخل کشور ما هم خواهد رسید و برای همین برنامه مفصلی را مرور کردیم و اقداماتی که باید انجام میدادیم را ارزیابی کردیم.

نمکی گفت: اولین اقدام مطلع کردن دانشگاه‌های علوم پزشکی برای اطلاع رسانی به مردم بود و این کار شروع شد و اولین پیامک ما برای ۴۰ میلیون مشترک برای مردم در همان روز‌های اول فرستاده شد.

وی خاطرنشان کرد: همان زمان نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور نوشتم برای قطع پرواز‌ها به چین و این جلسه برگزار شد و همراهی شد و پرواز‌های مستقیم به چین و برعکس لغو شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در ۳۶ مبادی ورودی کشور اکیپ‌هایی را برقرار کردیم تا ورودی‌ها را چک کنند و مسافرین را ارزیابی کنیم البته امکاناتمان در ابتدا کم بود مانند همه دنیا.

نمکی گفت: در این راستا تعدادی از افراد شناسایی و بررسی شدند و کیت آزمایشگاهی را از همان ابتدا شروع به طراحی کردیم و ۱۵ روز بعد از اولین گزارش ابتلا به بیماری کیت را تولید کردیم.

وی افزود: ما به تعداد کافی تخت در تمام استان‌ها آماده کردیم و حتی یک مورد از بیماران هم در پشت در هیچ بیمارستانی بدون تخت نماندند در حالی که امروز در اروپا و آمریکا مردم برای گرفتن خدمات آواره شده اند.

وزیر بهداشت گفت: این وضعیتی که امروز در سایر کشور‌هایی که خودشان را خیلی برتر می‌دانند و از امکانات بهتری هم برخوردارند و تحریم نیستند می‌بیند در کشور ما پیش نیامد و هیچ هموطنی آواره دریافت خدمات در پشت در هیچ بیمارستانی نشد.

نمکی خاطرنشان کرد: اولین گزارش ما در روز ۲۹ بهمن به ما رسید و روز سی بهمن به رئیس جمهور گفتم که فکر می‌کنم این دو مورد در قم بالای نود درصد مبتلا به کرونا هستند هرچند همان زمان ما درگیر آنفلوآنزای نوع B. بودیم.

وی ادامه داد: در همان روز با تلاش همکارانم مشخص شد که تست‌ها مثبت است و همزمان با اعزام همکارانم به شهر قم مردم را در جریان رسیدن ویروس به کشورمان قرار دادم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از نکات مهم این بود که از همان روز اول همان دارویی که در چین استفاده می‌شد را ما هدف گذاری کردیم و به همین دلیل چه با ساخت داخلی و چه با خرید خارجی هیچ کمبود دارویی در کل کشور گزارش نشد.

نمکی گفت: یکی از برنامه‌های برجای مانده گذشته پرونده الکترونیک سلامت بود که امروز به عنوان یک ریل گذاری مهم در طرح بسیج مقابله با کرونا هم به کمک ما آمد که مهمترین ابزار ما محسوب می‌شد.

وی ادامه داد: اولین اقدام ما در وزارت بهداشت برپایی پرونده سلامت برای هشتاد میلیون ایرانی بود و این را در سه ماه انجام دادیم در حالی که بسیاری از کشور‌ها چند سال این کار به طول می‌انجامد.

وزیر بهداشت گفت: ما در ابتدای سال ۹۸ برخوردیم به یک سیل بزرگ که همزمان با آن کار بزرگی رخ داد و آن هم کنترل بیماری‌ها بود، زیرا همزمان با وقوع سیل همواره اپیدمی‌هایی از بیماری‌ها شروع می‌شود، اما در سیل ابتدای امسال چنین اپیدمی‌هایی را نداشتیم.

نمکی خاطرنشان کرد: این موضوع باعث تعجب سازمان بهداشت جهانی هم شده بود و در کنار این موضوع ما به جمعیت سیل زده هم کمک بهداشتی و درمانی کردیم.

وی افزود: امسال ۸ هزار تخت بیمارستانی برای نقاط کم برخوردار فراهم کردیم و نکته دیگر این بود که امسال علیرغم همه تحریم‌ها هیچ کمبود دارویی در کشور نداشتیم و بر تولید داخلی تمرکز کردیم.

وزیر بهداشت گفت: می‌دانید که در سال‌های قبل برای واردات دارو چیزی حدود ۳.۶ میلیارد یورو هزینه می‌شد که این را در سال ۹۸ به زیر ۳ میلیارد یورو رساندیم که این حرکتی عظیم و ملی تلقی می‌شود.

نمکی گفت: ما طرح بسیار مهم بسیج ملی کنترل فشار خون را با همکاری سازمان بسیج و سایر نهاد‌ها و پرستاران و بهورزان انجام دادیم و قریب به ۳۱ میلیون نفر کنترل فشار خون شدند.

وی ادامه داد: سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر براثر بیماری‌های ناشی از فشار خون در کشور فوت می‌کنند و این کار بزرگ در کشور انجام شد و فشار خون این افراد بررسی شده و حدود ۲.۷ میلیون کیس جدید دارای فشار خون شناسایی شدند.

وزیر بهداشت گفت: در پاییز امسال به ویروس آنفلوآنزا برخورد کردیم که سهمگین بود برای کل دنیا و موفق شدیم با آن هم برخورد کردیم و آن ویروس را هم با همه مضایق مالی مهار کردیم.

نمکی خاطرنشان کرد: ما امسال ۳.۵ میلیون زائر اربعین را مدیریت کردیم و اولین بار بود که چنین حجمی از زائر را شاهد بودیم و به این‌ها زائران سایر کشور‌ها را هم اضافه کنید.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
موج اول را با مردن مردم بیگناه ایران مهار کردید چرا واقعیت را نمی گویید چین با اون همه قرنطینه و مقررات سخت تازه کم کم داره به حالت عادی برمیگرده باز هم کرونایی داره اونوقت شما چی ؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش