دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۷۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

سخنگوی وزارت بهداشت:

اماکن مذهبی فقط در مناطق سفید بازگشایی می‌‌شوند/ روند صعودی کرونا در ۱۵ استان

سخنگوی وزارت بهداشت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در مناطقی که سفید اعلام می‌‌شود امکان برگزاری نماز جماعت و بازگشایی بقاع متبرکه وجود دارد، گفت: ایران در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده ماسک و گان و لباس‌‌های مخصوص تهدید بیولوژیک در جنوب غرب آسیا است.

به گزارش تسنیم، دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌و‌گوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه مقایسه کشورهای مختلف از لحاظ کرونا نیازمند همگن‌‌سازی است، اظهار کرد: درآمد سرانه جوامع، زیرساخت‌‌ها، امکانات و تحریم‌‌ها را باید مقایسه کنیم حتی بدون در نظر گرفتن تحریم‌‌ها وقتی کشورهایی که درآمد بیشتری از کشور ما داشته‌‌اند را با کشور خود مقایسه می‌‌کنیم متوجه می‌‌شویم در کشور ما اتفاقی رقم خورد که امروز دوست و دشمن به آن اذعان دارند؛ مدیریت کشور در حوزه سلامت و مدیریت کرونا نسبت به همه کشورها وضعیت مطلوب‌‌تری داشت و صحنه‌‌هایی فاجعه‌‌آمیزی که در ایالات متحده و اروپا مشاهده شد در کشور ما دیده نشد و وقتی این مسئله را در کنار تفاوت‌‌های درآمدی و تحریم‌‌ها بگذاریم هر ناظر منصفی طرح بسیج ملی مقابله با کرونا راتحسین خواهد کرد. بخشی از آن مرهون تلاش مردم برای رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی و بخشی دیگر ناشی از تلاش مدافعان سلامت بود و یک وحدت، همدلی و همنوایی را بین دولت و ملت مشاهده کردیم.

وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر زمان بازگشایی حرم‌‌ها و سایر اماکن مذهبی تصریح کرد: بازگشایی مساجد و بقاع متبرکه تابع سیاست‌‌ها و پروتکل‌‌های فاصله‌گذاری هوشمند خواهد بود در مناطقی که سفید اعلام می‌‌شود تا زمانی که سفید بمانند امکان برگزاری نماز جماعت و بازگشایی بقاع متبرکه وجود خواهد داشت؛ این مناطق محدود است و حرم‌‌ها در این نقاط ممکن است وجود نداشته باشند؛ در بخش‌‌هایی که سفید اعلام شده نیز پروتکل‌‌ها باید رعایت شوند و وضوخانه مساجد تعطیل است و انتظار عادی شدن شرایط را حتی در مناطق سفید نباید داشته باشیم و حتی برگزاری نماز نیز با تعطیل بودن وضوخانه و سرویس‌‌های بهداشتی و بدون سخنرانی و مراسم دعا و زیارت‌‌خوانی و سوگواری جمعی صورت خواهد گرفت.

تمهیدات صورت گرفته برای بازگشت ایرانیان مقیم خارج

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم درباره تمهیدات صورت گرفته برای بازگشت ایرانیان مقیم خارج کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از ایرانیان هموطن ما که سالهاست در کشورهای دیگر مقیم‌‌اند و به دلیل وضعیتی که در اروپای غربی و آمریکا پیش آمده است مایل به بازگشت به میهن‌‌ هستند و این استنباط را دارند که وضعیت در ایران بهتر است و بازگشت‌‌شان به ایران برای حفظ سلامتشان مفیدتر خواهد بود؛ ما دغدغه سلامت ایرانیان در هر نقطه‌‌ای از دنیا را داریم اما این بازگشت نباید تاثیری بر وضعیت مدیریت شده بیماری در کشور بگذارد.

وی افزود: محدودیت‌‌هایی هست که در سفارتخانه‌‌ها از مردم تعهد گرفته می‌‌شود و بقیه هماهنگی‌‌ها توسط وزارت امور خارجه صورت خواهد گرفت و البته تا زمانی که نتیجه تست آنها مشخص شود باید در قرنطینه باشند و در صورت منفی شدن تست می‌توانند نزد خانواده خود بروند.

عدم اعلام متمرکز لیست مناطق سفید توسط وزارت بهداشت

جهانپور درباره لیست شهرهای منتشرشده تحت عنوان مناطق سفید متذکر شد: مناطق سفید منبع رسمی برای اعلام نداشت اما به صورت استانی دانشگاه‌‌های علوم پزشکی مناطق سفید را هر ۵ روز یکبار احصاء و اعلام می‌‌کنند و اسامی این مناطق برای مردم از طریق اپلیکیشن ماسک قابل دسترسی خواهد بود و ما در وزارت بهداشت، سیاستی برای اعلام متمرکز مناطق سفید نداریم؛ در حال حاضر استان سفید نداریم بلکه مناطقی در استان‌‌ها به عنوان منطقه سفید اعلام شده‌‌اند و ممکن است در یک استان چند شهرستان در وضعیت سفید قرار گرفته باشند.

اثربخشی داروهای مورد استفاده برای کرونا هنوز به تأیید نرسیده است

جهانپور درباره داروهای کرونا اظهار کرد: مطالعه اولیه‌‌ای در ژاپن درباره داروی فاویپیراویر انجام شد که نشان داد این دارو تأثیری بر کرونا ندارد و بعد از آن در چین گفته شد که این دارو میزان بستری بیماران کرونا را کاهش می‌‌دهد؛ همچنین در کشورهای غربی اعلام شد که رمدسیویر بر کاهش موارد مرگ و میر در موارد بحرانی و اورژانسی موثر است.

وی افزود: هر دو دارو در کشور ما تحت مطالعه بالینی قرار گرفت و تاکنون گزارش خاص سودبخشی در زمینه این دو دارو نداریم و منتظر نتیجه فاز نهایی مطالعه بالینی خواهیم ماند و اگر سودمندی این داروها گزارش شود قاعدتا وارد پروتکل خواهند شد و این آمادگی در کشور وجود دارد که هر دو دارو در کشور فرموله و تولید شوند و حتی مواد اولیه این داروها نیز می‌‌تواند در کشور تولید شود اما تا امروز مطالعات و یافته‌‌های خودی چنین سودمندی را نشان نداده است.

ایران بزرگترین تولیدکننده ماسک جنوب غرب آسیا

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر ارسال کمک از سوی ایران به سایر کشورها تصریح کرد: با توجه به افزایش تولید اقلام بهداشتی و تولید کیت‌های تشخیصی به مرحله‌ای رسیدیم که اقلام مورد نیاز جاری تامین شده است و به سمت دپوی استراتژیک خواهیم رفت و مازاد بر این نیاز می‌‌تواند صادرات، فروش یا اهدا شود؛ ایران در حال حاضر، بزرگترین تولیدکننده ماسک و گان و لباس‌‌های مخصوص تهدید بیولوژیک در جنوب غرب آسیا هستیم و به‌زودی می‌‌توانیم بزرگترین تولیدکننده کیت‌‌های سرولوژیک باشیم.

موضوع سگ‌‌های کرونایاب باید مورد مطالعه قرار بگیرد

جهانپور درباره سگ‌‌های کرونایاب تصریح کرد: سگ‌های کرونا یاب فعلا قطعیت علمی ندارد. اینکه آیا واقعا چنین قابلیتی در سگ‌‌ها وجود دارد یا خیر مورد آزمون قرار نگرفته است و باید مورد آزمون و مطالعه قرار بگیرد و در صورت تأیید توسط وزارت بهداشت می‌‌تواند به عنوان یک روش غربالگری استفاده شود.

روند صعودی کرونا در ۱۵ استان کشور

وی با بیان اینکه در ۱۵ استان روند صعودی تدریجی را در یکی دو روز اخیر مشاهده کرده‌‌ایم، بیان کرد: باید صبر کنیم تا ببینیم آمار در روزهای آینده چگونه خواهد بود. بخشی به دلیل افزایش بیماریابی است و بخش دیگر ممکن است به دلیل افزایش ترددها باشد. در هرجای کشور که ارزیابی ریسک نشان دهنده این باشد که بازگشایی موجب افزایش بیماری شده است، محدودیت‌‌ها دوباره در آن منطقه افزایش خواهد یافت. در استان خوزستان دیرتر وارد پیک بیماری شدیم و دیرتر از آن پیک خارج خواهیم شد.

وی اضافه کرد: بازگشایی مدارس بستگی به وضعیت مناطق خواهد داشت، مناطقی که وضعیت سفید دارند طبق مصوبه ستاد ممکن است بازگشایی شوند و مناطق زرد و قرمز باید بسته بمانند. سیاست کلی این است که اولین جاهایی که تعطیل شدند آخرین مکان‌‌هایی باشند که بازگشایی می‌‌شوند.

اعترضات دانشجویان تغذیه به طرح برآورد نیروی انسانی این رشته

وی در واکنش به اعتراضات دانشجویان تغذیه اظهار کرد: سند پیش نویسی تدوین شده بود که اعتراضاتی به آن وارد بود که این اعتراضات طبیعی است و استماع خواهد شد و مواردی که لزومی به اصلاح داشته باشد اصلاح خواهد شد. جایی که کلمه بالینی استفاده می‌‌شود پیش نیازهایی دارد و این نیز به این معنی نیست که فقط پزشکان متصدی این امور شوند. همه نظرات مختلف استماع شده و جدا از نگاه‌‌های رشته‌‌ای و صنفی خاص به آن پرداخته خواهد شد.

هنوز نمی‌‌دانیم موج دوم رخ خواهد داد یا خیر

جهانپور تصریح کرد: هیچکس در دنیا تصویر قطعی و واضحی از آینده ویروس کرونا ندارد. هنوز نمی‌‌دانیم که با موج دومی طرف هستیم یا خیر و باید همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنیم و امروز که ماسک را توصیه می‌‌کنیم برخی افراد از آن استفاده نمی‌‌کنند که می‌‌تواند نشانگر این باشد که برخی افراد شرایط را عادی تصور کرده‌‌‌‌اند. بازگشایی مشاغل با پروتکل به معنای اعمال محدودیت و نبودن در وضعیت عادی است و قطعیتی در ورود به موج دوم کرونا نداریم اما اگر رعایتی صورت نگیرد ممکن است شاهد بروز این موج دوم باشیم و ظن بر این است که در پاییز ما احتمالاً مجدداً با پیک دوم روبه‌‌رو شویم.

تبعیضی بین اتباع خارجی و داخلی قائل نمی‌‌شویم

وی با بیان اینکه اتباع داخلی و خارجی یکسانند، گفت: آمار جداگانه‌‌ای برای ابتلای اتباع خارجی نداریم و حتی اتباع غیرمجاز خارجی در حال استفاده از امکانات درمانی و بهداشتی هستند و دیواری بین اتباع داخلی و خارجی نخواهیم کشید. اینجا با آن کشوری که که می‌‌بینید رویکرد نژادپرستانه دارد متفاوت است و در ایران جدای از رنگ و نژاد به همه خدمات ارائه می‌‌شود.

میزان افزایش تعرفه‌‌ها با توجه به بضاعت موجود است

وی در خصوص اعتراض جامعه پزشکی به افزایش تعرفه‌‌ها گفت: این تعرفه‌‌ها با بررسی همه جوانب تصویب شده است و ما نگاه یک‌‌سویه‌‌ای نداریم؛ ادعایی نداریم که تعرفه‌‌ها واقعی است ولی باید بضاعت موجود، بضاعت خریدار خدمت و بیمه‌‌ها و اقتصاد کشور و وضعیت موجود را در نظر بگیریم و در عین حال نیروی انسانی پزشکی و محدودیت‌‌های بخش خصوصی را در نظر بگیریم و قطعا در وزارت بهداشت نظری بر تغییر تعرفه‌‌ها نداریم و هرسال در این مطقع شاهد بحث‌‌هایی در این زمینه هستیم و اگر قرار بر تغییر بود قبلاً بررسی می‌‌شد که نیاز به تغییر مجددی نداشته باشد.

ماجرای توییت وزیر بهداشت

سخنگوی وزارت بهداشت درباره توییت دیروز وزیر بهداشت در خصوص یک میلیارد یورویی که قرار بود به بخش کرونا تخصیص داده شود، اظهار کرد: در کشور ما وقتی در مورد اعطای یک هزینه صحبت می‌شود، به سرعت اطلاع رسانی می‌‌شود و این اطلاع‌‌رسانی سریع، انتظار و توقع در برخی افراد ایجاد می‌‌کند. این سوال ‌که چقدر از این پول و چه زمانی به دست وزارت بهداشت می‌رسد همچنان وجود دارد اما همکاران ما می‌گویند یک میلیارد یورو به وزارت بهداشت داده‌اند، پس چرا مطالبات ما را پرداخت نمی‌کنید؟ توییت مقام وزارت بهداشت به این معنی بود که هنوز پولی به وزارت بهداشت نرسیده است.

وی یادآور شد: این پول به محض وصول در جیب وزارت بهداشت نمی‌ماند و برای پرداخت بدهی‌ها هزینه می‌شود.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش