سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۶۷۴
حوزه بهداشت و رفاه

سرقت نمونه‌ خون بیماران مبتلا به کووید-۱۹ توسط میمون‌ها/ تکامل کروناویروس برای انتقال از حیوان به انسان

تکامل کروناویروس برای انتقال از حیوان به انسان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
تعدادی میمون‌ در هند با حمله به یک تکنسین بخش آزمایشگاه، چند نمونه خونی را که او در حال بردن به آزمایشگاه بود، ربودند.

به گزارش ایسنا، به گفته مقامات هندی این اتفاق در هفته جاری و هنگامی که یک تکنسین آزمایشگاه در داخل محوطه دانشکده پزشکی در شهر "میروت" در ۴۶۰ کیلومتری شمال مرکز ایالت اوتارپرادش در حال عبور بود، رخ داده است.

دکتر "گارج" گفته است که میمون‌ها به نمونه خون چهار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ چنگ زده‌اند و با آنها گریخته‌اند.

مقامات گفته‌اند هنوز معلوم نیست که آیا میمون ها این نمونه خون‌ها را ریخته‌اند یا نه اما افرادی که در نزدیکی پردیس این دانشگاه زندگی می کنند، نگرانند که این میمون‌ها ویروس کرونا را در منطقه محل سکونت شان انتشار دهند.

دکتر گارج می گوید شواهدی یافت نشده که نشان دهند میمون‌ها می توانند در تماس با این نمونه خون‌ها به کووید-۱۹ مبتلا شوند.

به گزارش یورونیوز، میمون‌ها در هند بطور فزاینده‌ای به شهرک‌های محل زندگی انسان‌ها وارد می شوند و گاه به انسان‌ها حمله می کنند و باعث اختلال می شوند. کارشناسان محیط زیست می گویند که تخریب زیستگاه طبیعی میمون‌ها توسط انسانها باعث جابه‌جایی آنها به سمت شهرها برای جستجوی غذا شده است.

تکامل کروناویروس برای انتقال از حیوان به انسان

پژوهشگران آمریکایی طی بررسی جدیدی دریافتند که کروناویروس همانطور که توانایی عفونی کردن سلولهای انسانی را بدست آورده، می‌تواند با تغییر شکل و تکامل یافتن از حیوان به انسان منتقل شود.

تکامل کروناویروس برای انتقال از حیوان به انسان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، گروهی از دانشمندانی که در حال بررسی "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" (SARS-CoV-۲)، عامل شیوع کووید- ۱۹ هستند، دریافتند که این ویروس به همان صورت که توانایی عفونی کردن سلول‌های انسان را به دست آورده، می‌تواند با تغییر شکل، از حیوانات به انسان‌ها انتقال یابد.

پژوهشگران "دانشگاه دوک"(Duke University)، "آزمایشگاه ملی لس آلاموس"(LANL)، "دانشگاه تگزاس در ال پاسو"(UTEP) و "دانشگاه نیویورک" (NYU) تایید کردند که نزدیک‌ترین خویشاوند این ویروس، نوعی کروناویروس است که خفاش‌ها را مبتلا می‌کند اما توانایی ویروس برای مبتلا کردن انسان، در پی تغییر یک بخش مهم ژن کروناویروس پیش می‌آید. این تغییر می‌تواند نوعی پستاندار پولک‌پوست موسوم به "پانگولین"(pangolin) را آلوده کند که احتمالا توانایی آلوده کردن انسان را برای ویروس فراهم کرده است.

به گفته پژوهشگران، این انتقال ویروس از گونه‌ای به گونه دیگر، ناشی از توانایی ویروس برای اتصال به سلول‌های میزبان است که در نتیجه تغییراتی در ماده ژنتیکی آن رخ می‌دهد. ویروس برای آلوده کردن باید به کلیدی مجهز باشد که امکان باز کردن سلول میزبان را که در این مورد خاص یک سلول انسانی است، فراهم کند. کلید در مورد کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲، یک پروتئین خوشه‌ای است که روی سطح ویروس قرار دارد. کروناویروس از این پروتئین برای اتصال به سلولها و عفونی کردن آنها استفاده می‌کند.

"فنگ گائو"(Feng Gao)، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه دوک و از پژوهشگران این پروژه گفت: کروناویروس مانند ویروس سارس که از خفاش به گربه زباد انتقال پیدا می‌کند و یا ویوروس مرس که از خفاش به شتر یک‌کوهانه و سپس به انسان منتقل می‌شود، با تغییراتی تکاملی در ماده ژنتیکی رو به رو می‌شود که به آن کمک می‌کنند تا نهایتا انسان را آلوده کند.

گائو و همکارانش باور دارند که ردیابی این مسیر تکاملی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های همه‌گیری که ناشی از ویروس هستند و همین طور ارائه واکسن این بیماری‌ها کمک کند.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند که کروناویروس‌های پانگولین با کروناویروس عامل ابتلای انسان، بسیار متفاوت است اما این کروناویروس‌ها، قسمتی را برای اتصال به سلول میزبان شامل می‌شوند که نقش مهمی در ابتلای انسان بر عهده دارد. این قسمت، به نوعی پروتئین در سطح سلول متصل می‌شود که در سلول‌های تنفسی و مخاط روده انسان فراوان است.

"ژیائوجون لی"(Xiaojun Li)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: قسمت‌هایی از ویروس هستند که شباهت زیادی با توالی آمینواسید در کروناویروس‌های آلوده‌کننده انسان، خفاش و پانگولین دارند. این موضوع نشان می‌دهد که انتخاب میزبان این ویروس‌ها مشابه یکدیگر است و خویشاوندان کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ می‌توانند از این حیوانات به انسان منتقل شوند.

"النا جیورجی"(Elena Giorgi)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در مقاله خود، به صحبت در مورد نمونه‌هایی پرداخته‌ایم که از پانگولین به دست آمده‌اند اما جامعه علمی هنوز در مورد نقش این نمونه‌ها در تکامل کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ، تقسیم‌بندی‌هایی دارد.

وی افزود: ما در پژوهش خود نشان داده‌ایم که کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲ پیش از انتقال به انسان، یک سابقه‌ تکاملی غنی دارد که اصلاح ماده ژنتیکی میان خفاش و پانگولین را شامل می‌شود.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش