به گزارش مهر، سعید نمکی، روز دوشنبه در افتتاحیه طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اظهار کرد: گرچه نظام سلامت در کاهش مرگ و میرها و ناتوانیها مؤثر بود اما همواره میدانستم که با ساختار دولتی و بدون جامعه محور بودن نظام سلامت راهی به جایی نمی بریم.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم جامعه محور به مسائل نگاه کنیم مجبور بودیم سطحی قبل از خانههای بهداشت را در محیط تعریف کنیم، بعد از اینکه ریل گذاری طرحهای نظام سلامت را در ۳ ماه انجام دادیم به فکر افتادیم که چنین ساختاری هم اجرایی کنیم.
نمکی بیان کرد: با این طرح میخواهیم از درون خانوادهها فردی را بطلبیم که بتواند به عنوان رابط ما و خانوادهها باشد که به صورت آزمایشی در ۳ استان همدان، سمنان، قزوین و شهرستان کاشان اجرا کردیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ۲۰ میلیون سفیر سلامت بزرگ ترین و مهمترین افراد در اجرای طرحهای ملی برای ما هستند وقتی ما ۲۰ میلیون سفیر فعال داشته باشیم دیگر لازم نیست هر روز وزیر بهداشت در تلویزیون حاضر شود و از مردم التماس کند در شرایط کرونایی سفر نروند.
وی گفت: چون بانوان محور این حرکت هستند این طرح را با نام حضرت زهرا (س) شروع میکنیم.
نمکی بیان کرد: اگر در پاییز با موج دوم کرونا روبرو شدیم دیگر خیالمان راحت است که ۲۰ میلیون سفیر سلامت داریم و راحت تر میتوانیم با این بیماری مقابله کنیم.
شرط وزیر بهداشت برای اجرای طرح ترافیک پایتخت / با احدی شوخی ندارم
وزیر بهداشت ضمن انتقاد از آنچه که "ترمیم نشدن ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوس و مترو در شرایط کرونا" خواند، درباره اجرای طرح ترافیک پایتخت شروطی را مطرح کرد.
به گزارش ایسنا درباره مباحث مطرح شده در زمینه اجرای طرح ترافیک در پایتخت گفت: بحث طرح ترافیک را دوستان مطرح کردند من به آقای شهردار هم عرض کردم که ما موافق تراکم جمعیت در منطقه محدوده طرح ترافیک نیستیم. برای ما امروز مهمترین عامل مهار کروناست. آلودگی هوا آنقدر برای ما مهم نیست و در حال حاضر اولویت اول ما نیست؛ کمااینکه در تهران آلودگی هوای آنچنانی هم نداشتیم.
وی افزود: متاسفانه به ناوگان مترو و اتوبوسرانی ما هیچ چیزی در آنها اضافه نشده است. ماسک را هم در این فضاها اجباری کردیم اما وقتی استفاده از ماسک را در ساعات پیک تردد اجباری میکنیم و مردم در گرمای هوا وارد ناوگان حمل و نقل عمومی میشوند، ممکن است چند دقیقه آن را بردارند؛ چراکه نمیتوانند نفس بکشند و در همان لحظه میتواند ویروس را منتشر کند.
وی گفت: بنابراین وقتی ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوس و مترو را نتوانستیم ترمیم کنیم، تعداد اتوبوسی که قرار شده بود اضافه شود، به ناوگان نیاوردیم، قطعا ما به عنوان متولی سلامت میایستیم تا حداقل مردم بتوانند از خودروی شخصی استفاده کنند تا خطر را کاهش دهیم.
نمکی ادامه داد: در جلسهای که با آقای شهردار و آقای وزیر کشور داشتیم اعلام کردند که میخواهیم به نحوی عمل کنیم که در ساعاتی که مردم به سمت محل کار میروند و در ساعاتی که از محل کار بازمیگردند، طرح ترافیک را حذف کرده و دوربینها را خاموش کنیم و فقط مانع ورود بعضی از پلاکهای شهرستانها شویم که وارد تهران و محدوده طرح ترافیک میشوند و همه چیز را به هم میریزند.
وی افزود: ما اعلام کردیم که چند روزی با شما راه میآییم، اما بدانید که من در زمینه سلامت مردم با احدی رودربایستی ندارم و با هیچ کس هم شوخی ندارم. اگر ببینم که حتی دو درصد بار مسافر مترو و اتوبوس افزایش یافته و به این دلیل فاصلهگذاریها به هم میریزد، قطعا اعلام میکنم که وضعیت طرح ترافیک به قبل بازگردد.
مقابله با کرونا پایان نیافته است/ایران پیشرو درمبارزه با کووید۱۹
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با بیان اینکه مقابله با کرونا هنوز پایان نیافته و نباید چیزی را تمام شده بدانیم، گفت: تعداد بیماران در آی سی یو و بیمارستانها کاهش یافته است.
به گزارش مهر، کریستوفر هاملمن پیش از ظهر دوشنبه در آغاز طرح ملی «هر خانه یک پایگاه سلامت» در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه ایران اقدامات خوبی را برای کاهش کرونا در دستورکار قرار داده است، بیان کرد: طرح ملی «هر خانه یک پایگاه سلامت» یکی از مواردی است که میتواند در ارتقای مسئولیت مدنی مردم و آگاهیشان در زمینه بیماریها و بهداشت عمومی مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه طرح هر خانه یک پایگاه سلامت ابتکاری بسیار خوب از سوی ایران است، بیان کرد: اجرای این طرح در ارتقای دانش بهداشت خانواده نقش دارد.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در کشورمان ضمن اشاره به اینکه ایران توانسته در مقابله با کرونا پیشرو باشد، ابراز داشت: با اقداماتی که ایران در مقابله با کرونا انجام داده خوشبختانه شاهد کاهش چشمگیر بیماران هستیم اما این به معنای پایان کرونا نیست.
هاملمن با بیان اینکه مقابله با کرونا پایان نیافته است، ابراز کرد: در دوران بازگشایی رعایت مسائل بهداشتی اهمیت دارد زیرا ویروس هنوز حضور دارد و میتواند دوباره فعال شود از سوی دیگر امکان ابتلاء هم دور از انتظار نیست و لذا نباید پروتکلها را فراموش کرد.
وی با بیان اینکه همه در زمینه مقابله با کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی موظف هستند، تاکید کرد: در دیگر نقاط جهان آزادسازی و بازگشایی اماکن در حال انجام است که با افزایش موارد ابتلاء همراه بود، ولی در ایران این مساله کنترل شده است.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: یکی از مسائل مهم در کرونا آگاهیرسانی و آموزش به مردم در خانهها است که در این زمینه نیز ایران توانسته اقدامات خوبی را صورت دهد.
- 20
- 4