یک متخصص داخلی و فوق تخصص ریه اظهارکرد: بسياري نگرانند که پس از بهبودی از بیماری کووید- ۱۹، ریه آن ها کوچک و یا حجم آن کم شود این در حالی است که در بسياري از موارد بهبود یافتگان مشکلی از نظر تنفسی بصورت ماندگار پیدا نمی کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر سیروس شعبانی در مورد نگرانی از اثرات کروناویروس (Coronaviruses) روی ریه پس از بهبودی مبتلایان به کووید- ۱۹ اظهارکرد: هنگامی که یک نفر بهبود پیدا می کند تأثير زيادي از ویروس کووید- ۱۹ روی ریه او باقی نمی ماند. ویروس کووید- ۱۹ به صورت ماندگار روی ریه (Lung) تاثیری ندارد. باید توجه کرد که در بیش از ۹۰ درصد موارد، هنگامی که شخصی به کووید- ۱۹ مبتلا می شود و درگیری ریوی هم پیدا می کند، پس از بهبودی اثری از کرونا روی ریه این شخص باقی نمی ماند.
او با بیان این که کرونا (corona) ویروسی است که ما شناخت زيادي نسبت به آن نداریم، اظهارکرد: هنوز بسياري از قسمت های بیماری زایی این ویروس را نمی شناسیم و به همین دلیل نمی توان به صورت ۱۰۰ درصدی به مردم اطمینان داد که نگرانی در خصوص آن نداشته باشند ولی میتوان گفت افرادی که به کووید- ۱۹ مبتلا شدند و بعد بهبود پیدا کردند، نباید از این که بیماری پس از بهبود هم روی ریه آن ها تأثير دارد، نگرانی داشته باشند.
شعبانی با تأکید بر این موضوع که عملکرد ریه در سی تی اسکن (Computed tomography) قابل مشاهده است، اظهارکرد: به صورت حاد، هنگامی که شخصی درگیری ریوی پیدا می کند، در سی تی اسکن به خوبی عملکرد ریه او و میزان درگیری ریه در خصوص ابتلا به کووید- ۱۹ معلوم می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی سامانه ۴۰۳۰ وزارت بهداشت، این متخصص داخلی و فوق تخصص ریه در مورد نحوه حمله کرونا ویروس به سلول های ریه، گفت: میزان بیماری زایی این ویروس در همه جهات مشخص نشده است ولی بطور کلی روی سلول های ریه نوعی گیرنده داریم که این ویروس به این گیرنده ها (ACE۲) متصل می شود و روی سلول هایی که به آنها لنفوسیت متصل و وارد سلول شده، ایجاد التهاب و بیماری می کند.
- 12
- 2