دکتر سیدمحمد علوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نکتهای که اخیرا مردم رعایت نمیکنند و به آن کم توجه شدهاند، رفتن به مهمانیها، شرکت در مراسمات و رفتن به مسافرتها است و همه این موارد، رفتاری هستند که باعث انتشار عفونت میشوند.
وی افزود: زمانی که بیمار مبتلا به کروناویروس را ردیابی میکنیم، متوجه میشویم که این ابتلا به دنبال حضور در جشن، مسافرت و یا گردهمایی بوده است.
علوی عنوان کرد: در اوایل شیوع کروناویروس، شعار در "خانه بمانید" را دادیم و دستهایمان را به علامت پیروزی بالا بردیم و گفتیم کرونا را شکست میدهیم اما چرا همه این شعارها فراموش شدند؟ با این وضعیت چگونه میخواهیم کرونا را شکست دهیم؟ با عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، عدم استفاده از ماسک و خروج از منزل میخواهیم کرونا را شکست دهیم؟
وی افزود: زمانی که تمام کشور از جمله استانهای قم و گیلان، با تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا درگیر بودند، در خوزستان موارد ابتلا زیاد نبود زیرا خوزستان نخستین استانی بود که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در ۱۳ فروردینماه که روز طبیعت است، محدودیتهای ترافیکی زیادی اعمال و پارکها تعطیل شدند و کسی به گشت و گذار نرفت تا بتوانیم بیماری را شکست دهیم.
وی تصریح کرد: چه شد که پس از ۳۱ فروردینماه و با بازگشاییها تصور بر این شد که شیوع ویروس تمام شده است و مردم به رفتار قدیمی خود و به حالت عادی برگشتند، در حالی که همه مسئولین بهداشتی مرتبا هشدار میدهند که کروناویروس هنوز وجود دارد و با ما زندگی میکند. اگر کوچکترین غفلتی شود، کروناویروس بدتر از حالت قبلی ما را مورد تهدید قرار میدهد.
علوی گفت: ما نمیخواهیم از زیر بار مسئولیت سنگینی که بر عهده ما گذاشته شده، شانه خالی کنیم اما همه میدانند اختیارات و قدرت مانورمان محدود است. ما تنها میتوانیم بیماریابی انجام دهیم و مبتلایان به کروناویروس را توصیه به قرنطینه کنیم و افرادی که نیاز به بستری دارند را به بیمارستانها هدایت کنیم.
وی افزود: نمیتوانیم به زور درب منزل مردم را قفل کنیم و یا جلوی درب منزل آنها مامور بگذاریم تا از خانه خارج نشوند. باید مردم با ما همکاری کنند در غیر این صورت کروناویروس را همراه خواهیم داشت و هیچ کس جلودارش نخواهد بود.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: زمانی میتوانیم کروناویروس را مهار کنیم و شاهد کاهش موارد ابتلا باشیم که مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. مگر در این پروتکلها چه کارهای سختی وجود دارد که مردم نمیتوانند آنها را انجام دهند؟
فرماندار اردل خبر داد؛ابتلای ۴۰ نفر به ویروس کرونا در یک عروسی
فرماندار اردل در استان چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از ۱۱۸ تست کرونا ظرف یک هفته گذشته از افراد حاضر در مراسم یک عروسی در شهرستان اردل گرفته شده که متاسفانه تست ۴۰ نفر آنها مثبت تشخیص داده شده است.
فرماندار اردل در استان چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از ۱۱۸ تست کرونا ظرف یک هفته گذشته از افراد حاضر در مراسم یک عروسی در شهرستان اردل گرفته شده که متاسفانه تست ۴۰ نفر آنها مثبت تشخیص داده شده است.
محمود کیانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهرستان اردل، اظهار کرد: این افزایش آمار مربوط به برگزاری مراسمات و مجالس محلی بوده است.
فرماندار اردل گفت: برگزاری مجالس عروسی و حضور افراد از سایر نقاط کشور در این شهرستان، منجر به مبتلا شدن افراد و وابستگان خانواده میزبان به ویروس کرونا شد.
وی ادامه داد: چنانچه مهمانها با حضور در مراسم عروسی و یا ترحیم به ویروس کرونا مبتلا شوند، برگزار کننده مراسم مرتکب جرم شده و با عنایت به اطلاعیه صادره از طرف دادستان شهرستان، با آنها برخورد قضایی صورت میگیرد.
کیانی با تاکید بر اینکه باید از تجربههای بحران کرونا برای افزایش و بهبود خدمترسانی به شهروندان استفاده کنیم، افزود: با تعطیلی مراکز گردشگری، بومگردی، اقامتی، پارکها و بوستانها و خانه معلم شهرستان اردل و همچنین ارجحیت موضوع سلامت شهروندان، با همکاری شبکه بهداشت و درمان تلاشهای مستمری در راستای تامین سلامت و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حال انجام است.
وی با اشاره به فصل امتحانات نهایی دانشآموزان پایه نهم و دوازدهم، اضافه کرد: به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بسیاری از امتحانات در فضای باز انجام میشود و پرسنل شبکه بهداشت و درمان با حضور در مدارس قبل از هر جلسه امتحان کار غربالگری و تب سنجی دانش آموزان را انجام می دهند.
فرماندار اردل با بیان اینکه هرگونه تجمع افراد تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه است، تصریح کرد: از شهروندان در خواست میکنیم در بحران کرونا افراد از برگزاری تجمعات، مراسمات و مجالس محلی خودداری کنند.
کیانی ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۱۸ تست کرونا ظرف یک هفته گذشته از افراد حاضر در مراسم عروسی گرفته شدهاست که متاسفانه تست ۴۰ نفر آنها مثبت تشخیص داده شده، افرادی که تست آنها مثبت بوده تحت مراقبتهای ویژه و قرنطینه خانگی بهسر میبرند و وسایل حفاظت شخصی از جمله ماسک، دستکش و دارو در اختیار آنها قرار گرفته است و با پیگیری مستمر پرسنل شبکه بهداشت شهرستان اردل وضعیت افراد مبتلا به کرونا مورد رسیدگی دقیق قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: همچنان اکیپهای مبارزه با بیماریها و بهداشت محیط شبکه بهداشت این شهرستان آماده باش هستند و درحال حاضر ۳ مرکز درمانی ۲۴ ساعته در سطح شهرستان به منظور خدمترسانی به شهروندان آماده خدمت و درحال فعالیت هستند و بهطور مداوم وضعیت افراد را رصد کرده و از موارد مشکوک نمونهگیری انجام میشود.
کیانی عنوان کرد: در بیمارستان امام رضا(ع) اردل بخشی به صورت ایزوله با عنوان بخش ویژه کرونا اختصاص دادهشده است ولی خوشبختانه تاکنون به دلیل بدحال نبودن حال افراد مبتلا به ویروس کرونا این بخش مورد استفاده قرار نگرفته و بیمار بدحال در شهرستان وجود ندارد و افراد مبتلا به ویروس کرونا در قرنطینه خانگی بهسر میبرند.
کیانی به افراد مشکوک و افرادی که از آنها تست کرونا گرفته شده و جواب آزمایش آنها هنوز آماده نشدهاست، توصیه کرد: این افراد در قرنطینه خانگی بمانند و از فعالیت در سطح شهر خودداری کنند.
فرماندار اردل در پایان یادآور شد: بحران کرونا هنوز به اتمام نرسیده و به دلیل عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی افراد و خصوصا شرکت در مراسمات محلی احتمال شیوع این ویروس را بالا برده است لذا از افراد درخواست میشود از برگزاری هرگونه تجمع و مجالس عروسی، ترحیم و تولد خودداری کرده و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند و استفاده از وسایل حفاظت شخصی را در دستور کار قرار داده تا با موفقیت و سلامت از این بحران عبور کنیم.
- 15
- 4