محققان بسياري در کشورهای مختلف دنیا در پی ساخت واکسن کرونا هستند. الیور کپلر، ویروس شناس آلمانی معتقد است واکسن "فوق العاده موثر علیه کرونا" شاید هرگز ساخته نشود و باید به فکر موفقیت های کوچکتر در مقابله با کرونا بود.
به گزارش عصرایران به نقل از دویچه وله، از زمان همه گیر شدن ویروس کرونا (corona) ، محققان بسیاری در سرتاسر جهان در مورد عملکرد ویروس کرونا و راههای ایجاد ایمنی در مقابل آن تحقیق می کنند. برخی از کشورها، من جمله آلمان در پی ساخت واکنس کرونا هستند و مراحله اولیه آزمایش واکسن را شروع کردند. سازمان جهانی بهداشت می گوید ساخت اولین واکسن کرونا ۱۱ تا ۱۷ ماه دیگر ماه طول می کشد.
الیور کپلر، ویروس شناس آلمانی معتقد است باتوجه به تجربه موفق واکسن (vaccine) سرخک، اوریون، آبله یا فلج اطفال، حال انتظار میرود که واکنس مؤثری علیه کرونا ساخته شود، ولی ویروس کرونا فرق می کند.
کپلر استاد ویرس شناسی دانشگاه مونیخ و مدیر "انیستیتو ماکس فون پتن کوفر" است که در زمینه بهداشت و میکروبیولوژی پزشکی تحقیق می کند. او به سایت خبری "تاگس شاو" گفته است: «ساخت واکسن کرونا امکان دارد سالها، شاید دهه ها طول کشد و این واکسن در نهایت کاملأ مؤثر و بی خطر نباشد.»
این ویروس شناس آلمانی ضمن امیدوار کننده خواندن تلاش جامعه جهانی برای مقابله با تهدید کرونا و با اشاره به بیش از صد پروژه ساخت واکسن این ویروس در سرتاسر دنیا گفته است: «بسياري از محققان برجسته دنیا، کنسرسیوم ها و شرکت هاي داروسازی با میلیارد ها دلار سرمایه در پی ساخت واکسن هستند. ولی باید صادقانه اعتراف کرد که هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.»
کپلر دلیل بدبینی خود را شکست های ۳۰ سال پیش در ساخت واکسن مؤثر برابر بیماری های عفونی همه گیر مثل ایدز (AIDS)، تب دنگی، سل یا مالاریا ذکر کرده که رنج و مصیبت فروانی برای بشر دارند، ولی محققان هنوز موفق نشده اند واكسن موثری علیه آن ها تولید كنند.
وی در خصوص عفونت های تنفسی ویروسی گفته است: «واکسن آنفلوانزا (Influenza) بهترین چیزی است که ما در حال حاضر داریم. ولی متأسفانه باید گفت که کارایی این واکسن چیزی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است و باید هر سال تکرار شود چون ویروس آنفولانزا بطور چشمگیری تغییر می کند و ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت سال پیش ، یا جزیی است یا اصلاً هیچ اثری ندارد.»
این استاد دانشگاه هم زمان بر اهمیت واکسن آنفولانزا در زمستان پیشرو تأکید کرده و گفته این واکسن، نقش مهمی در کاهش آمار ابتلا به بیماریهای تنفسی در فصل سرما خوردگی خواهد داشت.
تعریف کپلر از واکسن مؤثر علیه کرونا
کپلر با اشاره به گزارش هایی که در خصوص "موفقیت آمریکا در تولید واکسن" منتشر شده، گفته است: «در آخرین گزارشی که من خواندم آمده که هشت مورد از ۳۴ مورد واکسن آزمایشی، پاسخ ایمنی داده اند. این موفقیت نیست، فاجعه است. در چنین مواردی باید آزمایش واکسن متوقف شود، یا دوباره کاملأ از آغاز از سر گرفته شود.»
این ویروس شناس آلمانی واکسن مؤثرعلیه کرونا را این طور تعریف کرده است: از شخص واکسینه شده برابر ویرس جدید کرونا و بیماری کوید ۱۹ محافظت کند، عوارض جانبی جدّي ندارد و برای همه گروه های جمعیتی، من جمله کودکان خردسال و سالمندان مناسب است تولید انبوه و سریع آن ممکن است.
کپلر به تاگس شاو گفته است: «بنظر من دستیابی به همه اینها محال است. به جای آن ما باید در مورد این که آیا می توانیم به موفقیت هایی جزیی برسیم یا خیر، گفتگو کنیم.»
این ویروس شناس آلمانی گفته تقریبأ مطمئن است بزودی واكسن هایی ساخته خواهد شد که در بعضی گروه ها مصونیت جزیی ایجاد می کند ولی نباید تمام امید و انرژی خود را صرف ساختن واکسن کرد. به عقیده او باید در زمینه ساخت داروهای ضد ویروسی مؤثر علیه کرونا هم سرمایه گذاری بیشتری شود، چون این داروها "دومین سلاح مؤثر" ما علیه ویروس خواهد بود.
با اشاره تغییرات ژنتیکی غیرقابل پیش بینی ویروس کرونا گفته است بررسی ویروس نشان می دهد که حتی بعد از شیوع در یک منطقه، انواع مختلفی دارد و محققان با ویروس های تغییر یافته مختلفی در یک منطقه و در نقاط مختلف جهان سر و کار دارند.
او گفته است: «ما حتی نمی دانیم که شخصی که به عفونت کوید ۱۹ مبتلا شده، هفته بعد یا ماه بعد هم مجدداً به ویروس کرونا مبتلا خواهد شد یا خیر.»
الیور کپلر، استاد ویروس شناسی دانشگاه مونیخ ابراز اطمینان کرده که روزی راه مقابله با کرونا پیدا خواهد شد ولی تا آن روز رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستن دست ها و توجه به دستورات بهداشتی همراه ما خواهد بود.
- 17
- 4