دکتر علی معینی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به خطرات کرونا برای افراد سیگاری گفت: در صورت ابتلای این افراد به کرونا، شدت بیماری در آنها سه برابر افراد عادی خواهد بود و نیاز است افراد سیگاری مراقبت بیشتری در بحث پیشگیری از ابتلا به کرونا داشته باشند.
معینی با تاکید بر لزوم هرچه سریعتر ترک سیگار در ایام شیوع کرونا گفت: هر زمان که مصرف سیگار کنار گذاشته شود برای سلامت بدن مفید است و با توجه به شرایط کرونا توصیه میشود این کار هرچه سریعتر صورت گیرد.
این فوق تخصص بیماری های ریه در خصوص فواید ترک سیگار برای سلامت جسم، گفت: با کنار گذاشتن مصرف سیگار، بعد از ۲۰ دقیقه ضربان قلب و فشار خون به حد نرمال می رسد. همچنین بعد از گذشت ۱۲ ساعت از ترک سیگار عملا منوکسیدکربن خون به سطح نرمال می رسد.
معینی خاطرنشان کرد: دو تا ۱۲ هفته پس از ترک سیگار جریان خون به حد طبیعی رسیده و عملکرد ریه ها نیز طبیعی می شود.
وی افزود: با گذشت یک تا ۹ ماه پس از ترک سیگار علائم تنفسی ناشی از مصرف سیگار بطور کامل رفع میشود.
این فوق تخصص بیماری های ریه خاطرنشان کرد: این روند بهبودی با ترک سیگار نشان می دهد که هر زمان افراد اقدام به ترک سیگار کنند، گامی موثر در جهت سلامت جسم خود برداشته اند و در این شرایط کرونا می طلبد که افراد سیگاری هرچه سریعتر برای این کار اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تا فصل پاییز حدود سه ماه فرصت باقی مانده گفت: پاییز امسال به دلیل وجود کرونا که همزمان با شیوع سایر بیماریهای تنفسی ویژه این فصل خواهد بود، عملا پاییز سختی برای افراد سیگاری خواهد بود و شانس ابتلای آنها به یکی از این بیماری های تنفسی افزایش می یابد.
وی افزود: در همین راستا افراد سیگاری باید از هم اکنون که چند ماه تا پاییز باقی مانده اقدام به ترک سیگار کنند تا بدن آنها توانی برای مقابله احتمالی با کرونا را داشته باشد.
معینی خاطرنشان کرد: در صورت ابتلای سیگاری ها به کرونا، در کنار شدت بالای بیماری، آمار مرگ و میر نیز در آنها به میزان چشمگیری بالاتر از سایر افراد خواهد بود.
منفی بودن آزمایش کووید- ۱۹، به معنای عدم ابتلا نیست!
بسیاری از متخصصان حوزه پزشکی باور دارند که بیشتر آزمایشهای کنونی بررسی کووید- ۱۹، از دقت کافی برخوردار نیستند و نباید به آنها اطمینان کامل داشته باشیم.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، ماهها از شیوع کروناویروس میگذرد اما هنوز کسی نمیداند که عملکرد آزمایشهای آن تا چه اندازه خوب است. متخصصان مراکز پزشکی معتبر باور دارند که اکنون زمان آن رسیده تا پژوهشها به این موضوع پی ببرند.
هنگامی شیوع کروناویروس آغاز شد، سازمان غذا و داروی آمریکا، نیروهای خود را برای آزمایشهای سریع به کار گرفت. شمار کمی از پژوهشهای آزمایشگاهی نشان دادند که میتوانند این ویروس را به دقت شناسایی کنند. این پژوهشها، با پژوهشهای بزرگی که روی بیماران انجام میشوند و میتوانند هفتهها یا ماهها زمان ببرند، تفاوت دارند.
این واکنش سریع سازمان غذا و دارو، پس از زمانی بود که به خاطر تاخیر در آغاز آزمایشهای جدید مورد انتقاد قرار گرفت و مراکز کنترل و پیشگیری بیماری نیز در آزمایشهای خود لغزشهایی داشتند.
در هر حال با مشخص شدن این موضوع که شاید شیوع کروناویروس تا ماهها و یا حتی سالها ادامه یابد، برخی از متخصصان از سازمان غذا و دارو خواستهاند که شواهد بهتری در مورد دقت آزمایشها ارائه دهد تا پزشکان بدانند که چه تعداد از موارد ابتلا ممکن است نامشخص بمانند.
یافتههای هفتههای اخیر، مشکلاتی را در رابطه با برخی از آزمایشهای کووید- ۱۹ مطرح میکنند. آزمایشهای ناقص میتوانند هزاران نفر را اشتباها فاقد ویروس معرفی کنند و موجب شیوع بیشتر بیماری شوند.
دکتر "استیون ولوشین"(Steven Woloshin)، پژوهشگر "کالج دارتموث"(Dartmouth College) آمریکا گفت: سازمان غذا و دارو در آغاز شیوع کروناویروس، تحت فشار وارد کردن این آزمایشها به بازار بود اما اکنون آزمایشهای بسیاری برای شناسایی افراد مبتلا به کروناویروس وجود دارند.
سازمان غذا و دارو در بیانیهای گفت که به تازگی از ارائهدهنگان آزمایشها خواسته است تا پژوهشهای دقیق را دنبال کنند. همچنین این سازمان اعلام کرده که در حال بررسی گزارشهای مربوط به مشکلات است.
بررسیها نشان میدهند هیچ کدام از آزمایشهایی که برای بررسی بیماریها به کار میروند، ۱۰۰ درصد دقیق نیستند؛ در نتیجه اهمیت جزئیات مربوط به دقت، در مورد آزمایشهای تشخیص همه نوع بیماری از جمله آنفلوانزای فصلی، هپاتیت، ایدز و سرطان صدق میکند. برای مثال، آزمایش سریع آنفلوانزا معمولا ۲۰ درصد از موارد ابتلا را مشخص نمیکند؛ در نتیجه پزشکان هنگام درمان بیمارانی که نشانه آنفلوانزا دارند اما نتیجه آزمایش آنها مثبت است، این موضوع را در نظر میگیرند.
بیشتر آزمایشهای مربوط به بررسی کووید- ۱۹ نیز فاقد دقت کافی هستند و دادههای لازم را ارائه نمیدهند؛ در نتیجه ممکن است این آزمایشها در شناسایی بیماران اشتباه کنند.
سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که ارائهدهندگان آزمایشها به جای اثبات ایمنی آزمایش خود، باید نشان دهند که آزمایش آنها میتواند موثر باشد.
متخصصان بر این باورند که برای ارزیابی عملکرد درست یک آزمایش، باید پژوهشهای گستردهتری روی بیماران صورت بگیرد.
دکتر "رابرت کاپلان"(Robert Kaplan)، پژوهشگر "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) گفت: بررسیهایی که در آزمایشگاه انجام میشوند، شباهت کمی به آزمایشهای صورت گرفته در شرایط واقعی دارند. در شرایط واقعی، بررسی مردم در بیمارستانها، کلینیکها و مکانهایی مانند پارکینگ صورت میگیرد و اضطراب مردم به قدری بالاست که امکان دارد از دستورالعملها پیروی نکنند. شاید این تفاوتها بتوانند توضیح دهند که چرا عملکرد برخی از آزمایشها مطابق انتظار پیش نمیرود.
ماه گذشته، سازمان غذا و دارو به پزشکان در مورد آزمایش فوری "آزمایشگاههای ابوت"(Abbott Laboratories) که نتایج را تقریبا طی ۱۵ دقیقه آماده میکنند، هشدار داد. این هشدار در پی گزارش "دانشگاه نیویورک"(NYU) مبنی بر این موضوع صورت گرفت که آزمایش آزمایشگاه ابوت، بخشی از موارد ابتلا را مشخص نمیکند.
آزمایشگاه ابوت، این ادعا را رد کرد و گفت که پژوهشگران هنگام استفاده از این آزمایش، دستورالعملها را رعایت نکردهاند. این آزمایشگاه به پژوهشهای خود روی بیماران اشاره کرد که در آنها، این روش آزمایشی توانسته بود به موفقیت بین ۹۱ تا ۹۵ درصد در شناسایی بیماران مبتلا به کروناویروس دست یابد.
در هر حال مشکلاتی مشابه این موضوع، در گزارشهای ارائه شده توسط پژوهشگران دانشگاههای استنفورد، "دانشگاه لویولا شیکاگو"(LUC) و "کلینیک کلیولند"(Cleveland Clinic) نیز دیده شد.
اکنون سازمان غذا و دارو از آزمایشگاه ابوت خواسته است تا پژوهشهایی را در چندین گروه متفاوت از بیماران انجام دهد.
دکتر "دنیل اسکالتز"(Daniel Schultz)، رئیس پیشین مرکز پزشکی سازمان غذا و داروی آمریکا گفت: شاید انجام شدن پژوهشهای گستردهتر در مورد آزمایشهای کروناویروس بتوانند اطلاعات ارزشمندی ارائه دهند.
دکتر "کالین وست"(Colin West)، از پژوهشگران "مایو کلینیک"(Mayo Clinic) آمریکا، از اطمینان بیش از اندازه پزشکان و بیماران به آزمایشهای کووید- ۱۹ اظهار نگرانی کرد و گفت: منفی بودن نتیجه آزمایش، به معنای عدم ابتلا به کووید- ۱۹ نیست. ما تنها باید از این آزمایشها برای حفظ سطحی از مراقبت استفاده کنیم تا سرانجام به اطمینان بیشتری در مورد آزمایشها برسیم.
- 19
- 5