جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۳۱۰
حوزه بهداشت و رفاه

تایید داروی ایرانی ضدالتهاب ریه در درمان مبتلایان کرونا

تاثیر داروی ایرانی ضدالتهاب ریه بر کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
داروی ایرانی ضدالتهاب ریه در درمان مبتلایان کرونا مؤثر است.

به گزارش ایرنا، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا (corona) با اشاره به دستاورد پژوهشگران ایرانی در استفاده از کورتن برای بهبود التهاب ریه مبتلایان به کرونا اعلام‌کرد: نتیجه تحقیق در خصوص داروی ضدالتهاب ریه تهیه شده بدست پژوهشگران ایرانی، ۱۵ روز پیش در ستاد کرونا تائید و مقاله آن نیز چاپ شده است.

دکتر مصطفی قانعی ادامه داد: از بهمن ماه سال پیش تحقیق در خصوص دارو برای ویروس کرونا در کشور آغاز و در ۲۷ اسفند ماهنتیجه تحقیق پژوهشگران ایرانی در خصوص داروی ترکیبی برای بهبود ضایعه التهاب ریه (Lung) مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ منتشر شد.

او گفت: در این تحقیق اعلام شد آنچه به بستری و فوت مبتلایان به کووید ۱۹ منجر می شود، ضایعه التهاب ریه است و باید در رژیم درمانی برای درمان این ضایعه داروی کورتیکوید استرویید خوراکی در مدت زمان کوتاه استفاده شود.

قانعی اظهار‌کرد: البته داروهای آزیترومایسین و ناپروکسن نیز به علت داشتن خاصیت ضدالتهابی در تهیه این داروی ترکیبی استفاده شدند.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا گفت: در اسفند ماه سال پیش در ابتدای شیوع این بیماری در پروتکل های درمانی کشورهای آمریکا و انگلیس آمده بود که به هیچ وجه به بیماران کووید ۱۹ کورتن ندهید ولی الان آن ها نیز به این نتیجه رسیدند که کورتن میتواند در درمان التهاب ریه این بیماران مؤثر باشد.

او با اشاره به این که آن ها اکنون به فرم تزریقی درمان با کورتن که داروی دگزامتازون است، دست یافته اند، ادامه داد: ما نتیجه مثبت استفاده از نوع خوراکی کورتن را در اسفند ماه گذشته اعلام کرده بودیم و تفاوتی بین داروی تزریقی و خوراکی کورتن نیست.

قانعی در مورد فواید نوع خوراکی این دارو نسبت به نوع تزریقی آن یادآور شد: فرم خوراکی آن ارزانتر است همچنین برای بیماران کرونایی به لحاظ این که در حین تزریق به علت نزدیکی با بیمار احتمال انتقال ویروس وجود دارد، مناسبتر است.

او یادآور شد: ما نتایج تحقیقات انجام شده در مورد استفاده از کورتن را ۲۷ اسفند ۹۸ اعلام کردیم ولی ۱۵ روز پیش مقاله آن پذیرش و چاپ شده است. حتی یک مرحله جلوتر از این تحقیق اکنون نیز در کشور انجام و نتایج آن در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اعلام شده است.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا در مورد این تحقیق و نتایج مربوط به استفاده از کورتن در درمان التهاب ریه یادآور شد: از روزی که شخص مبتلا به ویروس می شود تا ۱۰ روز بعد که ویروس در بدن فعالیت می کند، به این مشکل ابتدایی بیماری، شروع ویروس و تکثیر ویروس می گوییم. از روز پنجم یا هفتم التهاب ناشی از ویروس کرونا در ریه شروع می شود و امکان دارد بین هفت تا ۱۰ روز هم فاز التهابی ریه در بدن فرد مبتلا ادامه پیدا کند. چنانچه این فاز روبه بهبودی باشد، شخص مبتلا ترخیص می شود ولی اگر این التهاب کنترل نشود و بهبود پیدا نکند، در اینصورت بیمار به آی سی یو منتقل و در بعضی از مواقع منجر به فوت بیمار می شود.

او یادآور شد: آنچه راجب به درمان ویروس کووید۱۹ می گوییم، منحصر به قسمت ابتدایی درمان است اما در پروتکل درمانی کشور ما و دیگر کشورها هنوز برای درمان التهاب ریه روشی مشخص نشده است و این نقص درمانی، مربوط به عدم استفاده از ضدالتهاب ها می شود. با این حال در کشور ما پس از اعلام نتایج تحقیق در اسفند ماه گذشته، در بعضی از مراکز از داروی ترکیبی ضدالتهاب ریه تولیدشده استفاده شد.

تاثیر داروی ایرانی ضدالتهاب ریه بر کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

قانعی گفت: در این داروی ترکیبی تولیدشده آزیترومایسین به دلیل اثر ضدالتهابی و ویروسی که داشت، ناپروکسن به دلیل ضدلخته و ضدویروس بودن و کورتن خوراکی پردنیزولون نیز که با این دو دارو ترکیب شد، منجر به این شد که خاصیت ضدالتهابی دارو افزایش یابد؛ بنابراین در مطالعات نشان دادیم بیماران با استفاده از کورتن سریعا بهبود یافته و ترخیص می شوند.

قانعی افزود:مطالعه ای که در اسفند ماه انجام و نتایج آن ۱۵ روز پیش در قالب مقاله چاپ شد، کاری بود که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله صورت گرفت. اکنون نتایج مطالعه دوم که در چهار مرکز انجام شده، در دست چاپ است و مطالعه سوم آن که با وسعت بیشتری انجام می شود، در ۱۳ مرکز در حال انجام است. بنابراین با یک منطق علمی که چطور ما به مبارزه با التهاب رو به رو شده ایم، پیشنهاد این ترکیب دارویی ارائه شد.

او خاطرنشان کرد: در مرحله دوم و سوم انجام این تحقیق، به ترکیب داروی موجود، بعضی از داروها اضافه و کم شده است؛ در مرحله دوم از داروی کلروکین استفاده نشد. در واقع نخستین بار بود که به این نتیجه می رسیدیم که کلروکین معجزه ای نمی کند و اگر هم در داروی موجود حذف شود، مشکلی پیش نمی آید، این نتیجه سه هفته پیش به کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ارائه شد.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا توضیح داد:در مرحله سوم این کار مطالعه به شکل تصادفی و روی ۳۰۰ بیمار در ۱۳ مرکز در حال انجام است.

قانعی گفت: باتوجه به ناشناخته بودن این ویروس، در اسفند در پروتکل های درمانی آمریکا به صراحت اعلام شده که از کورتن نباید استفاده شود ولی ایران در آن هنگام به اثربخشی آن دست یافته بود.

او گفت: استفاده از کورتن در بیماری التهابی ریه قبلا توسط کشور ایران اعلام شده بود، پیش از این که پژوهشگران انگلیس اعلام کنند که نوع تزریقی آن مؤثر است.

قانعی ادامه داد: ما در مراکز درمانی در سطح تحقیقاتی انواع کورتن را برای درمان التهاب ریه استفاده می کنیم البته در بیمارستان های ما این روش علاوه بر تحقیقات، در فاز درمان التهاب ریه نیز استفاده شده ولی هنوز این روش بعنوان پروتکل درمانی کشور ثبت نشده است.

او ادامه داد:اینک با تائید تاثیر داشتن کورتن چه به صورت خوراکی و چه به صورت تزریقی، امید است استفاده از این دارو برای درمان التهاب ریه بیماران کرونایی در پروتکل درمانی کشور وارد شود.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش