به گزارش آرمان ملی، تعداد مبتلايان به کرونا در کشور و بهتبع آن شهرهايي با وضعيت قرمز همچنان سير صعودي را دنبال ميکند و در شرايطي که محدوديتهاي اصناف و اجتماعات در اين رابطه برداشته شده و مردم تا حد زيادي در مواجهه با اين ويروس دچار روزمرگي شدهاند، بنا به آمار در هر ساعت از شبانهروز بهطور ميانگين بيش صد نفر به ويروس کوويد ۱۹ مبتلا ميشوند و چهار نفر جان خود را از دست ميدهند.
همچنين به گفته وزارت بهداشت، شش استان در وضعيت قرمز کرونايي قرار دارند. همه اين عوامل نشان ميدهد که مردم در رعايت فاصلهگذاري اجتماعي بيتفاوت بودهاند و سياستها و برنامهها در جهت کاهش اين بيماري در کشور موفق عمل نکرده است، کما اينکه اين روزها صحبتهايي در رابطه با بازگشت محدوديتها و اعمال سختگيريهاي مجدد در ميان مردم به گوش ميرسد، اما همچنان رئيسجمهور تداوم فعاليتهاي اقتصادي را در اولويت ميداند. طبق اعلام سخنگوي وزارت بهداشت از پنجشنبه (۲۹ خرداد) تا جمعه (۳۰ خرداد) ۲۶۱۵ بيمار جديد مبتلا به کوويد-۱۹ در کشور شناسايي شدهاند که مجموع تعداد کل مبتلايان کشور به ۲۰۰هزار و ۲۶۲ نفر رسيد. به گفته سيما لاري ۱۲۰ بيمار کوويد-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان اين بيماري به ۹۳۹۲ نفر رسيد. وي همچنين با بيان اينکه خوشبختانه تاکنون ۱۵۹هزار و ۱۹۲ نفر از بيماران، بهبود يافته و يا از بيمارستانها ترخيص شدهاند، گفت: در عين حال ۲۸۳۳ نفر از بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. لاري تاکيد کرد: استانهاي خوزستان، هرمزگان، کردستان، بوشهر، آذربايجان غربي و ايرانشهر در سيستان و بلوچستان در وضعيت قرمز قرار دارند.
موج دوم کرونا در استانها
در شرايطي که به باور سخنگوي وزارت بهداشت و درمان، استان البرز در شرايط قرمز قرار ندارد، اما حسن ايلانلو معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي البرز با هشدار به مردم براي رعايت پروتکلهاي بهداشتي فردي و اجتماعي اعلام کرد که اين استان وارد پيک دوم بيماري شده است. او معتقد است که بررسيها نشان ميدهد آمار بستري و مرگ و مير ناشي از کرونا در استان البرز در حال افزايش است. همچنين ايرج حريرچي، معاون کل وزارت بهداشت با اعلام اينکه ۱۰ استان به قله کرونا رسيدهاند، پرده از آماري وحشتناک برداشت که نشان ميدهد در برخي از استانها، هشدارهاي کارشناسان را جدي نميگيرند. او ميگويد که در يک استان ۱۲۰ نفر در يک مراسم عروسي مبتلا شده بودند و از دادستانها درخواست داريم به اين مسائل ورود پيدا کنند. حريرچي در ادامه گفت که اين استانها از جمله استان کردستان در ماههاي گذشته به قله نرسيده بودند و الان به قله ميرسند و قله دومي براي اين استانها مطرح نيست. اين استانها تعطيلات فروردين را تحمل کرده بودند و اصول فاصلهگذاري اجتماعي و بسته شدن مراکز کسب و کار را رعايت کرده بودند و الان دچار مشکلاتي شدهاند. مورد درخواست مقام استاني است که اين استانها اختيارات استاني داشته باشند که اين امر در ستاد ملي کروناي کشور تصويب شد و آييننامه آن روز شنبه نهايي خواهد شد. از سوي ديگر قاسم جان بابايي، معاون درمان وزير بهداشت نيز با اشاره به وضعيت شيوع بالاي بيماريهاي حاد تنفسي ناشي از کرونا ويروس در چند استان کشور، گفت: عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي و ناقلين بدون علامت، نقش بسزايي در گسترش و همهگيري اين ويروس دارد.
تلاش محققان ايراني نتيجه داد؟
اين روزها بيشتر از هر زمان ديگري خبرهايي در رابطه با واکسن کرونا به گوش ميرسد، هرچند که به باور دانشمندان، تا پايان سال ميلادي واکسن کرونا را نميتواند بسازد و مسئولان کشور همچون رئيسجمهور گفته است که تا پايان امسال کرونا در کشور ما خواهد بود، اما کميته علمي ستاد ملي مقابله با ويروس کرونا از نتايج مثبت تحقيق در مورد يک داروي ضدالتهاب ريه در درمان کرونا خبر داده است. دکتر مصطفي قانعي رئيس کميته علمي ستاد ملي مقابله با ويروس کرونا در اين باره گفته است: داروهاي آزيترومايسين و ناپروکسن نيز بهدليل داشتن خاصيت ضدالتهابي در تهيه اين داروي ترکيبي استفاده شدند. در اسفندماه سال گذشته در ابتداي شيوع اين بيماري در پروتکلهاي درماني کشورهاي آمريکا و انگليس آمده بود که به هيچوجه به بيماران کوويد ۱۹ کورتن ندهيد اما الان آنها نيز به اين نتيجه رسيدند که کورتن ميتواند در درمان التهاب ريه اين بيماران موثر باشد.
وضعیت کرونا در خوزستان، قرمز است
سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا استان خوزستان گفت: شیوع بیماری کرونا در استان خوزستان از شرایط خوبی برخوردار نیست وضعیت در این استان «قرمز» است .
رضا نجاتی در گفتگو با مهر در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان خوزستان اظهار کرد: تصمیمات نهایی در خصوص مقابله با بیماری کرونا در تهران مشخص شده است و به استانها از جمله خوزستان که شرایط قرمزی دارد، اعلام خواهد شد.
وی افزود: احتمال دارد با توجه به بررسیهایی که خواهیم داشت و گزارشهای کارشناسی که دانشگاه علوم پزشکی خواهد داشت، یک سری محدودیتها و ممنوعیتها در استان اعمال شود و باید دید در گزارش این دانشگاه، شرایط استان خوزستان به چه گونهای گزارش شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا عنوان کرد: با توجه به اینکه وزارت بهداشت در خصوص آمار مبتلایان متمرکز از ستاد ملی اعلام میشود اما متأسفانه در فضای مجازی شاهد این هستیم که یک سری آمارها وجود دارد که منبع معتبری ندارند.
نجاتی در ادامه گفت: از مردم تقاضا میشود کماکان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و اعلام میشود که شیوع بیماری کرونا در استان خوزستان از شرایط خوبی برخوردار نیست و وضعیت در این استان «قرمز» است اما مردم به این آمارها توجه نکنند.
بازگشت اردکان به محدودیتهای کرونایی
تصمیمات جلسه فوقالعاده ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در اردکان از احتمال تشدید محدودیتها در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در مورد این بیماری در سراسر شهرستان خبر میدهد.
«بهروز شهابی زاد» فرماندار شهرستان اردکان در گفتو گو با ایسنا در این باره میگوید: به دنبال ثبت موارد متعدد از بیماران با تست مثبت کرونا در شهرستان اردکان، جلسه فوقالعاده ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در اردکان تشکیل و تصمیماتی به منظور جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ اتخاذ شد.
وی اضاهفه میکند: برهمین اساس نیز بازارهای هفتگی و محلهای تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود و گشت مشترکی از بازرسان بر رعایت این دستور ستاد نظارت خواهد کرد.
شهابی زاد خاطرنشان میکند: همچنین مقرر شد که پارکها و بوستانها از ساعت ۲۳ تعطیل شوند و شهرداری نیز مأمور اجرا و نظارت بر این مصوبه با برقراری گشتهای مشترک با همکاری نیروی انتظامی است.
فرماندار اردکان با اشاره به این که دو گروه بازرسی و نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در اماکن دولتی و اداری شامل ادارات، بانکها، دفاتر پیشخوان و اصناف تشکیل میشود، تصریح میکند: با توجه به ثبت موارد مثبت کرونا در بین اتباع خارجی، نقاهتگاه این بیماران نیز در نزدیکی مهمانشهر صحابه راهاندازی میشود.
زنگ خطر شیوع مجدد کرونا در کاشان به صدا درآمد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه زنگ خطر شیوع مجدد ویروس کرونا در کاشان به صدا درآمده است گفت: تعداد تستهای مثبت ویروس کرونا در کاشان بیش از ۱۰ برابر شده است.
سیدعلیرضا مروجی در گفتوگو با تسنیم، با بیان اینکه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در منطقه کاشان موجب افزایش تعداد مثبت آزمایشات کرونا شده است اظهار داشت: کاهش حساسیت مردم نسبت به موضوع کرونا و عدم رعایت صحیح فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی از مهمترین دلایل افزایش تعداد نتایج مثبت ویروس کروناست.
وی با بیان اینکه تا این لحظه ۴۹ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری هستند، افزود: در روزهای اخیر و با توجه به نتایج تستهای تشخیص ویروس کرونا مشخص شده است که تعداد نتایج مثبت بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است که این مهم نوعی زنگ خطر محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان کاشان ضمن درخواست از تمامی شهروندان مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم ترددهای غیرضروری ابراز داشت: از تمامی شهروندان درخواست میشود تا در حد امکان در منزل بمانند و برای حضور در تجمعات حتما از ماسک استفاده کنند.
وی با بیان اینکه روند بستری بیماران حاد تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی کاشان همچنان ادامه داشته و تصور اتمام ویروس کرونا غلط است گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در منطقه کاشان تست یک هزار و ۳۵۴ نفر از شهروندان کاشانی و آران و بیدگلی تاکنون مثبت اعلام شده است و این موضوع نشان میدهد کرونا همچنان در جامعه وجود دارد.
مروجی ضمن اشاره به کمک ۷۰۰ میلیارد ریالی خیران به حوزه بهداشت و درمان با شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: خیران کاشانی در مهار ویروس کرونا نقش بهسزایی داشتند و بسیاری از امکانات و تجهیزات فراهم شده در این ایام با لطف و عنایت خیران بوده است.
بازگشت محدودیتهای کرونایی به شیراز
افزایش شدید شمار مبتلایان به کووید۱۹ در استان فارس که به دلیل کاهش حساسیتهای شهروندان به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، مشهود شد، منجر به واکنشهایی از سوی دستگاههای مسئول و برنامهریز شده و همانگونه که رئیس علوم پزشکی شیراز نیز هشدار داده بود، بازگشت بخشی از محدودیتها، محتملتر شده است.
براساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی مراجع بهداشتی، تعداد کسانیکه تست کروناویروس آنان، مثبت اعلام شده و در زمره بیماران مبتلا به کووید۱۹، قرار گرفتهاند، در آخرین روزهای هفته گذشته از عدد ۳۰۰ نفر نیز عبور کرد و این موضوع، منجر به بازگشت شرایط مراکز بهداشتی درمانی و قرنطینهای در شیراز و فارس به شرایط روزهای اول شیوع این بیماری شده است.
به گزارش ایسنا، بازگشت جامعه به جریان عادی زندگی، از ابتدای خردادماه و برخورد با تعطیلات متعدد در این ماه که منجر به افزایش سفرهای برونشهری و دورهمیهای دوستانه و خانوادگی شد از یک سو و از طرفی کاهش حساسیتها نسبت به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، بازگشایی سیستم حمل و نقل عمومی درونشهری، بازگشایی مراکز پرخطر اعم از مطب پزشکان، درمانگاههای بخش خصوصی و دولتی، رستورانها، کافیشاپها و مراکز عرضه عمده و خرده کالا و .... این گمانه را نزد صاحبنظران و مسئولان بهداشتی پررنگ کرده بود که موج دوم بیماری، زودتر و شدیدتر، خواهد بود.
اکنون و با مراجعه به آمارها و علیرغم آنکه دانشگاههای علوم پزشکی استانها، از ارائه هرگونه آمار روزانه منع شدهاند و بنا به تذکرات رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، صدای زنگ خطر در استان فارس به صدا درآمده است و این نشان میدهد که شاید، بازگشت برخی از محدودیتها، ضروری باشد.
مهرزاد لطفی که آخرین بار روز پنجشنبه، در جلسه ستاد مبارزه با کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هشدارهای جدی داده بود، از راهاندازی مجدد مرکز قرنطینه کووید ۱۹ با همکاری سپاه پاسداران و بسیج جامعه پزشکی در شیراز خبر داد.
مرکزی که در روزهای اول شیوع بیماری کرونا و با توجه به احتمال افزایش شمار بیماران و مواجهه با کمبود تخت بیمارستانی برای مراقبتهای پزشکی و با همکاری ارتش در محل ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب شیراز راه اندازی شد و هدف از آن، کمک به قرنطینه کردن بیمارانی بود که تست آنان مثبت شده اما علائم شدید بیماری را ندارند یا اینکه مراحل حاد را پشت سرگذاشته و اکنون در دوران بهبودی قرار گرفتهاند.
این مرکز حدود یک ماه بعد از راهاندازی، فعالیت خود را به دلیل موفقیت در کنترل بیماری و کاهش آمارهای ابتلا و مرگ و میر از بیماری کووید ۱۹، در فارس و شیراز، متوقف کرد.
اکنون و با اوج گرفتن بیماری در شیراز و استان فارس و انتشار آمارهای نگرانکننده در مورد موج دوم شیوع بیماری کرونا؛ شورای اسلامی شهر شیراز نیز اعلام کرد که درباره بازگشت برخی محدودیتها در این کلانشهر تصمیمگیری میکند.
اکثر اعضای شورای اسلامی شهر شیراز شامگاه جمعه ۳۰ خرداد در جلسهای فوقالعاده که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، در مورد مبارزه با شیوع ویروس کرونا یک بار دیگر پیشقدم شدند و ضمن موافقت با بازگشت برخی محدودیتهای اداری، تصمیمگیری در مورد مسائل حساس دیگر را نیز به جلسات کارشناسی روزهای پیش رو موکول کردند.
بر پایه این گزارش، اعضای شورای شهر شیراز کمیسیونهای حمل و نقل و سلامت شورا را مکلف کردند که یکی از بحثبرانگیزترین موضوعات حوزه شهری در دوران کرونا، یعنی تعطیلی یا چگونگی فعالیت ناوگان حملونقل عمومی را یک بار دیگر در دستور کار جلسات کارشناسی خود قرار دهند.
بر این اساس، کمیسیونهای حمل و نقل و همچنین سلامت شورای شهر شیراز؛ به زودی در جلسهای مشترک در مورد شیوهی الزام استفاده همه مسافران اتوبوس و مترو از ماسک و یا هر تصمیم دیگری در این زمینه، تصمیم خواهند گرفت.
همچنین بر پایه توافق اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، از ابتدای تیرماه تمامی جلسات شورای شهر به استثای صحن علنی، اعم از کمیسیونها و هر جلسه دیگری در شورا، یک بار دیگر به روال مجازی و ویدئوکنفرانسی باز خواهد گشت و جلسات صحن علنی نیز صرفاً با حضور افراد ضروری برگزار میشود؛ در همین حال بر ادامه اطلاعرسانی حداکثری جلسات ازجمله پوشش رسانهای آنلاین صحن علنی، تأکید شد.
هیئت رئیسه شورای شهر نیز در اولین جلسه خود موضوع بازگشت برنامه دورکاری کارکنان شورا را بررسی خواهد کرد.
ورود و خروج افراد در شورا هم از این پس با کنترل و شدت بیشتری انجام خواهد پذیرفت و پاسخگویی رنگ و بوی غیرحضوری به خود خواهد گرفت.
اداره ارتباطات و امور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز موظف شد که ارتباطات غیرحضوری شهروندان را با اعضا، کارشناسان و مسؤولان شورا تقویت کند و در همین راستا زمینه ارتباط تلفنی مستقیم شهروندان با دفاتر اعضای شورا را به صورت حداکثری فراهم و اطلاعرسانی خواهد کرد.
اعضای شورا همچنین با تأکید بر اینکه تبادل کاغذ در ادارات یکی از زمینههای جدی انتقال و شیوع ویروس کرونا محسوب میشود خواستار حذف کاغذ در روندهای اداری به جز در موارد خاص و ضروری شدند.
استفاده از ازظرفیت ادارات روابط عمومی شورای شهر و شهرداری شیراز در جهت اطلاعرسانی گسترده در این حوزه از دیگر موارد مورد بحث اعضای شورا بود که روند اجرایی آن به زودی در جلسه مشترک کمیته اطلاعرسانی شورا و کمیته نظارت بر فضای تبلیغاتی شهرداری آغاز خواهد شد.
عصر جمعه نیز، شهرداری شیراز در اقدامی با هماهنگی دستگاههای مرتبط، ضمن برخورد با عرضه کنندگان قلیان در بلوار شهید چمران، قلیانها را از سطح این مرکز تفریحی و پرتردد جمع آوری کرد.
تماس با اصناف برای پیگیری احتمال بسته شدن یا اعمال محدودیت برای برخی صنوف، خصوصا صنوف پرخطر تا زمان انتشار این بی نتیجه بوده است.
اردستان در وضعیت زرد قرار گرفت
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان با بیان اینکه اردستان در وضعیت زرد قرار گرفت، گفت: شهروندان پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند.
به گزارش تسنیم، حسن ذبیحی ظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به بروزرسانی وضعیت شهرهای کشور بر اساس مبتلایان جدید اظهار داشت: شهرستان اردستان با توجه به اعلام سامانه وزارت بهداشت در وضعیت زرد کرونا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرهای استان اصفهان در وضعیت های سفید، زرد و نارنجی قرار گرفتند، افزود: طبق این اعلام ۱۵ شهرستان استان اصفهان در وضعیت سفید و هشت شهرستان از جمله اردستان در وضعیت زرد و یک شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان ضمن اشاره به نحوه رنگبندی شهرها گفت: اعلام وضعیت زرد یا سفید برای شهرستانها ربطی به تعداد افراد مثبت یا مشکوک ندارد و وضعیت زرد بر اساس تعداد بیماران بستری در مدت ۱۴ روزاست که محاسبه و وضعیت زرد اعلام میشود.
وی ضمن تاکید بر رعایت پرتکلهای بهداشتی توسط شهروندان ابراز داشت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیص در دو روز گذشته بیماری مشکوک و مثبت در شهرستان اردستان شناسایی نشده است که بر این اساس مردم باید به هشدارها توجه کنند و آن را برای خود و خانواده ها جدی بگیرند.
ذبیحی ضمن اشاره به آخرین آمار مبتلایان در شهرستان اردستان بیان کرد: مجموع بیماران کووید ۱۹ در شهرستان اردستان همچنان ۱۶۲ نفر است که خوشبختانه تاکنون ۱۲۹ نفر از بیماران بهبود یافته و یا از بیمارستان ترخیص شده اند و در این مدت ۹۹۲ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در شهرستان اردستان انجام شده است.
- 11
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۴/۱ - ۱۱:۳۸
Permalink