یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۳۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۰۷۱
حوزه بهداشت و رفاه

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهران به سرعت رو به کاهش است /احتمال اعمال محدودیت های سختگیرانه

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
زالی گفت: قاعدتا کرونا مدت طولانی را با کشورها خواهد بود و اینگونه نیست که اعلام کنیم در روزی خاص و یک ماه ویروس کرونا برطرف خواهد شد و زمان حذف این ویروس مشخص نیست. بر همین اساس باید تدابیر ویژه‌ای برای ادامه مقابله با آن اتخاذ کنیم.

فرمانده عملیات و مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به اینکه هنوز ۸۰ درصد از مردم بیماری کرونا را خطرناک می‌دانند، گفت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهران به سرعت رو به کاهش است.

به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در نخستین جلسه شورای اداری استان تهران در سال ۹۹ که با حضور استاندار تهران و روسای دستگاه‌های اجرایی در محل استانداری تهران برگزار شد، گفت: در تهران به دلیل همگرایی دستگاه‌های اجرایی تلاش شد که سبک نوینی در مقابله با کرونا طراحی شود و در این زمینه ۲۵ دستگاه اجرایی در بحران ویروس کرونا اقداماتی را انجام دادند.

وی افزود: کار در استان تهران ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارد و کار سخت و پیچیده‌ای است اما تمام پیچیدگی‌ها و چالش‌های فرا رو موجب ایجاد سبک نوینی در مقابله با کرونا شده است. به شکلی که نهایتا رئیس جمهور در ستاد ملی کرونا از اقدامات انجام شده در استان تهران تقدیر کرد و امیدواریم که این مسیر همانند گذشته ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: قاعدتا کرونا مدت طولانی را با کشورها خواهد بود و اینگونه نیست که اعلام کنیم در روزی خاص و یک ماه ویروس کرونا برطرف خواهد شد و زمان حذف این ویروس مشخص نیست. بر همین اساس باید تدابیر ویژه‌ای برای ادامه مقابله با آن اتخاذ کنیم.

فرمانده عملیات و مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه هنوز واکسنی برای مقابله با ویروس کرونا طراحی نشده است، افزود: در استان تهران نیز ما با کرونا روبرو هستیم و این مسئله ابعاد پیچیده اجتماعی، اقتصادی و ... را در بر دارد و همه رفتارها در استان دستخوش تغییرات شده است، اما آنچه مورد توجه باید قرار گیرد این است که مرکز ثقل، بهداشت و درمان و بالاترین خدمات علی رغم همه کمبودها در تهران وجود دارد. بطوریکه ما با مشکل جدی در تامین منابع درمانی روبرو هستیم و این مسئله با جمعیت تناسبی ندارد، اما تلاش شده با وجود همه کمبودها خدمات خوبی ارائه شود.

زالی تاکید کرد: تهران نقش راهبردی و متفاوتی در مقابله و ریشه کن کردن ویروس کرونا دارد با توجه به تدابیر اتخاذ شده از سوی استاندار تهران بالاترین تمهیدات برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شده و این نگاه باید برای مقابله با کرونا ادامه داشته باشد تا از شرایط صیانت کنیم.

زالی تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که اهمیت ویژه‌ای دارد نیروی انسانی گرانبها و گران سنگ است که بتوانیم در قالب پروتکل‌های بهداشتی از آنها صیانت کنیم. همچنین اکثر دستگاه‌ها میزبان ارباب رجوع هستند و باید در این زمینه نیز بر اساس پروتکل‌ها عمل کرد تا شرایط مناسبی برای ارائه خدمات وجود داشته باشد.

زالی با اشاره به اینکه در حال حاضر گزارشات میدانی که از شهر و ترددها در آن حکایت از آن دارد که بسیاری از افراد یا از مبارزه با کرونا خسته شده‌اند یا آموزش‌های لازم برای مبارزه با این ویروس را ندیده‌اند که این مسئله در رفتار مردم مشهود است.

وی با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته در روزهای اخیر افزود: هنوز ۸۰ درصد از مردم بیماری کرونا را خطرناک می‌دانند اما متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سرعت رو به کاهش است. ادامه این شرایط ما را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

زالی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در تهران گفت: این طرح بنا به تدابیر انجام شده از سوی استانداری تهران با یک هفته تاخیر نسبت به سایر استان‌ها عملیاتی شد که همزمان با اجرای طرح میزان رعایت فاصله گذاری ۶۲ درصد بود که بعد از دو هفته این عدد به ۲۸ درصد رسیده است و در آخرین نظرسنجی که انجام شده است به ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده، در برخی مناطق نیز این رقم به ۹ درصد رسیده که این موضوع ما را در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۵۰ درصد از مردم استان تهران مستعد بیماری کرونا هستند، ادامه داد: این ویروس ویروسی خطرناک است و آثار کشندگی دارد. لذا باید بتوانیم با تدابیر و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از این بحران عبور کنیم.

فرمانده عملیات و مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران در ادامه به بازگشایی مدارس اشاره کرد و افزود: ۱۵ شهریور ماه تاریخ پیشنهادی است اما بر اساس شرایط در آن زمان تصمیم گیری انجام خواهد شد. مدل‌هایی برای این موضوع پیشنهاد شده که در جلسات بعدی به آن پرداخته خواهد شد و تصمیم گیری نهایی اتخاذ می‌شود. قطعا در این مسیر مقرر شده وزارت آموزش و پرورش و وزارت آموزش عالی با همکاری وزارت بهداشت با بهره گیری از ظرفیت آموزش‌های مجازی اقدامات لازم را انجام دهد.

همچنان در موج اول کرونا هستیم/احتمال اعمال محدودیت های سختگیرانه در ساوه

سرپرست دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه گفت: همچنان در موج اول کرونا هستیم و در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، امکان اعمال محدودیت های سختگیرانه در این شهرستان جدی است.

مهدی مصری در نشستی با خبرنگاران به رفتار متناقض ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: این ویروس را مانند سایر ویروس‌ها به دلیل تناقض در رفتار نمی توان از نظر اپیدمیولوژی رصد کرد.

وی اظهار کرد: همچنان در موج اول بیماری هستیم و رفتار عجیب و غریب ویروس و شیوع آن با فاصله گذاری اجتماعی، محدودیت‌ها و استفاده از ماسک در محیط پرتردد و فضای بسته، رابطه مستقیم دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه به تدریج علایم جدیدی از ویروس کرونا مشاهده و کشف می‌شود، انتظار تولید واکسن و دارویی برای پایان زندگی این ویروس درحال حاضر مقدور نیست و تنها راه مقابله و ممانعت از شیوع این ویروس رعایت بهداشت فردی و پروتکل‌های بهداشتی است.

وی با تاکید بر اینکه عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی منجر به افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ خواهد شد، اظهار کرد: در حال حاضر سیر صعودی ابتلا به کرونا در سطح کشور آرام آرام شکل می‌گیرد.

رئیس علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: چنانچه مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند در راستای اقدامات پیشگیرانه و در مرحله اول به صورت جزئی‌تر، تصمیمات محلی سختگیرانه و  فاصله‌گذاری اجتماعی با تایید ستاد ملی و قرارگاه پدافند زیستی استان اعمال می شود. بین معیشت و سلامت، اولویت ما حفظ سلامت و جان مردم است.

وی تصریح کرد: اگر مردم در محیط‌های پرتردد و بسته ماسک استفاده نکنند و پروتکل‌های بهداشتی در جامعه عادی سازی شود وارد چالش بعدی و پیک دیگری با مشکلات خاص خواهیم شد.

وی انجام دقیق طرح غربالگری در ساوه و زرندیه را در سطح استان بی‌نظیر و موجب کنترل شدید بیماری کووید ۱۹ دانست و افزود: بازگشایی تالارها و مراکز برگزاری مراسم تجمعی نظیر مراسم عزا و عروسی با افزایش شیوع بیماری ارتباط مستقیم دارد و اگر مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را در کانون‌های تجمعی رعایت نکنند ناچارا باید به دنبال اعمال تصمیمات محلی سختگیرانه باشیم.

مصری از مجموعه اداره صنعت، معدن و تجارت خواست تا تدبیری اتخاذ کنند که اقلام بهداشتی ارزان قیمت از جمله ماسک در شهر به صورت گسترده توزیع شود. اگر ۵۰ درصد مردم در شرایط بسته ماسک بزنند شانس انتقال بیماری یک به یک خواهد شد و حالت اپیدمی آن کمتر خواهد شد و در صورت عدم استفاده از ماسک یک نفر می‌تواند حداقل سه نفر را آلوده کند که در نتیجه پیک آمار بالا  می‌رود و ناچارا محدودیت‌ها تشدید می‌شود.

وی تاکید کرد: مردم از حضور در مراکز تجمعی به شدت پرهیز کنند چرا که تراکم جمعیتی موجب می شود تا ویروس دریافت کنند و بعضا چون ناقل سالم هستند در تردد به منزل این ویروس را به بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای و سالمندان منتقل می‌کنند. براساس آمارها ۸۴ درصد افرادی که مبتلا به بیماری کرونا می‌شوند بیماری زمینه‌ای دارند.

وی پیشنهاد تاسیس مرکز بیماری‌های عفونی برای ساوه با اخذ مجوز از معاونت درمان وزارت بهداشت را از جمله برنامه‌های توسعه‌ای دانشکده علوم پزشکی ساوه دانست و افزود: زمین بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی در حال احداث ساوه نیز طی چند روز گذشته تحویل پیمانکار شد که عملیات اجرایی احداث آن تسریع خواهد یافت. همچنین ارتقای زیرساخت‌های بهداشتی، زیست‌محیطی و نیروی انسانی و نیز تفکیک ساختار معاونت بهداشتی از مرکز جامع بهداشت در دستور کار دانشکده قرار دارد.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: هنوز واکسن و دارویی برای درمان کرونا کشف نشده است بنابراین باید تلاش کرد تا پروتکل‌های بهداشتی مطالعه و به خوبی اجرا شود.

دکتر نعمت اله عزیزی با تاکید بر اینکه عادی سازی کرونا زنگ خطر است، افزود: فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی دست‌ها، زدن ماسک، در خانه ماندن سالمندان و بیماران خاص و افراد چاق و دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماران قلبی و عروقی و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند و عدم حضور در جلسات تجمعی تنها راهکار پیشگیری است.

وی تصریح کرد: حضور در مراکز تجمعی درصد ابتلا را تشدید می‌کند. بر این اساس شعار نه به تجمعات و نه به مراسم باید در دستور کار مردم قرار گیرد و یقین بدانیم که کماکان امن ترین مکان منزل شخصی است و از حضور در میهمانی‌ها پرهیز شود. سالن‌ها و تالارها باید با ۵۰ درصد ظرفیت و با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی و حداکثر تا یک ساعت برنامه داشته باشند.

دکتر عزیزی تصریح کرد: رفتار ناشناخته بیماری کووید ۱۹ ایجاب می‌کند که این بیماری را جدی بگیریم و با رعایت بهداشت با کرونا زندگی کنیم.

مشاور رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه در ابتدا از شهرهای مشکل دار در حوزه بیماری کرونا بود، اما خوشبختانه با تدابیر لازم این بیماری در شهرستان مدیریت و کنترل شد.

دکتر سیامند انوری به برنامه‌های توسعه‌ای و تعالی دانشکده برای ارتقاء به دانشگاه و تقویت زیرساخت‌ها اشاره کرد و از تشکیل شورای تعالی دانشکده برای برخورداری مردم از خدمات عادلانه سلامت با افزایش رشته‌های دانشگاهی و افزایش سرانه تخت‌های بیمارستانی و جذب پزشکان متخصص خبر داد.

وی بیان کرد: همزمان با کنترل کرونا برنامه‌های توسعه‌ای و تعالی دانشکده در دستور کار است و تسریع در عملیات اجرایی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی جایگزین بیمارستان شهید مدرس و طرح توسعه ای بیمارستان امام رضا (ع) زرندیه از جمله فعالیت های تعالی و توسعه دانشکده است.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش