سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۳۷ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۸۷۲
حوزه بهداشت و رفاه

اعمال محدودیت های جدید کرونایی؛ از ماسک زدن اجباری در ۱۶ استان تا اعلام وضعیت قرمز!

ماسک زدن اجباری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

تعداد زیادی از شهرهای کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته‌اند و با افزایش چشمگیر مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها، بسیاری از مراکز درمانی کشور تخت خالی ندارند. استان‌هایی نظیر خوزستان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و استان‌های تهران، فارس، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان و البرز در وضعیت هشدارند. فقط در دو روز گذشته بیش ۳۱۰ نفر در کشور جان‌شان را به‌دلیل بیماری کرونا از دست دادند و طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و درمان از پنجشنبه (۱۲ تیر) تا جمعه (۱۳ تیر ۹۹)، ۱۵۴ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و تعداد جان‌باختگان به ۱۱‌هزار و ۲۶۰ نفر رسید. در عین حال دو‌هزار و ۵۶۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده و مجموع مبتلایان به ۲۳۵‌هزار و ۴۲۹ نفر افزایش یافته است. تعداد مرگ و میر که طبق آمار رسمی روزانه اعلام می‌شود، نسبت به اردیبهشت‌ماه سه برابر شده است و همین امر موجب شد که بار دیگر محدودیت‌ها به ۱۶ استان کشور بازگردد. این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت فعالیت برخی مشاغل، رستوران‌ها، برگزاری مراسم‌های عروسی و عزا و اجباری شدن ماسک در مراکز پر رفت‌وآمد است.

ايرج حريرچي، معاون وزير بهداشت، پيش از اين خبر داده بود که دستور اعمال محدوديت‌ها به استانداران سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، آذربايجان غربي و شرقي، فارس، خراسان رضوي، تهران، البرز و کرمان ابلاغ شده است. در همين حال هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه، اعلام کرد: «از ۱۴ تير، ۱۷ محدوديت و ممنوعيت جديد در استان اعمال مي‌شود». بجز اين ۱۳ استان، مقام‌ها در سه استان ديگر نيز از اعمال محدوديت‌ها خبر داده‌اند. حسين حسن‌نژاد، معاون سياسي استانداري مازندران، گفته است: «تمامي جلسات اداري و نشست‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي در شش شهر اين استان که وضعيت قرمز دارند تا عادي شدن شرايط لغو خواهد بود». نوري شادکام، معاون دانشگاه علوم پزشکي يزد، نيز گفته «از روز شنبه محدوديت‌هاي کرونايي اعمال مي‌شود». سعيد شاهرخي، استاندار همدان، نيز اعلام کرد که به‌دليل قرار گرفتن اين استان در وضعيت هشدار، به‌زودي محدوديت‌هايي که در گذشته اعمال مي‌شد، براي پيشگيري از شيوع اين بيماري بازمي‌گردد.

احتمال تعطيلي اصناف

در اين بين صحبت‌هايي در مورد تعطيلي اصناف به گوش مي‌رسد و وزارت بهداشت اعلام کرده که اگر کسب و کارها به پروتکل‌هاي بهداشتي و فاصله‌گذاري اجتماعي بي‌تفاوت باشند، تعطيل خواهند شد. قاسم جان‌بابايي معاون درمان وزارت بهداشت، اين موضوع را تاييد مي‌کند و مي‌گويد: اگر کسي کسب و کاري را راه‌انداخته که پروتکل‌هاي بهداشتي و فاصله‌گذاري اجتماعي را رعايت نمي‌کند، بايد تعطيل شود تا براي ديگران الگوسازي رفتاري شود.

موافق تعطيلي ادارات دولتي نيستيم

در همين حال ادارات دولتي نيز مانند سابق به‌کار خود ادامه خواهند داد و همان‌طور که رئيس سازمان اداري و استخدامي کشور مي‌گويد: دورکاري کارمندان دولت با زيرساخت‌هاي فعلي امکانپذير نيست. انصاري همچنين به اين موضوع اشاره کرده است که در صورتي که شرايط شيوع کرونا مجددا مثل فروردين‌ماه بحراني شود، تصميم‌گيري خواهد شد. با توجه به ضرورت تداوم خدمات دولت به مردم موافق تعطيل شدن ادارات دولتي در شرايط بحران نيستيم چراکه در شرايط بحراني کارکنان دولت بايد بيشتر تلاش کنند و به‌درد مردم برسند.

ماسک زدن اجباری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

يک راه‌حل ساده: ماسک بزنيد

به باور کارشناسان، استان‌هاي کشور در شرايطي با افزايش تعداد مبتلايان روبه‌رو شده‌اند که مردم زدن ماسک و حفظ فاصله‌گذاري اجتماعي را جدي نمي‌گيرند. در اين رابطه عضو ستاد ملي مبارزه با کرونا به «آرمان ملي» مي‌گويد: شايد اعمال محدوديت‌ها در استان‌هاي کشور بتواند در کاهش آمار مبتلايان به ويروس کوويد-۱۹ موثر باشد، اما در اين بين بسياري از مردم و کسبه با ضرر و زيان اقتصادي و جامعه با مشکلات اجتماعي و روحي و رواني مواجه خواهند شد. مينو محرز معتقد است که با يک راه‌حل مي‌توان از اين خسارت‌ها به بدنه اقتصاد و جامعه جلوگيري کرد و آن ماسک زدن در وسايل حمل‌و‌نقل عمومي، پاساژها و اماکن شلوغ و تعطيلي رستوران‌ها، مساجد و باشگاه‌هاي ورزشي است، او همچنين مي‌‌افزايد: به‌جاي اجراي محدوديت در شهرها، دولت ماسک زدن را اجباري کند و براي کساني که به اين مهم عمل نمي‌کنند قوانين و حتي مجازات تعيين نمايد. وقتي چند نفر در کشور مجازات شوند، مردم اين موضوع حياتي را جدي خواهند گرفت.

البته من معتقدم اجراي اين محدوديت‌ها در چند استان بسيار موثر خواهد بود و بايد حتما فاصله‌گذاري فيزيکي در آنها اجرا شود و راه‌هاي ورودي و خروجي به شهر را ببندند، اما اين موضوع فقط براي تعدادي از شهرها است و در بسياري ديگر از شهرها فقط استفاده اجباري از ماسک مي‌تواند مهمترين عامل کاهش شمار روزانه مبتلايان شود. محرز از مردم مي‌خواهد که از منزل در حد امکان خارج نشوند و اگر براي کارهاي ضروري به خيابان‌ها آمدند حتما از ماسک استفاده کنند.

اين عضو ستاد مقابله ستاد ملي مبارزه با کرونا مي‌افزايد: اگر مردم به اين موضوع توجه نکردند، شهرها با محدوديت‌هاي مجدد مواجه خواهند شد و خود آنها هستند که از اين موضوع زيان مي‌بينند. دنيا و به تبع آن کشور ما، از قرنطينه خانگي مردم، بستن ادارات و کارخانه‌ها خسارت‌هاي اقتصادي‌، اجتماعي و روحي و رواني شديدي را متحمل شد و بازگشت به محدوديت‌ها و قرنطينه شهرها کشور را با بحران مواجه مي‌کند. محرز با اشاره به اينکه اگر يک فرد بيمار يا ناقل کرونا سرفه کند ۲۰۰‌ميليون ويروس را دهان او خارج مي‌شود و ۹۵‌درصد احتمال بيماري فرد کنار دستي او وجود دارد، اما اگر هر دو آن افراد ماسک بزنند، ميزان ابتلا به يک‌درصد کاهش مي‌يابد، خاطرنشان مي‌کند: همه ما مي‌دانيم که در گرماي تابستان، ماسک زدن کار راحتي نيست، اما بهتر از خسارت‌هاي اجتماعي، اقتصادي ناشي از اعمال محدوديت‌ها به جامعه است. دولت نيز به جاي اعمال محدوديت‌ها، با کساني که در اماکن عمومي ماسک نمي‌زنند برخورد نمايد. همچنين محل اجتماع مردم در مساجد، مکان‌ها زيارتي، رستوران‌ها، باشگاه‌هاي ورزشي و هر کجاي ديگر که بدون ماسک اماکن رفت و آمد وجود دارد، بايد تعطيل شوند.

با تداوم محدوديت‌ها شرايط کشور سفيد مي‌شد

در اين بين يک استاد مددکاري اجتماعي نظر ديگر دارد و معتقد است که بازگشت به محدوديت‌ها خيلي تاثيرگذار نخواهد بود. محمد زاهدي اصل که يکي از منتقدان بازگشت کشور به شرايط عادي از فروردين‌ماه امسال بود، به «آرمان ملي» مي‌گويد: شرايط امروز کشور و افزايش آمار مبتلايان نشان مي‌دهد که ما در مديريت شيوع کرونا به‌خوبي عمل نکرده‌ايم و دولت و ستاد مقابله با کرونا، تصميمات مناسبي را در اين رابطه اتخاذ نکرده‌اند تا کشور دوباره به روزهاي اوج شيوع کرونا بازگشت. وي همچنين خاطرنشان مي‌کند: در ماه‌هاي گذشته مواضع آشکار و پنهان وزارت بهداشت، دائم اين بود که مردم و مسئولان ملاحظات لازم در قبال وضعيت واقعي کشور داشته باشند و محدوديت‌ها را تا حد امکان ادامه دهند، اما ستاد ملي مقابله با کرونا و در راس آن رئيس‌جمهور، به حرف آنها توجه نکرد و دستور بازگشت کشور به شرايط عادي را صادر نمود. برنامه‌ها و سياستگذاري‌ها به شکلي بود که اين پيام را به مردم مي‌داد که همه چيز عادي شده و مردم بايد از خودشان مراقبت کنند. در اين بين ما شاهد بوديم که روز سيزدهم فرودين، اکثر مردم ايران در خانه ماندند و اتفاق بي‌نظير در فضاي همبستگي مردم رخ داد. مردم در نوروز امسال جدي‌بودن کرونا و خطر آن را درک کرده بودند و به گفته‌هاي مسئولان گوش مي‌دادند، اما با برداشتن محدوديت‌ها و بازگشت کشور به شرايط عادي مردم و مسئولان همه چيز را رها کردند.

در صورتي که فقط با اعمال محدوديت‌ها تا پايان ماه مبارک رمضان، مي‌شد کرونا را کاملا کنترل کرد. زاهدي اصل به يادداشت‌هايي که در «آرمان ملي» و در اواسط فروردين امسال منتشر کرده بود اشاره مي‌کند، در آن گفته‌ها آمده بود که «ما کشور فقيري نيستيم و با ۵-۶‌ميليارد دلار و با اعمال سه ماه محدوديت و تا پايان ماه مبارک رمضان مي‌توانيم کرونا را ريشه‌کن کنيم». او معتقد است که کشوري مانند کره جنوبي اين سياست را به‌کار برد و حالا در وضعيت سفيد قرار دارد. اين استاد مددکاري اجتماعي در ادامه خاطر‌نشان مي‌کند: متاسفانه در اواسط فروردين‌ماه، دولت اين سياست را به‌کار نبرد و چرخش مجدد چرخ‌‌هاي اقتصادي باعث افزايش تلفات جاني در کشور شد. نان و جان در تضاد با يکديگر نبودند، اما سياستگذاري‌ها، اين دو را در مقابل يکديگر قرار دادند و مردم نيز به سهل‌انگاري و بي‌تفاوتي رسيدند. من با بازگشت محدوديت‌ها خيلي موافق نيستم، چون تفکر مردم، همان تفکر نوروز امسال نيست و خطر کرونا را جدي نمي‌گيرند. متاسفانه شکاف اعتماد ميان ستاد مقابله با کرونا و مردم بيشتر از گذشته شده است و در نهايت محدوديت‌هايي که از امروز اعمال خواهد شد بازهم بي‌تاثير خواهد بود.

۱۲ شهر خوزستان در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت

ماسک زدن اجباری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایرنا دکتر فرهاد ابول نژادیان شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به آخرین بررسی‌های صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص شیوع بیماری کرونا در استان، شهرهای دزفول، آبادان، رامهرمز، شوش، شوشتر، کارون، امیدیه، اندیمشک، ماهشهر، مسجدسلیمان، هندیجان و گتوند در وضعیت قرمز، شهرهای اهواز، بهبهان، حمیدیه و خرمشهر در وضعیت نارنجی و شهرهای آغاجاری، اندیکا، ایذه، باغملک، باوی، دشت آزادگان، رامشیر، شادگان، لالی، هفتکل و هویزه در وضعیت زرد قرار دارند.

وی افزود: با توجه به افزایش شهرهای قرمز استان، لازم است تا هم استانی‌ها ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی از هرگونه حضور درآیین‌ها و تجمع‌ها، بازارچه های غیر رسمی و... به شدت پرهیز کنند، دست های خود را به صورت مرتب با آب و صابون بشویند و در هنگام خروج از منزل حتما از ماسک استفاده کنند.

ابول نژادیان ادامه داد: از آنجایی که وضعیت اهواز نیز از پس از چند روز ثبات، از حالت زرد به نارنجی تغییر پیدا کرده این، زنگ خطر افزایش موارد را به صدا در آورده است بنابراین از مردم درخواست می‌شود تا با پیوستن به پویش من ماسک می‌زنم یاریگر مدافعان سلامت در مبارزه با کرونا باشند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این وضعیت ممکن است روزانه و با توجه به وضعیت شناسایی بیماران در هر شهرستان تغییر پیدا کند و امیدواریم با همراهی و همکاری مردم شاهد کنترل و ریشه کنی هرچه سریعتر این بیماری در استان باشیم.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خورستان روز چهارشنبه هفته گذشته ۱۱ تیرماه اعلام کرد: اعمال محدودیت از سوی ستاد ملی کرونا به ۹ شهر خوزستان ابلاغ شده که این محدودیت‌ها از ۱۲ تیرماه اجرایی شد.

به گفته رضا نجاتی این محدودیت ها در شهرهای آبادان، امیدیه، دزفول، رامهرمز، اندیمشک، ماهشهر، شوش، شوشتر،مسجدسلیمان اعمال شد که بر این اساس فعالیت تمامی آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های آرایشی، موزه‌ و باغ موزه، خانه‌های کودک‌، حوزه‌های علمیه، مدارس‌، دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، سالن‌های ورزشی پرخطر، مساجد و مصلاها، زبانسرا، کتابخانه‌ها، استخرهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی، مدارس شبانه روزی، کافه‌هاو چایخانه‌ها تا اطلاع ثانوی در این شهرها ممنوع است و  مراسم ترحیم و عروسی ، مذهبی ، فرهنگی و همایش در سراسر استان خوزستان ممنوع بوده و باشگاه های ورزشی پر خطر مانند کشتی و جودو نباید فعالیت داشته باشند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با بیان اینکه در شهر اهواز نیز محدودیت های بیان شده تا هفته آینده اعمال می شود گفت:  فعالیت ادارات و بازار در این شهرها مانند روال قبل ادامه خواهد داشت.

استان خوزستان ۶ هفته است که در اوج شیوع بیماری کرونا قرار دارد و وضعیت آن قرمز است.

اعمال محدودیت های جدید کرونا در ۱۰ شهرستان آذربایجان غربی آغاز شد

ارومیه – شورای اطلاع رسانی آذربایجان غربی طی اطلاعیه ای اعلام کرد:برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا محدودیت‌های جدید از امروز شنبه در ۱۰ شهرستان با وضعیت قرمز استان اعمال می‌شود.

به گزارش مهر، بر اساس اطلاعیه صادر شده از سوی شورای اطلاع رسانی آذربایجان‌غربی، با توجه به درخواست ستاد استانی و موافقیت ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا محدودیت‌های جدید در شهرستان‌های با وضعیت قرمز شامل ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، خوی، سردشت، سلماس، مهاباد و میاندوآب از امروز شنبه به مدت یک هفته اجرا می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است: این محدودیت‌ها در دانشگاه‌ها، مدارس، مدارس شبانه‌روزی، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها دیگر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها خواهد بود.

استخرهای سرپوشیده، سینماها، مراکز نمایش تئاتر و مراکز مشابه، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، مساجد و مصلاها نیز شامل این محدودیت‌ها می‌شوند.

طبق این اطلاعیه، برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش شامل محدودیت شده و بقیه اصناف و اماکن با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و الزام استفاده از ماسک برای خود و همه مراجعان می‌توانند فعالیت کنند.

  • 21
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش