دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۰ - ۳۰ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۹۳۰
حوزه بهداشت و رفاه

مینو محرز: تجمعات را تعطیل کنید

ستاد مبارزه با کرونا: تعطیلی عزاداری از تعطیلی حج تمتع بالاتر نیست/ سازمان تبلیغات اسلامی: برگزاری مراسم محرم و صفر از مطالبات مردم است

گسترش کرونا در کشور,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، در گفت‌وگو با خبرآنلاین، توضیح داد حضور مردم در مراسم گروهی مانند مجالس عزا و عروسی، تعداد مبتلایان به کرونا را به شکل محسوسی افزایش داده است.

او ضمن بیان این که هر جا در روزهای اخیر تجمعی بوده و مردم بدون ماسک و به مدت طولانی دور هم نشسته اند، شیوع کرونا مشاهده شده، می گوید: قبلا مراجعات مبتلایان نشان می داد از یک خانواده یک نفر دچار بیماری شده است ولی الان همه با هم مبتلا می شوند چون اکثر آنها در مراسم عروسی و عزا و بدون ماسک مدتها نشسته اند. ما در این باره پیش بینی کرده بودیم و وزارت بهداشت هم هشدار داده بود. اصولا از ابتدا نباید اجازه می دادند تالارهای برگزاری مجلس باز شود ولی متاسفانه در روزهای اخیر عروسیها بسیار زیاده شده و دوباره مردم با یکدیگر مراودات معمول را شروع کرده اند. مثلا می بینیم در پارکها خانواده ها با هم می نشینند و کباب درست می کنند و ساعتهای زیادی را می گذرانند که این مسایل باعث شده است مبتلایان افزایش یابد.

این پزشک متخصص درباره راهکار غلبه به این شرایط می گوید: توصیه ما این است که اماکن تجمع جمعیت باید بسته شوند. همچنین باید قرنطینه خانگی را جدی بگیریم و وقتی کسی کار ندارد از خانه بیرون نیاید. از سوی دیگر استفاده از ماسک باید اجباری شود و مردم هم هنگام استفاده از ماسک به درستی این کار را انجام دهند و مثلا بینی خود را هم بپوشانند.

دکتر محرز درباره استفاده از ماسک برای جلوگیری از شیوع کرونا می گوید: اصلا نیازی به استفاده از ماسک جراحی نیست. ماسک پارچه ای با پارچه های مختلف و رنگارنگ را می توان در خانه دوخت که قابل شستن هم باشد و نیاز به تعویض مکرر نداشته باشد. همچنین باید شستن دست مانند قبل جدی گرفته شود.

او با بیان این که نباید مردم در رستورانها، سینما و سایر تجمعات حاضر شوند، گفت: اگر این اماکن باز است هم مردم نباید بروند، زیرا عملکرد مردم در کنترل این بیماری خیلی مهم است. هر جایی که مردم مسایل بهداشتی را به درستی رعایت نکردند با اوج گیری بیماری مواجه بودیم. مثلا در مترو، اگر یک نفر ناقل بدون علامت، بدون ماسک در یک قطار وارد شود یا حتی منتظر قطار بیاید، چون فضا بسته است، می تواند بیماری را به دیگران منتقل کند.

این پزشک متخصص با بیان این که حتی با وجود داشتن ماسک هم ممکن است بیماری در فضای بسته و با حضور طولانی مدت منتقل شود، گفت: به همین دلیل ادارات باید مراجعات و کارمندان خود را مدیریت کنند. از جمله فاصله فیزیکی بین کارمندان و مراجعان را رعایت و طرح دورکاری کارکنان را اجرا کنند.

او با بیان اینکه باید تجمع و عزاداریهای ماه محرم و صفر هم کنترل شود، گفت: هر تجمعی باید کنترل شود و این استثنا ندارد. از تعطیلی حج تمتع بالاتر نداشتیم و دیدیم زیارت خانه خدا را به خاطر کرونا بستند. هر جا هر دلیلی برای تجمع وجود دارد باید از آن جلوگیری کرد.

دکتر محرز در ادامه توضیح داد: بسیاری از مراجعان ما در مسجد به این بیماری مبتلا شده اند، چون نماز جماعت خوانده اند و ماسک نداشته اند. به هیچ وجه نباید افراد در تجمعات چه عزاداری، چه عروسی و چه مذهبی شرکت کنند. باید کسانی که دغدغه مذهبی  دارند، قبول کنند شرایط استثنایی است و باید از هر نوع تجمعی جلوگیری کرد.

در نشست ستاد ملی پیگیری‌های ویژه محرم عنوان شد:اجرایی شدن مصوبات سند برگزاری مراسم ماه محرم نگرانی‌ها را رفع می‌کند

گسترش کرونا در کشور,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایسنا، نشست ستاد ملی پیگیری‌های ویژه ماه محرم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاونان این سازمان و مسئولان کشوری در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه(هفتم تیر) برگزار شد.

با رعایت پرتکل‌های بهداشتی ماه محرم پرشورتر از سال‌های دیگر برگزار می‌شود

در ابتدا مطلق مسئول اماکن عمومی وزارت بهداشت در این نشست عنوان کرد:‌ ویروس کرونا از اول اسفند وارد کشور ایران شد و با ابعاد مختلفی هم ورود کرد.

وی افزود: این بیماری علائم زیادی را از خود نشان داده و تقریبا همه افراد جامعه را درگیر کرده است؛ ویروس داروی خاصی ندارد و داروها برای ضعف این بیماری است و باید تمام مسائل را رعایت کرد.

مطلق تصریح کرد: باید یک برنامه ریزی دو ساله برای تمام زندگی خود داشته باشیم تا بتوانیم با این بیماری زندگی کنیم و در نهایت به آن غلبه کنیم.

وی اظهار کرد: برخی اوقات شاهد این هستیم که خانواده ها از واکسن کودکان که برای ۹ بیماری خطرناک تزریق می‌شود، خودداری می‌کنند.

مطلق اظهار کرد: ‌با دستور وزیر بهداشت از ماه ها قبل برای محرم جلسات متعددی برگزار شد و امیدواریم با اجرای پروتکل‌های بهداشتی برنامه عزاداری سیدالشهداء نسبت به سال‌های گذشته با کیفیت‌تر برگزار شود.

وی گفت: کادر درمان با کمک مردم توانستند این بیماری را تا حد ممکن مهار کنند؛ برای همه مناطق سفید، زرد و قرمز پروتکل‌های متعددی مشخص شده است.

مطلق یاد آور شد: خیرین در اجرای مراسم مذهبی کمک کنند تا ماسک و محلول های ضد عفونی کننده دست به شکل رایگان در دسترس عموم قرار گیرد تا بتوانیم محرم باشکوه‌تری داشته باشیم.

اجرایی شدن مصوبات سند برگزاری مراسم ماه محرم نگرانی‌ها را رفع می‌کند

حجت‌الاسلام محمد حسنی مسئول عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه این نشست اظهار کرد: این نشست ابتکار ستودنی است و نشان دهنده ابتکار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است و مطالب بسیار ارزشمندی در این مراسم بیان خواهد شد.

وی افزود:‌ اگر این سند اجرایی شود بسیاری از نگرانی ها در ارتباط با برگزاری مراسم ماه محرم رفع خواهد شد.

محمد حسنی ادامه داد:‌ مراسم ماه محرم یک مراسم ویژه برای شیعیان محسوب می‌شود و شور این مراسم در مراسم‌های دیگر دینی دیده نمی شود.

وی تصریح کرد:‌ نقطه کانونی این جلسه فرهنگ سازی در فضای بیماری کرونا است و آن چیزی که باعث شده تا ما دور هم جمع شویم شرایطی است که با شیوع این ویروس پیش آمده است.

محمد حسنی اظهار کرد:‌ اگر مردم طبق فرهنگ و پروتکل‌های پیش بینی شده عمل کنند، موفق شده ایم و در غیر اینصورت ما محرم را هدر داده ایم.

مسئول عقیدتی سیاسی ارتش خاطرنشان کرد:‌ رسانه‌ها،‌مداحان، مسئولان هیئت‌ها از مهمترین ارکان فرهنگ سازی محسوب می شوند و با کمک آنها به اهداف این نشست خواهیم رسید.

وی در پایان سخنان خود افزود: ماه رمضان بهار قرآن است و ماه محرم بهار عترت و باید در ساعت خاصی از شبانه روز هموطنان زیارت عاشورا را قرائت کنند.

برگزاری مراسم ماه محرم و صفر از مطالبات مردم است

حجت الاسلام یزدی نماینده شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ادامه اظهار کرد:‌ مقام معظم رهبری تأکید دارند که محرم و صفر تعطیل بردار نیست و باید از ان به نحو شایسته استفاده شود.

وی تصریح کرد: برگزاری محرم امسال مطالبه خود مردم است و از ماه ها پیش این سوال را داشتند که محرم امسال به چه شکلی برگزار خواهد شد.

یزدی ادامه داد: باید از وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا تقدیر کرد که در تمامی جلساتی که حضورشان نیاز است به نحو احسن حاضر می شوند.

وی اظهار کرد: با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برچسب های مختلفی به بدنه دین زده می‌شود اما نباید با این نگاه عقب نشینی کنیم و باید مقررات لازم برای برگزاری مراسم اتخاذ شود.

یزدی گفت: در ماه محرم و صفر جمعیت زیادی وارد میدان می شوند که در هیچ مراسم دینی دیگر شاهد ان نیستیم و اینجا حضور رسانه ها حس می‌شود تا بتوانند فرهنگ سازی لازم را داشته باشند.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد:‌ سازمان تبلیغات اسلامی متولی هیئات مذهبی است و باید به هیئتی که مقدمات لازم را برای برپایی مراسم آماده نکند، مجوز برگزاری مراسم ندهد.

فعالیت هیئات در شهر تهران به چهار دسته تبلیغات، دسته جات، جلسات و تبرعات تقسیم می‌شود

در ادامه محمدرضا جوادی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به دسته بندی فعالیت‌ها در ایام محرم و صفر اشاره و عنوان کرد: فعالیت هیئات در شهر تهران به چهار دسته تبلیغات، دسته جات، جلسات و تبرعات تقسیم می‌شود.

وی افزود:‌ دسته جات با عنوان برنامه کاروان کربلا و با هدف ساماندهی دسته‌های عزاداری راه اندازی خواهد شد.

جوادی تصریح کرد: تبلیغات با عناوین فضاسازی شهری، برنامه های فرهنگی، برنامه های مجازی و برنامه های جهادی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: تبرعات با دو عنوان ضیافت الحسین(ع) و همیاران سلامت با اهداف راه اندازی پایگاه های پخت و توزیع غذای نذری با رعایت پروتکل های بهداشتی و سازماندهی گروه های مردمی برای نظارت و تایید اجرای پروتکل های بهداشتی در آشپزخانه هیئت ها و حسینه ها راه اندازی خواهد شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد:‌ جلسات هم با عناوین تکیه و روضه خوانی با هدف ساماندهی هیئت های بزرگ و ساماندهی روضه های خانگی برگزار خواهد شد.

محرم با هوشمندی و کمک مردم و دستگاه ها پرقوت برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام علی نوری معاون شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در ادامه این نشست عنوان کرد:‌ مردم ما مخصوصا قشر مذهبی دارای فهم اصیل و مشارکت مردمی هستند.

وی تصریح کرد:‌ محرم با کمک مردم و دستگاه ها پرقوت برگزار می‌شود و باید در سند سیاستی محرم به نقش مردم اهمیت ویژه ای داده شود.

نوری در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: در پیش نویس این سند مواردی قید شده است که امکان انجام نشدن دارد و باید این موارد با تصمیم جمع به صورتی تغییر پیدا کند که توان اجرایی داشته باشد.

هیات و مساجد نقش اجتماعی خاصی دارند

زیبایی نژاد نماینده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نماینده بسیج در ادامه نشست گفت: هیئت و مساجد نقش اجتماعی خاصی دارند و باید به ین نقش توجه شود.

وی افزود: در این سند باید طرحی عنوان شود که هیئات و مردم خودجوش تمام موارد بهداشتی را رعایت کنند.

طبق روال هر سال اعزام مبلغات به نقاط مختلف کشور انجام خواهد شد

در ادامه این نشست، معصومه ظهیری نماینده حوزه علمیه خواهران به نقش زنان در برگزاری مراسم ماه محرم اشاره و عنوان کرد:‌ طبق روال هر سال اعزام مبلغات به نقاط مختلف کشور انجام خواهد شد.

وی افزود: از شهرداری ها تقاضا می‌شود که بوستان های بانوان در اختیار هیئت قرار داده شود تا با فضای بازی که دارند هیئت مخصوص بانوان در آن مناطق برگزار شود.

ظهیری در پایان سخنان خود تصریح کرد:‌ روضه‌های خانگی در مجتمع ها، مراسم در ورزشگاه های دارای فضای باز و طرح مواسات از برنامه های این حوزه خواهد بود.

عملیاتی و اجرایی زمان بر است و این مستلزم نگاه ویژه نهاد ها است

در پایان این نشست حجت‌الاسلام قمی عنوان کرد: تمهیدات عملیاتی و اجرایی زمان بر است و این مستلزم نگاه ویژه نهاد ها برای تدوین این سند است و باید برنامه های خود را ارائه دهند.

وی افزود:‌ ظرفیت های دیگر برای برگزاری مراسم ماه محرم به خط خواهند شد و به کمک مصوبات این نشست خواهند آمد.

قمی تصریح کرد:‌ همه این ها یک بهانه ای است برای توفیق خدمت رسانی به خادمین سیدالشهداء.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش