آبتین حیدرزاده در گفتگو با تسنیم، هشدار اخیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان مبنی بر عدم استفاده و مصرف قارچ های جنگلی و یا وحشی توسط مردم را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۶ کودک گیلانی به دلیل خوردن قارچ های وحشی دچار مسمومیت (intoxication) شدید شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که این مسمومیت ها اخیراً در مناطقی از شهرستان سیاهکل اتفاق افتاده است گفت: رویش قارچ های سمی فقط محدود به شهرستان سیاهکل نیست و امکان دارد در بسياري از نقاط جنگلی استان گیلان رشد کنند بنابراین مردم باید مراقب باشند.
حیدرزاده با تأکید بر این که بارندگی های شدید به ویژه در شهریور موجب رویش فراوان انواع قارچ های جنگلی در مناطق جنگلی، بیشه زارها، کوه ها و کوهپایههای استان گیلان می شود تصریح کرد :از حیث شکل، اندازه و قوام نمی توان تفاوتی بین قارچ های سمی و غیرسمی قائل شد.
او با بیان این که حتی اشخاص ماهر نیز امکان زیادی دارد در تشخیص قارچ های سمی از غیر سمی دچار اشتباه شوند اظهارکرد: مصرف قارچ های سمی علائم گوارشی نظیر اسهال، استفراغ، تهوع، دل درد و علایم عصبی نظیر سرگیجه وزوز گوش را به دنبال دارد از طرفی در مواردی نیز باعث مرگ فرد می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با این که افراد نباید به هیچ وجه قارچ را از طبیعت بچینند و یا اقدام به خرید قارچ از بازارهای محلی کنند ابراز داشت:سمی بودن قارچ سمی با پختن، شستن و فرآوری کردن هم از بین نمی رود بنابراین استفاده از هر نوع قارچ جنگلی امکان دارد خطرناک باشد.
حیدرزاده با بیان این که حتی کودکان امکان دارد با دست زدن به قارچ های سمی و به دهان بردن دست خود دچار مسمومیت شوند گفت: از والدین و پدر و مادرها انتظار داریم در این ایام بیشتر مراقب کودکان خود به ویژه در این فصل باشند تا کودکانشان در معرض قارچ های سمی قرار نگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد افرادی که تمایل به مصرف قارچ بعنوان ماده غذایی دارند نیز مطالبی بیان داشت و گفت: به این افراد توصیه می شود که از قارچ هایی که دارای مارک استاندارد هستند و در فروشگاه های معتبر به فروش می رسند استفاده کنند.
- 17
- 6