چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۰۱ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۸۳۵
حوزه بهداشت و رفاه

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری:

هر علامت تنفسی، بدون شک مربوط به کرونا است/ خطر مرگ روزانه ۶۰۰ کرونایی در ایران

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: در آبان مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز میرسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ وقت محقق نشود، ولی اگر برنامه ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می دهد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیک سوم کرونا و با بیان این که این روزها چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست، اظهار‌کرد: متأسفانه موج سوم کروناشروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه جدید پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی با اشاره به افزایش تقاضای بستری در بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری از اواخر هفته گذشته، گفت: متأسفانه آمار مراجعه به اورژانس از حدود ۶۸ نفر در چند روز قبل، این روزها به حدود ۲۰۰ نفر در روز رسیده، بگونه ای که مردم برای بستری در اورژانس صف کشیده اند و فشار کاری شدیدی طی چند روز گذشته شروع شده است.

موج سوم کرونا شدیدتر خواهد بود

او با انتقاد از تکرار اشتباهات در زمینه کنترل این اپیدمي، گفت: تجربه هفت ماه گذشته نشان داده که وقتی اپیدمی وارد موج می شود، مانند موج اول و دوم، موج سوم شدیدتر خواهد بود و موج سوم بین یک تا دو هفته طول خواهد کشید، بنابراین به طور خیلی جدّي از مردم خواهش می کنم که پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند، از مسافرت ها، حضور در تجمعات غیرضروری و رفتارهای غیربهداشتی خودداری کنند.

خطر ۶۰۰تایی شدن مرگ و میر روزانه

او همچنین از مسوولان خواست که بحران کرونا را جدّي تر بگیرند و تاکید کرد: نباید صبر کنیم که شرایط بحرانی شود و بعد به دنبال حل آن بحران باشیم. شیوع موج سوم از اواخر هفته گذشته آغاز شده و اگر به همین منوال پیش برویم، طبق تخمین دکتر حریرچی در نموداری که نشان دادند، در آبان مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز میرسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ وقت محقق نشود، ولی اگر برنامه ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می دهد.

ماسک بزنید

طبرسی مجددا بر رعایت پروتکل های بهداشتی و پوشش ماسک از سوی مردم تأکید کرد و گفت: از مردمی که تا به امروز هم رعایت نمی کردند، می خواهیم که پوشش ماسک و رفتارهای بهداشتی را جدّي بگیرند، از تجمعات و رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز کنند، چراکه اوضاع بدی داریم و اگر این موج سوم شکل بگیرد متأسفانه مرگ و میرها بسیار بالاتر می رود.

او افزایش ناگهانی آمار کرونا (corona) طی چند روز اخیر را مسئله ای قابل پیش بینی دانست و اظهار‌کرد: میزان بالای مسافرت های اخیر، عدم رعایت پروتکل ها از سوی مردم در تجمعات و مراسم های مختلف، همگی مشخص بود که میتواند منجر به بروز فاجعه شود، الان کادر درمان در حال جمع کردن تبعات این فاجعه هستند، لذا از مردم می خواهیم که بیش از پیش رعایت کنند، چرا که در غیر این صورت آمار مرگ و میر بسیار بالاتر می رود.

طبرسی با اشاره به افزایش ابتلاهای خانوادگی در موج دوم کرونا، گفت: این مساله به دلیل رهاسازی پروتکل ها در خانواده ها اتفاق افتاد. بنابراین برای کنترل و مدیریت موج سوم کرونا باید اصل بهداشتی و پروتکل ها را بیش از پیش جدی بگیریم تا بتوانیم از بروز فاجعه پيش‌گيري کنیم.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سرگرم واکسن و دارو نشوید، پروتکل ها را رعایت کنید

او با بیان این که مطالعات درباره واکسن (vaccine) کرونا در کشورهای مختلف در حال انجام است ولی دستیابی به نتیجه قطعی و تولید انبوه واکسن زمان بر است، افزود: چیزی که مشخص است این است که امروز که موج سوم آغاز شده، حداقل تا ۴ ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه جدید پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.

بازنگری جدّي برنامه های آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس

او خطاب به مسئولین آموزش و پرورش بر بازنگری جدی برنامه ها برای بازگشایی مدارس تأکید کرد و اظهار‌کرد: متأسفانه طی چند روز اخیر شاهد مواردی از ابتلای دانش آموزان و معلمان بودیم. باید دقت کنیم که شاید دانش آموزان به کرونای شدید مبتلا نشوند ولی می توانند بیماری را به سایر اعضای خانواده منتقل کنند، متأسفانه سرعت چرخش و انتقال این بیماری بالاست.

او اظهار‌کرد: در حال حاضر توصیه می شود که آموزش در مدارس و دانشگاه ها به صورت مجازی باشد تا بتوانیم از این فاز بگذریم، چراکه اگر نتوانیم آنرا کنترل کنیم، شرایط بدی پیشرو خواهد بود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان این که تخت خالی برای پذیرش بیماران جدید نداریم، اظهار‌کرد: مدتی تناسب و تعادل بین ترخیص و بستری بیماران کرونایی برقرار شده بود که متأسفانه از اواخر هفته گذشته مجددا این تعادل برهم خورده و برای پذیرش در اورژانس تخت خالی نداریم.

او همچنین با اشاره به داروهای مطرح مانند فاویپیراویر، رمدسیویر و اکتمرا برای درمان کرونا، اظهار‌کرد: این داروها هم اکنون توسط وزارت بهداشت دردسترس قرار گرفته ولی هنوز تأثير قطعی هيچکدام ثابت نشده و هیچ یک از این داروها در رابطه با درمان کرونا معجزه نمی کنند، البته امکان دارد درصدی مؤثر باشد، ولی از مرگ و میرها به صورت کلی جلوگیری نمی کند. لذا ما هم چنان و به شدت محتاج رعایت نکات بهداشتی و پروتکل ها هستیم.

ایمنی گله ای دیگر کاربرد ندارد

او با بیان این که پیدایش موج سوم کرونا نشان داد که بحث ایمنی گله ای نیز دیگر کاربرد ندارد، اظهار‌کرد: همانگونه که مشاهده می کنید در استان هایی مانند قم که در اسفند و فروردین ماه به شدت  درگیر بودند، الان مجدداً وارد فاز قرمز شدند. بنابراین نباید خود را با موضوعات جانبی و حاشیه ای گول بزنیم. ویروس کرونا متأسفانه همچنان در جوامع جولان می دهد و ما نیز متاسفانه وارد فاز جدید پاندمی شده ایم.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این که علایم کرونا تغییر خاصی نکرده و گهگاهی علایم نادری در این رابطه گزارش می شود، اظهار‌کرد:علایم کلی کرونا همچنان تب و سرفه است. بنابراین به صورت جدی به همه مردم توصیه می شود که این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست؛ چراکه الان چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و کوچکترین علایم مثل آبریزش بینی، تب و بدن درد می تواند علامت کرونا باشد. پس افراد باید به محض مشاهده این علایم خود را قرنطینه کرده و در مجامع عمومی حاضر نشوند.

او افزود: این روزها آبریزش بینی هم میتواند از علایم کرونا باشد، برخی تنها آبریزش بینی دارند و به خیال سرماخوردگی از کنار آن می گذرند، ولی پس از مدتی علایم شدیدتر می شود. لذا هر علامتی میتواند نشانه کرونا باشد و فرد باید خود را سریع قرنطینه کند. باید بدانیم که فلسفه قرنطینه (Quarantine) تنها برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران نیست، بلکه اگر فرد بتوانند استراحت کند، احتمال اینکه بیماری وارد شرایط حاد و شدید شود، کمتر می شود.

او تأکید کرد: بیماران باید از زمان شروع علایم تا دو هفته حتماً در قرنطینه باشند و اگر با گذشت دو هفته و در ۷۲ ساعت آخر، فرد تب و سرفه نداشته باشد، میتواند با رعایت پروتکل ها از قرنطینه خارج شود و احتیاج به تست مجدد کرونا نیست.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان این که از دست دادن حس بویایی و چشایی جزو علامت های حساس بیماری کروناست، گفت: در خيلي از اشخاص تنها علامت ابتلا، از دست رفتن حس بویایی و چشایی است که از آن به عنوان علامت غالب بیماری کووید یاد می شود.

هنوز وارد فاز شیوع آنفولانزا نشده ایم

طبرسی همچنین با بیان این که ما هنوز وارد فاز آنفولانزا نشده ایم، اظهار‌کرد: علایم کرونا و انفولانزا شباهت زیادی باهم دارند، ولی یکی از راه‌های تفکیک این دو بیماری این است که علایم انفولانزا ناگهانی شروع می شود ولی علایم کرونا اول خفیف بوده و به مرور شدید می شود.

او در ادامه با اشاره به واکسن آنفولانزا و با بیان این که امسال ۸ برابر سال های گذشته واکسن وارد شده، اظهار‌کرد: متأسفانه مساله به صورت نادرستی جا افتاده، برخی به اشتباه تصور می کنند که واکسن آنفولانزا در برابر کرونا نیز ایمنی ایجاد می کند؛ در حالیکه این باور غلطی است و واکسن آنفولانزا تنها دربرابر آنفولانزا ایمنی ایجاد می کند و هیچ تأثير بازدارنده در برابر کرونا ندارد.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او با تاکید بر تزریق واکسن آنفولانزا برای گروه های در معرض خطر بالا مانند خانم های باردار، سالمندان و بیماران زمینه ای، اظهار‌کرد: با تزریق واکسن انفولانزا از سوی افراد دارای ریسک بالا، میتوان از عوارض همزمانی این دو ویروس کاسته و مرگ و میر ناشی از انفولانزا در گروه‌های پرخطر را کاهش داد.

از وقوع بحران جدید پيش‌گيري شود

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری همچنین با اشاره به خستگی و فرسودگی کادر درمان و ضرورت رسیدگی به این وضعیت، گفت: کادر درمان پس از گذشت هفت ماه کار مداوم بسیار خسته شده اند و فشار کاری و روحی بالایی را متحمل شده اند، بنابراین هرچه سریعتر برای آن ها باید فکری شود.

این متخصص عفونی که از طریق کانال رسمی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سخن می گفت، در پایان با تاکید بر این که سیاستگذاران با تجدیدنظر در تصمیمات از وقوع بحران جدید پيش‌گيري کنند، گفت: زمانیکه می توان برای جلوگیری از سفرهای غیرضروری راه ها را بست و یا از بازگشایی برخی اماکن جلوگیری کرد؛ چرا این کار را نمی کنیم تا با شرایط حاد بیماری و بحران مواجه نشویم. از مردم نیز خواهش می کنم بیماری را جدی تر بگیرند و بدون مسئولیت پذیری در قبال جامعه رفتار نکنند، در غیر اینصورت پیش بینی می شود که در آبان و آذر آمار فوتی ها به شدت افزایش پیدا کند، لذا برای پیشگیری ازبروز فاجعه باید از امروز به فکر باشیم.

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش