سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۵:۵۲ - ۱۴ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۶۹۶
حوزه بهداشت و رفاه

وضعیت تهران کاملا بحرانی است/ سیر فوتی‌های کرونا فزاینده خواهد بود، اگر...

بحران کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به وضعیت بحرانی تهران، گفت: تعطیلی یک هفته ای از لحاظ اپیدمیولوژیک تاثیری در روند کاهش شیوع بیماری ندارد.

به گزارش مهر، علیرضا زالی، با حضور در برنامه طبیب شبکه سه سیما، در خصوص درگیری اندام های مختلف بدن بر اثر آلودگی به ویروس کووید ۱۹، اظهار کرد: بر اساس مطالعات، بیماری کرونا از زمان ظهور تاکنون از لحاظ علائم بالینی، بافت های متکثرتر و متعددتری از بدن را نسبت به سایر ویروس ها درگیر می کند.

وی ادامه داد: برای اینکه این ویروس بتواند اثر بیماری زایی خود را در بدن بیمار اعمال کند باید قبل از اینکه وارد سلول شود، اتصالی با سطح سلول میزبان برقرار کند. برای برقراری این اتصال، گیرنده های روی سطح سلول میزبان با عنوان ACE۲ نقش اصلی را بر عهده دارند. بنابراین تمام بافت های بدن انسان که در جداره و غشای سلول هایشان این گیرنده را داشته باشند می توانند میزبان سلولی این ویروس باشند.

به گفته زالی، بافت ریه مملو از گیرنده های ACE۲ است. به همین دلیل ریه یکی از مهمترین اندام های درگیر به شمار می رود.

این متخصص مغز و اعصاب، با اشاره به اینکه سلول های دستگاه گوارشی، کبد، کلیه، قلب و سیستم اعصاب مرکزی نیز دارای این گیرنده ها هستند، افزود: در نتیجه به دلیل وجود این گیرنده ها، امکان میزبانی، سرایت و تهاجم ویروس به سیستم مغز و اعصاب نیز وجود دارد.

زالی تصریح کرد: کرونا از سه طریق می تواند مغز و اعصاب فرد مبتلا را درگیر کند، تهاجم مستقیم خود ویروس یکی از این روش هاست که شایع ترین علائم آن اختلال در حس بویایی و چشایی است. این اختلال بر اثر حمله ویروس به پایانه های عصبی موجود در بینی و دهان رخ می دهد.

وی افزود: این پایانه ها می توانند از طریق قاعده جمجمه به سیستم مغز و اعصاب راه پیدا کنند، در نتیجه دالان مناسبی برای انتقال ویروس به مغز بعد از درگیری و تخریب این پایانه ها محسوب می شوند که البته این حمله مستقیم ویروس به ندرت اتفاق می افتد و تاکنون شواهدی از درگیری خود مغز به دلیل تهاجم مستقیم ویروس کووید-۱۹ در دست نبوده است.

زالی در خصوص روش دوم درگیری مغز بر اثر آلودگی به ویروس کووید-۱۹، گفت: بدن برای هشدار حمله ویروس از مواد التهابی استفاده می کند، این مواد هشداردهنده سیتوکین Cytokine نام دارند که بخش زیادی از عوارض بیماری کرونا و مرگ و میر به علت این مواد است، چراکه بعد از حمله ویروس بدن فرد ممکن است با یک طوفان التهابی رو به رو شود که به صورت غیرضروری در حجم بالا تولید و منجر به تخریب بافت ها شده اند.

به گفته وی، التهاب سیتوکینی موجب بروز عارضه ای شبیه به بیماری ام اس، به نام ادم Edema خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روش سوم درگیری بافت های مغز را اینگونه توضیح داد: در حالت عادی روی محیط مغز یک سد قوی خونی مغزی به منظور ممانعت از ورود عوامل خارجی وجود دارد. گاهی اوقات ویروس کرونا می تواند این سد را در هم بشکند.

زالی ادامه داد: البته یکی از علل شایع گرفتاری سلول های مغزو اعصاب در بیماری کرونا لخته شدن عروق به دلیل التهاب زیاد است و این لخته ممکن است در ریه، دستگاه گوارش و کلیه شکل بگیرد یا در مغز ایجاد و منجر به بروز سکته مغزی شود.

وی افزود: مطالعات در کشور نشان می دهد برخی افراد که بر اثر ویروس کووید-۱۹دچار سکته مغزی شدند، به بیماری های زمینه ای از جمله فشار خون و دیابت مبتلا بوده اند. از طرفی در برخی از موارد نیز افراد با سن کم، هیچ بیماری زمینه ای نداشتند. این موضوع نشان می دهد عوارض مغزی ناشی از بیماری کرونا که آنچنان شایع نیست، می تواند در اینگونه افراد هم دیده شود.

زالی شایع ترین علامتی که نشان از بروز اختلال در سیستم مغز و اعصاب بر اثر ابتلا به کرونا دارد را سردرد دانست و گفت: در دوران اپیدمی کرونا در صورت بروز هر سردرد شدیدی که پیش از این تجربه تجربه اش را نداشته اید، جای شک دارد.

وی ادامه داد: مطالعات در کشور نشان می دهد که ۳۲ درصد از بیمارانی که به مراکز درمانی تهران مراجعه کرده اند، از سردردی شکایت می کردند که با تست مثبت کرونا همزمان شده بود. همچنین بین ۱۲ تا ۱۵ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز درمانی استان تهران با سرگیجه دست به گریبان بودند و حدود ۵ درصد از مراجعین دچار سکته مغزی شده بودند. این اعداد تقریبا با آمار جهانی نیز مطابقت دارد.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه میگرن نیز ممکن است در جریان بیماری کرونا تشدید شود، گفت: سردرد ناشی از سندرم استفاده از ماسک نیز از موارد دیگری است که افراد را درگیر می کند، چراکه بر اثر استفاده از ماسک تنفس افراد مقداری با مشکل روبه رو می شود.

زالی افزود: این نوع سردرد مشخصه هایی دارد. اگر از لحاظ فیزیکی، بند ماسک فشار زیادی وارد کند، منجر به بروز سردرد خواهد شد که یک ساعت بعد از برداشتن ماسک این سردرد از بین می رود. بنابراین اگر در محیطی حضور دارید که شخصی وجود ندارد و کم خطر است، ضرورتی به استفاده از ماسک نیست.

وی در خصوص عوارض استفاده از ماسک بر میزان اکسیژن رسانی خون مغز، بیان کرد: پژوهش های بسیاری با این موضوع در دنیا صورت گرفت. به طور بالقوه می توان این تئوری را مطرح کرد که استفاده از ماسک ممکن است سطح اکسیژن خون مغز را کاهش دهد، اما به تایید قطعی نرسیده است.

وی اظهار کرد: نکته بسیار مهم دیگر این است که نباید نسبت به بروز اختلالات ذهنی، تمرکز، هوشیاری و خلقی ناگهانی در افراد مسن با بیماری زمینه ای در دوران اپیدمی کرونا بی توجه بود.

زالی با اشاره به اینکه برای تحلیل علت وخامت اوضاع بیماری در کشور باید شرایط محیطی بررسی شود، گفت: شهر و استان تهران در یک وضعیت کاملا بحرانی به سر می برد. تعداد مرگ و میر، ابتلا و بستری به شدت افزایش یافته و در کمتر از ۱۰ روز عدد میزان فوتی، ابتلا و بستری در تهران با آمار سه تا ۴ هفته ای در پیک دوم برابری می کند.

وی ادامه داد: از طرفی مطالعات نشان می دهد که رابطه مستقیمی میان میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی و ابتلا به کرونا وجود دارد.

فرمانده مقابله با بیماری کرونا در تهران، تصریح کرد: در حال حاضر در تهران میزان استفاده از ماسک حدود ۵۵ درصد است. در برخی مناطق پرتراکم استان و مراکزی از جمله مترو امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد. به همین دلیل معتقدیم باید محدودیت های جدی تر با زمانی طولانی تر اعمال شود.

زالی بیان کرد: از طرفی پیشنهاد برای طول مدت اعمال محدودیت ها دو هفته است، چرا که کمتر از این زمان، معنایی ندارد و تعطیلی های کنونی تا یک هفته دیگر باید استمرار داشته باشد، چرا که یک هفته از لحاظ اپیدمیولوژیک تاثیری در روند کاهش شیوع بیماری ندارد.

وی تصریح کرد: دورکاری نیز همچنان از جمله موارد پیشنهادی ستاد مقابله با کرونا در تهران است، چرا که با دورکاری، سفر ، فشار حمل و نقل عمومی، میزان ابتلا در ادارات و به طور کلی میزان چرخش ویروس کاهش می یابد.

زالی در پایان گفت: اعمال جریمه نیز برای متخلفانی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، در تهارن به صورت آزمایشی انجام و میزان، نحوه تخصیص و نحوه اعمال جرایم زیر نظر وزارت کشور و وزارت بهداشت مشخص می شود و بعد از تصویب ستاد ملی برای اجرا، تا پایان هفته جاری ابلاغ خواهد شد.

معاون ستاد کرونای تهران: وضعیت تهران اصلا مساعد نیست/ اگر آخر هفته مردم به سفر بروند، احتمال بروز پیک جدید بیماری بعید نیست

دکتر نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: وضعیت در تهران اصلا مساعد نیست و آمار فوتی ها افزایش قابل توجهی داشته است.

دکتر نادر توکلی، درباره شرایط بیمارستان‌های استان تهران در موج جدید کرونا، گفت: همه‌ بیمارستان‌ها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم درگیر بیماری کووید۱۹ هستند. علاوه بر بیمارستان‌های دولتی، عمومی غیر دولتی و خصوصی که درگیر هستند و از تعداد کم تا بالای مریض مبتلا به کرونا پذیرش دارند، تعدادی بیمارستان تک‌تخصصی هم داریم که بیمار آلوده به کووید۱۹ که با بیماری مرتبط با حوزه تک تخصصی به بیمارستان مراجعه کردند اما شناسایی شدند را بستری دارند.

بحران کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

تمام مراکز بیمارستانی تهران، درگیر با کرونا

وی افزود: به طور مثال در مرکز قلب تهران تعدادی بیمار با عارضه قلبی_عروقی حاضر می‌شوند و همزمان ممکن است آلودگی به کرونا داشته باشند؛ یا مثلا اگر بیماری به بیمارستان سوختگی مراجعه کند، اما در کنار عارضه اصلی به کرونا مبتلا باشد در صورتی که عارضه تنفسی جدی نداشته باشد، باید در آن بیمارستان مورد رسیدگی قرار گیرد. بنابراین در تهران همه مراکز درگیر بیماری کرونا هستند.

وضعیت تهران مساعد نیست / جلسه با استانداری و لزوما اتخاذ تدابیر سختگیرانه

معاون درمان ستاد کرونا استان تهران با تاکید بر اینکه وضعیت در تهران اصلا مساعد نیست، اظهار کرد: جلساتی با استانداری داشتیم، باید تدابیر سختگیرانه‌ای اتخاذ شود. یکی از موضوعات در دست بررسی این است که افرادی را که به سفرهای غیرضروری می‌روند، رصد و پایش کنیم تا در صورت ابتلا به کرونا موظف باشند خودشان هزینه‌های درمانی را تقبل کنند. با اتخاذ تدابیر سختگیرانه‌تر می‌توانیم شرایط را به طور نسبی کنترل کنیم.

دغدغه تشدید نظارتها بر اصناف و کسبه

وی افزود: بخش عمده‌ای از این محدودیت‌ها مواردی است که از ابتدای هفته در تهران اجرایی شد؛ از سوی دیگر تشدید نظارت‌ها بر اصناف و کسبه از دغدغه‌های جدی ما است. لازم است رفتارهای پرخطر کنترل شود. یکی از بخش‌های حائز اهمیت برایمان اجرای دورکاری کارکنان است که اگر موفق شویم به عنوان مصوبه ستاد کرونای استان اعلام شود.

افزایش تختهای ویژه در فاصله پیک دوم و سوم کرونا

توکلی درباره تجهیز مجدد بیمارستان‌های پایتخت در موج سوم کرونا، تصریح کرد: بین پیک دوم و سوم کرونا خوشبختانه توسعه زیادی در بخش مراقبت‌های ویژه داشتیم و با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت موفق شدیم تعداد قابل توجهی تخت ویژه را وارد مدار کنیم، فضاهایی که در بیمارستان‌ها قابلیت توسعه تخت داشتند تجهیز شدند و اگر این تمهیدات اندیشیده نمی‌شد، فاجعه بزرگی رخ می‌داد. خوشبختانه درحال حاضر مشکلی مبنی بر عدم پذیرش بیمار مبتلا به کرونا نداریم.

هنوز به نقاهتگاه‌ها نیاز نیست

وی درباره وضعیت نقاهتگاه‌های کرونا نیز بیان کرد: تاکنون در موج سوم کرونا در استان به هیچ عنوان نیاز به استفاده از نقاهتگاه‌ها احساس نشد و مردم با یادگیری الگوی خودمراقبتی و مراجعه به مراکز سرپایی و مشاوره‌های تلفنی آموخته‌اند از خود مراقبت کنند، مگر اینکه علائم حاد را تحربه کنند که نیاز به مراجعه به مراکز درمانی داشته باشند؛ بنابراین عملا نیاز به نقاهتگاه‌ها احساس نمی‌شود.

خدمات ویژه غیرکووید کاهش نیافته است

وی با اشاره به اینکه تاکنون سایر خدمات درمانی به سایر بیماران کاهشی نداشته است، گفت: خدمات ویژه غیرکووید را کاهش نداده‌ایم و تصادفات، درمان حاد سکته‌های قلبی و مغزی و... ارائه می‌شود. سعی کرده‌ایم این خدمات به سمت مراکز تک‌تخصصی سوق پیدا کند اما در مراکز اصلی هم این خدمات ارائه می‌شود.

وضعیت انجام جراحی های غیراورژانس در بیمارستانهای تهران

توکلی با بیان اینکه در شرایط فعلی هنوز محدودیتی در اعمال جراحی الکتیو (غیراورژانس) در استان صورت نگرفته است، اظهار کرد: اعمال الکتیو مشتمل بر ۳ بخش ضروری، نیمه ضروری و غیر ضروری هستند که بخش ضروری و نیمه ضروری انجام می‌شود.

سیر فوتی‌های کرونا فزاینده خواهد بود، اگر...

وی درخصوص روند بیماری کرونا در تهران، خاطرنشان کرد: اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت نکنند و سیر بیماری و زنجیره انتقال کنترل نشود، سیر فوتی‌ها قطعا فزاینده خواهد بود. تعداد فوتی‌های کرونا در تهران قابل توجه است؛ طی روزهای اخیر رکورد بستری و فوتی‌ها را در استان تجربه کردیم.

سفر نروید

معاون درمان ستاد کرونا استان تهران با اشاره به تعطیلات آخر هفته، تاکید کرد: رفتن به سفر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و از مردم می‌خواهیم برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند. اگر آخر هفته سفر به شمال کشور و یا سایر نقاط را شاهد باشیم، احتمال بروز پیک جدید بیماری بعید نخواهد بود. اعمال محدودیت‌هایی را مدنظر داریم که هنوز تصویب نشده است، اما ممکن است یکی از محدودیت‌ها در تردد به سمت شمال کشور باشد که در ستاد کرونای استان مطرح شده است و پیگیر مصوبات آن هستیم تا در صورت قطعی شدن، اجرایی شود.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش