شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۷۸۰
حوزه بهداشت و رفاه

تعداد موارد بستری جدید از ترخیص‌ها بالاتر است

خطای کرونایی در پایتخت/ هران تلخ‌ترین روزهای کرونایی خود را می‌گذراند

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رکورد تازه آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و پایتخت از یکسو و نیز نتایج تازه‌ترین بررسی‌ها از کاهش رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی، ضرورت اتخاذ تدابیری که به قطع زنجیره ابتلا بینجامد را بیش از پیش منعکس کرده و شهروندان انتظار دارند همچون ماه‌های نخست شیوع فراگیر این بیماری در تهران، فرصت استفاده ارزان از خودروی شخصی به آنها داده شود.

کوررنگی مدیران در تشخیص سه وضعیت پایتخت موجب تاخیر در اتخاذ تصمیمات موثر برای قطع زنجیره ابتلای کرونا در پایتخت شده است.

وجه اول این کوررنگی مربوط به تشخیص رنگ وضعیت ابتلا به این بیماری همه‌گیر است. دو روز پیش آمار ۲۴ ساعته مرگ و میر کرونا در تهران رکورد زد و به ۲۳۵ نفر رسید و تعداد مبتلایان نیز در این روز از مرز ۳۹۰۰ نفر عبور کرد. به این ترتیب در روزهای اخیر مرگ و میر کرونا در کشور رکوردهای تازه‌ای ثبت می‌کند که از نگاه شهروندان وضعیت را «فرا قرمز» کرده است. با این حال تصمیمات برای مهار زنجیره ابتلا از جنس تصمیماتی است که در وضعیت به مراتب بهتر از این اتخاذ می‌شد.

وجه دوم کوررنگی سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان شرایط کرونایی در کشور مربوط به وضعیت ازدحام در شبکه حمل و نقل عمومی است. متروسواران و مسافران اتوبوسرانی گواهی می‌دهند که میزان سفر با این ناوگان در روزها و هفته‌های اخیر افزایش یافته است. در حالی که شمار سفر با مترو در اواخر سال گذشته تحت تاثیر شیوع کرونا به ۳۰۰ هزار سفر در روز کاهش یافته بود، تازه‌ترین آمار حکایت از آن دارد که اکنون شمار آن به مرز یک میلیون سفر روزانه رسیده است. هرچند بسیاری از متروسواران پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک را جدی گرفته‌اند، اما محدودیت در ناوگان سبب شده فاصله اجتماعی مسافران به ویژه در زمان‌های پیک صبحگاهی و عصرگاهی به کمتر از یک متر برسد و عملا تاثیر و بازدارندگی ماسک از ابتلا کاهش پیدا کند.

وضعیت سوم که کوررنگی نسبت به آن موجب تعلل در اتخاذ تصمیمات موثر در مهار کرونا در مجموعه مدیران شهری و دولتی تصمیم گیرنده درباره تمهیدات کرونایی پایتخت شده، مربوط به آمار آلودگی هوا است. نگرانی مدیران از بابت تشدید احتمالی آلودگی هوا سبب شده آنها از اتخاذ تصمیم موثر ترافیکی در زمینه چگونگی اجرای طرح ترافیک خودداری کنند و در نتیجه آمار سفر با ناوگان حمل و نقل عمومی به‌عنوان حلقه‌ای که زنجیره ابتلای کرونا را مستحکم‌تر کرده است، امکان کاهش نداشته باشد.

مدیریت شهری با اخذ مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا تاکنون دو راه اصطلاحا «صفر» و «یک» را در مورد اجرا و لغو طرح ترافیک تجربه کرده است در حالی که راه میانه دیگری به جز این «صفر» و «یک» وجود دارد که می‌تواند بدون اینکه مشکلات لغو طرح ترافیک را به همراه داشته باشد، امکان سفرهای شغلی رایگان برای همه شاغلان را فراهم کند.

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، تغییر در نحوه اجرای طرح ترافیک به منظور فراهم کردن بستری برای انجام سفر امن و ارزان برای شاغلان تهرانی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، اما کوررنگی آماری سه وجهی که برخی از تصمیم‌سازان درباره تمهیدات کرونایی به آن مبتلا شده‌اند،‌ موجب تعلل در اتخاذ تصمیم موثر در این زمینه شده است. تهرانی‌ها با نزدیک شدن آمار ابتلا و فوتی‌های روزانه کرونا در کشور به آمار ایام نوبت اول و دوم اوج‌گیری شیوع کووید- ۱۹ و نیز هشدارهای مکرر مسوولان بهداشتی درباره تبدیل پایتخت به چهارراه انتقال کرونا، تمایل دارند به ارزان‌ترین شکل ممکن از خودروی شخصی برای انجام سفرهای شغلی روزانه استفاده کنند، اما الزام به پرداخت عوارض طرح ترافیک سبب شده برخی از شاغلان با وجود مالکیت خودروی شخصی به دلیل هزینه تحمیلی از این ناحیه، سفر با حمل و نقل عمومی را ترجیح دهند. نتیجه این وضعیت به آمار خطرناک دیگری انجامیده که نشان‌دهنده کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان تاکسی و اتوبوسرانی است. اما ظاهرا سیاست‌گذاران در تحلیل این آمار نیز همچون آمار تشدید ابتلا به کرونا دچار غفلت شده‌اند و ارتباط آن با اجرای طرح ترافیک را درک نکرده‌اند.

رکورد تازه آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و پایتخت از یکسو و نیز نتایج تازه‌ترین بررسی‌ها از کاهش رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی، ضرورت اتخاذ تدابیری که به قطع زنجیره ابتلا بینجامد را بیش از پیش منعکس کرده و شهروندان انتظار دارند همچون ماه‌های نخست شیوع فراگیر این بیماری در تهران، فرصت استفاده ارزان از خودروی شخصی به آنها داده شود. با این حال به نظر می‌رسد حساسیت سیاست‌گذاران ارشد و مدیران شهری به اوج‌گیری دوباره این ویروس کاهش پیدا کرده و به همین خاطر سرعت اتخاذ تصمیمات و تدابیر برای قطع زنجیره ابتلا نسبت به دوره‌های قبلی اوج بیماری در کشور، کمتر شده است. این در حالی است که زمان انجام اقدامات دربرگیرنده تدابیر مقابله با شیوع کرونا بر میزان اثرگذاری این تدابیر نقش مستقیم دارد و اثر تصمیم درستی که امروز پیاده شود را می‌توان در آمار مرگ و میر ابتلای یک تا دو هفته آتی مشاهده کرد.

اجرای طرح ترافیک تهران از همان نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور معلق شد و با وجود اختلاف نظر مدیران شهری و دولتی در این خصوص، این وضعیت تا ۱۶ خرداد پایدار ماند تا اینکه سرانجام در ۱۷ خرداد ماه اجرای این طرح از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون تغییری در تصمیم در این رابطه رخ نداده است. در آن مقطع زمانی بازگشت طرح ترافیک در محدوده مرکزی شهر تهران مطالبه‌ای بود که هم مدیریت شهری و هم پلیس راهنمایی و رانندگی پشتیبان آن بودند و مخالفت وزارت بهداشت اگرچه توانست این موضوع را چند هفته به تعویق بیندازد، اما در نهایت استدلال پلیس و مدیریت شهری مورد پذیرش و اجماع تصمیم‌سازان در ستاد مقابله با کرونا قرار گرفت.

لغو طرح ترافیک در آن مقطع زمانی به دلیل بروز مشکلاتی از قبیل ترافیک فوق سنگین در اغلب معابر محدوده مرکزی شهر، اخلال در حرکت اتوبوس‌ها و نیز خودروهای امدادی همچون آمبولانس و آتش‌نشانی در کنار کمبود شدید ظرفیت توقف حاشیه‌ای که به پارک‌های دوبله پرتعداد و اشغال کامل دو خط عبوری در معابر این محدوده منجر شده بود، صورت گرفت و توانست تا حدی از این مشکلات بکاهد. نکته مورد تاکید موافقان اجرای طرح ترافیک این بود که لغو آن به افزایش سفرهای غیرضروری با انگیزه‌هایی نظیر خرید و تهرانگردی منجر شده و بخش زیادی از ازدحام در مرکز شهر نیز ناشی از همین جنس سفرها است. به این ترتیب در نهایت بازگشت طرح ترافیک توانست تا حدودی به کاهش این سفرها بینجامد و از صف خودروهای در ترافیک سنگین در معابر محدوده طرح ترافیک بکاهد.

اما بازدارندگی عوارض ریالی طرح ترافیک نیز پایدار نبود و پس از گذشت چند هفته بر میزان بار ترافیک محدوده مرکزی شهر به‌طور محسوس افزوده شد؛‌ چراکه خودروسوارانی که سفرهای غیرضروری انجام می‌دهند، از فرصت «تخفیف ۵۰ درصدی عوارض به دلیل شیوع کرونا» در کنار «تخفیف تردد در ساعات به اصطلاح غیر اوج» که در حال حاضر بین ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۴:۳۰ تعیین شده و حداقل هزینه تردد قابل پرداخت در این بازه به حسابشان منظور می‌شود، استفاده می‌کنند و همچنان سفرهای غیرضروری در ساعاتی از روز با وجود اجرای طرح ترافیک ادامه دارد.

اما در این مقطع زمانی با توجه به آمارهای نگران‌کننده از شیوع کرونا از یکسو و نیز در نظر گرفتن نتایج تازه‌ترین بررسی‌ها که نشان‌دهنده کاهش میزان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان تاکسیرانی، اتوبوسرانی و مترو از سوی دیگر، انتظار این است که قطع زنجیره کرونا از طریق برقراری امکان کاهش استفاده از وسایل نقلیه عمومی که با توجه به ظرفیت محدود نسبت به میزان تقاضا، یکی از حلقه‌های اصلی شیوع کرونا در حال حاضر به شمار می‌آیند، از طریق اتخاذ تصمیم جدید برای طرح ترافیک به نفع استفاده شاغلان و محصلان که ناگزیر به سفرهای روزانه هستند و بازدارنده برای سفرهای زاید، به سرعت در دستور کار قرار گیرد. استاندار تهران به تازگی اعلام کرده میزان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو به‌طور میانگین ۳۵ درصد و در حوزه تاکسیرانی و اتوبوسرانی ۵۵ درصد برآورد شده است که با این شرایط نیازمند اقدامات مناسب برای کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی هستیم.

با وجود این برخی مدیران ارشد شهری بر این باور هستند که لغو طرح ترافیک نمی‌تواند راهکار مناسبی برای کاهش استفاده از حمل و نقل عمومی باشد و صرفا به ترافیک سنگین و بی‌نظمی تردد در محدوده مرکزی شهر خواهد انجامید. استدلال آنها این است که امکان ورود و خروج رایگان که قبل از ساعت ۸:۳۰ و پس از ساعت ۱۴:۳۰ برای کارمندان پیش‌بینی شده کفایت می‌کند، در حالی که این بازه زمانی صرفا با ساعات کار دستگاه‌های دولتی هماهنگی دارد و گروه زیادی از شاغلان بخش خصوصی و کسبه محدوده مرکزی پایتخت که ساعت کارشان با این زمان‌بندی تطابق ندارد، از موهبت تردد رایگان با خودروی شخصی در این ایام خاص محروم بوده و جمعی از آنها ناگزیر به استفاده از حمل و نقل عمومی برای حضور در محل کار خود در این شرایط بحرانی هستند.

راهکار پیشنهادی کارشناسان برای در نظر گرفتن ملاحظه مدیران درباره پیامدهای لغو طرح ترافیک از قبیل تشویق به سفرهای غیرضروری، مشکل کمبود ظرفیت پارکینگ و توقفگاه حاشیه‌ای و... در عین اولویت دادن به سلامت شهروندان ناگزیر به انجام سفرهای اجتناب‌ناپذیر شغلی روزانه این است که راهی میانه اتخاذ شود؛ راهی که نه با مدل «صفر» یعنی لغو طرح ترافیک تطابق دارد و نه مدل «یک» یعنی اجرای طرح ترافیک به شکل فعلی با اعمال تخفیف ۵۰ درصدی عوارض را پیشنهاد می‌کند.

بر اساس این پیشنهاد باید بازه زمانی ورود رایگان به محدوده تغییر کرده و به ۱۰ صبح منتقل شود و در مقابل در فاصله زمانی ۱۰ صبح تا پایان اجرای طرح ترافیک (۱۶:۳۰) که عمده ورودها به محدوده طرح ترافیک با انگیزه غیرشغلی و غیرضروری از جنس خرید و تهرانگردی است، با حداکثر نرخ ممکن (معادل سفرهای دوسر پیک)، آن هم بدون اعمال تخفیف ۵۰ درصدی محاسبه شود. در این صورت هم نگرانی از بابت افزایش سفرهای زائد مرتفع می‌شود و هم دامنه شاغلان برخوردار از امتیاز امکان تردد رایگان افزایش خواهد یافت که می‌تواند به کاهش محسوس بار سفر با ناوگان حمل و نقل عمومی بینجامد. در کنار اتخاذ راه سوم برای طرح ترافیک، «انعطاف‌بخشی به ساعت شروع کار در دستگاه‌های دولتی» نیز باعث توزیع زمانی سفرهای صبحگاهی و کاهش تراکم مسافر در شبکه حمل‌و‌نقل عمومی خواهد شد.

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

از سوی دیگر علاوه بر کوررنگی آماری نسبت به تشدید نگران‌کننده کرونا و نیز کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی، وجه سوم این کوررنگی به وضعیت آلودگی هوا بازمی‌گردد. یک استدلال سیاست‌گذاران برای پرهیز از لغو طرح ترافیک، نگرانی درباره احتمال تشدید آلودگی هوا در نیمه دوم امسال است. این در حالی است که مقایسه شاخص کیفیت هوا در مدت سپری شده از پاییز امسال با روزهای مشابه سال گذشته نشان می‌دهد همین حالا با وجود اجرای طرح ترافیک آن‌هم با اعمال تخفیف ۵۰ درصدی، شاخص کیفیت هوا بهبود محسوسی نسبت به سال گذشته داشته است. در ۱۴ روز نخست مهر ماه سال گذشته هوای تهران چهار روز ناسالم شد و میانگین میانگین شاخص در این مدت تقریبا ۹۵ واحد بود. این در حالی است که طی همین مدت در سال جاری میانگین شاخص نزدیک ۸۰ واحد بوده و همه ۱۴ روز نخست سپری شده از مهر ماه نیز «سالم» بوده است.

این آمار مغفول مانده نشان‌دهنده اثر کاهشی کرونا بر آمار همیشگی و روتین سفرهای درون‌شهری در پایتخت است که به بهبود کیفیت هوا با وجود اعمال تخفیف ۵۰ درصدی طرح ترافیک منجر شده است و می‌تواند موید این واقعیت باشد که با پیش‌بینی تمهیداتی برای پرهیز از سفرهای غیرضروری، حتی رایگان شدن تردد در محدوده طرح ترافیک برای شاغلان نیز می‌تواند به استمرار این وضعیت بیانجامد. بر اساس یک برآورد صورت گرفته از سهم اهداف سفر از ترددهای درون‌شهری تهران در ماه‌های اخیر، سهم سفرهای شغلی به دلیل اعمال دورکاری بخشی از کارمندان چه در دولت و چه در بخش خصوصی کاهش یافته است. سهم این سفرها در حالت عادی ۳۷ درصد از کل ۲۰ میلیون سفر روزانه در پایتخت بوده که به نظر می‌رسد اکنون ۳۰ درصد از آن کاهش یافته است. همچنین سهم سفرهای با انگیزه خرید در شرایط عادی معادل ۱۵ درصد از کل سفرهای روزانه شهروندان تهرانی بوده که با رواج بیش از پیش خریدهای اینترنتی و غیرحضوری تحت تاثیر شیوع کرونا، برآورد می‌شود که به نصف کاهش پیدا کرده باشد.

سهم سفرهای آموزشی تهرانی‌ها از کل سفرهای روزانه نیز ۱۶ درصد بوده که اکنون به دلیل شیوع کرونا و با توجه به روی آوردن بسیاری از دانشگاه‌ها و مدارس به آموزش غیرحضوری کاهش قابل توجهی داشته و احتمالا حداکثر نصف میزان گذشته باشد. سفرهای تفریحی هم که سهم ۱۴ درصدی از سفرهای روزانه در شرایط عادی را به خود اختصاص داده بودند اکنون قطعا با کاهش روبه‌رو شده اما آماری از میزان کاهش آنها در دسترس و قابل برآورد نیست. به این ترتیب در مجموع می‌توان برآورد کرد در پایتخت دست‌کم پنج میلیون سفر روزانه تهرانی‌ها نسبت به شرایط قبل از شیوع کرونا کاسته شده که قطعا بخشی از این سفرها پیش‌تر با خودروی شخصی انجام می‌شد.

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در نتیجه این کاهش سفرهای روزانه، از میزان استفاده از وسایل نقلیه شخصی نیز کاسته شده که این موضوع در بهبود کیفیت هوا نسبت به سال گذشته موثر بوده است. در واقع حتی تعلیق اجرای طرح ترافیک صبحگاهی به منظور امکان ورود رایگان شاغلان به محدوده مذکور با خودروی شخصی، با توجه به آمار مذکور از کاهش سفرهای روتین شهروندان، می‌تواند در تشدید آلودگی هوا بدون تاثیر باشد.

زالی مطرح کرد؛تهران تلخ‌ترین روزهای کرونایی خود را می‌گذراند

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: تهران تلخ‌ترین روزهای کرونایی خود را می‌گذراند.

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش مهر، علیرضا زالی، در نشست مشترک با اعضای هیئت مدیره و مدیران شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، با بیان اینکه کشورهای آسیای شرقی به رغم مجاورت جغرافیایی با چین، نسبت به بسیاری از کشورهای دورتر به نقطه داغ ابتلاء تبدیل نشدند، بر نقش پررنگ صنعت هوایی در گسترش بیماری‌های واگیر اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه تهران تلخ‌ترین روزهای کرونایی خود را می‌گذراند، نگاه مسئولیت پذیرانه مدیران ارشد فرودگاه‌ها را در کنترل این بیماری بسیار تأثیر گذار توصیف کرد.

زالی با بیان اینکه نوع تعهد سازمانی که به عنوان یک فرهنگ در ماه‌های کرونایی در شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران شکل گرفته ارزنده است، گفت: این فرهنگ کماکان به عنوان یک خصلت سازمانی برای استمرار پروتکل‌ها و شیوه نامه‌های اجرایی بهداشتی با همان طراوت روزهای آغازین برای صیانت از سلامت مسافرین باید باقی بماند.

دکتر علیرضا زالی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین آمار ثبت شده بیماران کرونایی در استان تهران، عنوان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۸۲۸ بیمار جدید در بیمارستان‌های تهران بستری شدند که از این تعداد ۱۱۳ بیمار در بخش مراقبت ویژه و ۷۱۵ نفر در بخش‌های عادی بستری شدند.

 تهران کماکان در شرایط قرمز/توصیه‌ به شهروندان تهرانی

وی با بیان اینکه آخرین آمار در تهران نشان دهنده آن است که حدود ۱۱.۵ درصد مراجعه کنندگان به بخش‌های سرپایی مراکز درمانی نیاز به بستری شدن دارند، ادامه داد: بر اساس بررسی‌ها طی ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۶۳۴ نفر ترخیص شده‌اند، به عبارت دیگر هنوز تعداد موارد بستری جدید از ترخیص‌ها بالاتر بوده و لذا بهبود این روند افزایشی نیازمند اقدامات جدیدتری است.

دکتر زالی با بیان اینکه با توجه به شرایط اخیر کماکان شهر و استان تهران در شرایط قرمز به سر می‌برد، عنوان کرد: در طول ۱۰ روز اخیر آثاری از بهبودی شاخص‌های مربوط به بستری، مراجعات سرپایی و مرگ و میر در تهران مشاهده نمی‌شود.

وی در این رابطه خطاب به شهروندان توصیه کرد: شهروندان از عموم مردم  تا صاحبان مشاغل و کسانی که به نوعی در اداره‌ها نسبت به ارایه خدمات عمومی اقدام می کنند باید بیش از هر زمانی  کماکان نسبت به رعایت سختگیرانه شیوه نامه‌های بهداشتی اقدام کرده و همچنین بسترمناسب رعایت پروتکل‌ها را برای مراجعین فراهم کنند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به سرعت بالای انتقال پذیری این بیماری و احتمال آلودگی در فضاهای عمومی از جمله وسایل حمل و نقل عمومی، تاکید کرد: در این شرایط به هیچ عنوان خروج افراد در شرایطی که ضرورتی وجود ندارد، توصیه نمی‌شود.

دکتر زالی در خاتمه با بیان اینکه بالاترین میزان مرگ و میر در گروه‌های سنی پرخطر رخ می‌دهد، عنوان کرد: اکیدا توصیه می‌شود که گروه‌های سنی پرریسک و سایر گروه‌های پرمخاطره، همچنان ماندن در منزل را اولویت اول خود قرار دهند و از شرکت در میهمانی‌ها و سایر تجمعات خودداری کنند، همچنین افراد دارای علایم و کسانی که احتمال ناقل بودن دارند از ویزیت و ملاقات با این عزیزان خودداری کنند.

استاندار تهران خبر داد؛افزایش اکیپ‌های نظارت بر رعایت محدودیت‌های کرونایی در پایتخت 

استاندار تهران از افزایش اکیپ‌های نظارت بر رعایت محدودیت‌های کرونایی در پایتخت خبر داد.

کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

انوشیروان محسنی بندپی در خصوص اعمال محدودیت‌های کرونایی و بررسی میزان انجام آن اظهار داشت: از روز ۱۲ مهرماه کمیته نظارت به شدت موضوع رعایت محدودیت‌های اعلام شده را در دستور کار قرار داده که در این زمینه دستگاه‌های دولتی به خوبی پروتکل‌ها را اجرا می‌کنند همچنانکه آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها به صورت ۱۰۰ درصدی در فضای مجازی آموزش دارند و موزه‌ها تعطیل هستند.

وی ادامه داد: آرایشگاه‌های زنانه در ۱۳ و ۱۴ مهر ماه ۲۴ درصد و قهوه‌خانه‌ها ۳۵ درصد محدودیت‌های کرونایی را رعایت کردند که تا رسیدن به بالای ۸۰ درصد فاصله داریم بر این اساس اکیپ‌های نظارت بیشتر شده تا نظارت‌ها تشدید شود.

استاندار تهران با اشاره به اینکه اجباری شدن استفاده از ماسک از شنبه در تهران اجرایی می‌شود عنوان کرد: در مورد کسانی که مبتلا به کرونا هستند و با آگاهی از ابتلاء در جامعه حضور پیدا می‌کنند و از وسایل حفاظتی استفاده نمی‌کنند یا کسی که مبتلا و بیمار است اما کتمان می‌کند پیشنهاد شده جرایمی در نظر گرفته شود.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش