سیما سادات لاری روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۱ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۰۹ هزار و ۱۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
- مینو محرز صحبتهای نمکی را تکذیب کرد/ تخت خالی برای بستری مبتلایان جدید وجود ندارد
- افزایش چشمگیر مرگ و میر کرونایی در تهران با ادامه روند فعلی
لاری افزود: تاکنون چهار میلیون و ۳۴۰ هزار و ۸۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
عوارض روان شناختی به جا مانده از کووید ۱۹
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در هفته سلامت هستیم و شعار امسال فدراسیون جهانی سلامت روان تحت عنوان «سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر» انتخاب شده است. از این طریق همه دولتها و تصمیم گیرندگان عرصه سلامت به حمایت و سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه تشویق شدهاند.
وی ادامه داد: در ماههای اخیر، جهان در حال گذار از یکی از سختترین بحرانهای حوزه سلامت است و بدون تردید یکی از مهمترین تبعات همه گیری بیماری کووید ۱۹، عوارض روان شناختی به جامانده از آن است. بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل اضطراب شدید و پاکیزگی، انزوای شدید اجتماعی، استرس مزمن و همچنین اضطراب شدید ناشی از مشکلات اقتصادی کرونا روبهرو هستند.
لاری اظهار کرد: بنابراین لزوم مراقبت از سلامت روان و تلاش در جهت پیشگیری از هرگونه افسردگی، نگرانی و اضطراب ناشی از بیماری امری لازم و ضروری است. حال با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و به منظور کاهش از عوارض روان شناختی این بیماری، مردم میتوانند ضمن تماس با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ نسبت به دریافت راهکارهای کاهش استرش و نگرانی ناشی از بیماری و همچنین ارتباط با مشاوران روان شناس جهت اخذ مشاوره رایگان خدمات بهداشت روان بهره مند شوند.
وی افزود: همچنین کارشناسان سلامت روان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت در سراسر کشور آماده ارائه خدمات مشاوره حضوری در این حوزه به مراجعه کنندگان هستند. امیدواریم با افزایش سرمایه گذاری در سلامت روان، امکان دسترسی کلیه شهروندان در همه سطوح اقتصادی و اجتماعی به خدمات این حوزه فراهم شود و گامی موثر برای حرکت به سمت توسعه پایدار برداشته شود.
افزایش بی سابقه ابتلا و بستری و فوت به علت کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در روزهای اخیر با افزایش بی سابقه موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر کرونا مواجه هستیم. وضعیت حال حاضر بیماری نتیجه سهل انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی، کاهش استفاده از ماسک است. شکست این بیماری مستلزم همکاری مردم و مسئولان و همه دستگاههای اجرایی کشور با پرسنل نظام سلامت است. امیدواریم با تقویت و نهادینه سازی حس مسئولیت پذیری در برابر سلامت یکدیگر شاهد توقف روند بیماری در کشور باشیم.
مدیر کل انتقال خون استان تهران عنوان کرد؛کاهش شدید ذخایر خونی/ ۱۶۰ مرکز درمانی تهران در وضعیت هشدار
مدیرکل انتقال خون استان تهران، از کاهش شدید ذخایر فرآوردههای خونی برای نجات جان بیماران خبر داد.
محمدرضا مهدی زاده، با شیوع گسترده ویروس کووید ۱۹ و نگرانیهای پیش آمده در پیک سوم این بیماری، گفت: آمار مراجعه مردم به مراکز اهدای خون با کاهش شدیدی مواجه شده است.
مدیرکل انتقال خون استان تهران، افزود: متأسفانه در روزهای اخیر و با کاهش حضور مردم در مراکز انتقال خون، ذخایر فرآوردههای خونی برای تأمین نیاز بیماران و بیش از ۱۶۰ مرکز درمانی پایتخت در حالت هشدار قرار دارد.
وی ادامه داد: از مردم مهربان و نوع دوست میخواهم که در این شرایط ویژه و در شروع روزهای سرد، مسئله اهدای خون و نجات جان بیماران را از ضروریات بدانند و البته مراکز اهدای خون در طول این ماههای شیوع کووید ۱۹ با رعایت پروتکلهای بهداشتی در بالاترین سطح، محلهایی مطمئن و سلامت برای مراجعه داوطلبان وفادار اهدای خون بودهاند.
مدیرکل انتقال خون استان تهران، با تاکید بر اینکه همدلی و همراهی مردم، گرهگشای سختیها در همه موقعیتهای زمانی بوده است، خاطرنشان کرد: انتظار داریم مردم عزیزمان، در لحظههای خروج از خانه به لحاظ انجام کارهای ضروری، اهدای خون برای نجات جان بیماران را نیز یک ضرورت حیاتی بدانند تا با مشارکت بیشتر و وفادارانه اهداکنندگان خون، این روزهای سخت را با لبخند امید و نجات بیماران پشت سر بگذاریم.
بنابراین گزارش، نیاز روزانه مراکز درمانی استان تهران به فرآوردههای خونی، حدود ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد خون است که برای تأمین آن، نیاز به مشارکت بیشتر و جدی تر مردم در مراکز اهدای خون میباشد.
- 24
- 7
۸محمدی
۱۳۹۹/۷/۲۲ - ۰:۳۳
Permalink