سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۴۰ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۴۰۷
حوزه بهداشت و رفاه

مینو محرز: آمار از این بدتر هم می‌شود، سخت‌گیری‌ها را تشدید کنید

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مرگ ۴۱۵ نفر باعث شد تا ایران سیاه ترین روز کرونایی خود را تجربه کند.

به گزارش خبرآنلاین، امروز سیاه ترین روز کرونایی ایران بود، ۴۱۵ زندگی به خاطر ابتلا به این بیماری به پایان خود رسیدند. خبر بدتر آن که براساس هشدارهای کارشناسان احتمالا روزهای بدتری هم در راه است.

دلیل اصلی درگیری ایران با این روزهای سیاه، به آنچه در هفته های گذشته رخ داد مرتبط است؛ از ابتدایی پاییز روز به روز، هفته به هفته، تعداد مبتلایان به کووید- ۱۹ در کشور افزایش پیدا کرد و حالا بنظر میرسد، پیامد این افزایش تعداد مبتلایان در آمار روزانه کروناویروس (Coronaviruses) دیده می شود.

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، در این رابطه به خبرآنلاین می گوید: «این آمار نتیجه گرفتاری تعداد بیشتری به بیماری است، پس از ۹ ماه کار، تعداد زیادی از بیماران سرپایی میشوند، و آن هایی که واقعا بدحال هستند بستری می شوند. وقتی تعداد بدحال ها افزایش پیدا کند، قطعاً تعدادی از آن ها به آی سی یو رفته و می میرند. ۸۰ درصد با علایم خفیف و بدون علامت مبتلا میشوند ، ۲۰درصد بدحال هستند که به بیمارستان می آیند، ۵ درصد از این ها به آی سی یو می روند و حداقل نصف آنها می میرند. در این مدت تعداد بیماران مبتلایانی که دیده ام نسبت به قبل نه یک ذره ، بلکه به شکل وحشتناکی افزایش پیدا کرده است.»

نگاهی به آمار مبتلایان بیماری کروناویروس در ایران در مهر ماه هم این موضوع را تایید می کند، از ابتدایی مهر ماه تا به حال تعداد مبتلایان هفتگی بیماری بیش از ۳۰درصد افزایش پیدا کرده است.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سالمندان بیشتری درگیر کووید- ۱۹ هستند

از سویی در کنار افزایش مبتلایان به نظر میرسد که پاندمی در ایران خانوادگی شده است و سالمندان بیشتری به کووید- ۱۹ مبتلا شده اند، بر اساس آمار وزارت بهداشت ۸۰ درصد فوتی های کرونا در ایران از سالمندان هستند.

محرز در این رابطه می گوید: «الان بسياري از مبتلاها اشخاص سالمند یا درگیر بیماری پیش زمینه ای هستند. این هم طبیعی است وقتی خانواده ها گرفتار یک بیماری میشوند، در نتیجه پدربزرگ و مادربزرگ ها و دیگر افراد سالمند داخل خانواده هم درگیر می شوند. متأسفانه درصد مرگ ومیر هم بین این افراد بالاست.»

چندي پیش معاون درمان وزارت بهداشت، اعلام کرده بود که در موارد زیادی افرادی از یک خانواده بطور هم زمان در بیمارستان ها بستری میشوند و علت این موضوع هم عدم رعایت قرنطینه است.

وضعیت وحشتناک است، حداقل یک هفته تعطیل کنید

البته از ابتدای پائیز تاکنون دولت سعی کرد با اقدامات مختلف مثل بازگشت دوباره تعطیلی ها وضعیت را کنترل کند، ولی آن گونه که آمار نشان می دهد، بنظر میرسد این اتفاق رخ نداده است.

محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می گوید: «من شنیدم که دولت گفته بود همه جا باید برای یک هفته تعطیل باشند، اما دیدم مغازه ها در خیابان ها باز هستند، شاید قرار است بعدا تعطیلی اجرا شود. بالاخره باید چنین اتفاقی رخ بدهد و مدارس، دانشگاه ها، رستوران ها، مراکز خرید و ... حداقل برای یک هفته تعطیل شوند تا آمار کمی پائین بیاید، چون وضعیت خيلي وحشتناک است و اصلا در بیمارستان ها جا نیست.»

برخی دیگر از اقدامات هم اجرایی قانون هایی مبنی بر جریمه افرادی بود که ماسک نمی پوشند یا پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، این اقدامی است که از ابتدای شروع پاندمی در بسياري از کشورها اجرا شد و حالا در مناطقی از ایران هم اجرایی شده است.

در همین رابطه دیروز پلیس خبر داده بود که ۶هزار خودرو به خاطر نپوشیدن ماسک جریمه شده اند.

محرز می گوید: «باید سختگیری کرد، در همه دنیا این کار انجام شده است. در برخی از کشورها حتی با وجود انجام این کار وضع بدتر شده است، اگر فردی ماسک نپوشد باید جریمه شود، بعد هم دولت باید نسبت به اجرای پروتکل های بهداشتیش در مناطق مختلف نظارت کند.»

آمار از این هم بدتر می شود

خبر بدتر این که بنظر میرسد، امروز سیاه ترین روز کرونایی ایران نباشد و احتمالا این روند افزایش مرگ ومیر تعداد قربانیان و مبتلایان ادامه دارد.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

محرز در این رابطه هشدار می دهد: «خدا می داند این روند تا کی ادامه کند، اگر تجمع ها ادامه پیدا کند، مردم رعایت نکنند و تعطیلی ها صورت نگیرد این روند ادامه پیدا می کند. ولی قطعاً شاهد افزایش آمار قربانیان خواهیم بود، چراکه درحال بستری مریض های بدحال هستیم، بستری آنها یعنی افزایش تعداد مرگ ومیر کرونا در کشور.»

این افزایش تعداد مبتلایان نگرانی هایی نسبت به ظرفیت سیستم بهداشتی کشور برای مقابله با کووید- ۱۹ به وجود آورده است، چراکه از همین حالا هم بسياري از بیمارستان ها نسبت به پر شدن ظرفیتشان هشدار داده اند.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می گوید: «واقعا ما پزشک ها اذیت شده ایم، ما جسما خسته نیستیم و به این شرایط عادت داریم. روحا خسته شدیم چون تعداد مریض های بدحال و مرگ ومیر بیشتر شده است. این شرایط روحی روی جسم هم تاثیر می گذارد، پرسنل یکی از یکی از بین رفته اند و تعداد کم است.»

***

زالی: آمار مرگ و میر کرونا در تهران طی یک هفته ۹ بار رکورد شکست

دکتر زالی فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران با ابراز تاسف از شیوع گسترده کرونا در تهران گفت: از ابتدای مهر ماه جاری تا کنون آمار مرگ و میر کرونا در تهران ۹ بار شکسته شد.

دکتر علیرضا زالی ادامه داد: متأسفانه برای پنجمین روز متوالی، عدد بستری شدگان کرونایی از شش هزار نفر پایین تر نیامده، و بیش از ۷۰۰ نفر نیز با حال عمومی وخیم در بخش های مراقبت های ویژه تحت درمان هستند.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او، ضمن تشریح وضعیت تهران به لحاظ شیوع ویروس کووید ۱۹ گفت: امروز بیش از ۱۰ هزار و هفتصد بیمار به صورت سرپایی با تشخیص کرونا یا شبه کرونا به بخش های بهداشتی و درمانی مراجعه کرده اند.

او ادامه داد: مجموعا تعداد افرادی که در بیمارستان های استان تهران طی ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند به بیش از ۸۹۰ نفر رسید.

فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران از بستری شدن ۱۸۸ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه تهران طی روزی که گذشت خبرداد و گفت: در حال حاضر تعداد بیماران بستری در بیمارستان های تابعه استان بالغ بر شش هزارو ۱۲۵ بیمار گزارش شده است.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

زالی گفت: متأسفانه برای پنجمین روز متوالی، عدد بستری شدگان کرونایی از شش هزار نفر پائین تر نیامده. همچنین از تعداد بیمار کرونایی بستری حدود ۷۰۰ نفر با حال عمومی وخیم در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا افزود: آخرین وضعیت منحنی ابتلا و بستری موارد جدید و بستری گواه این موضوع است که در پیک سوم کرونا متأسفانه هیچ کاهشی نداشته و وضعیت آمار سیر فزاینده را می پیماید.

او با اشاره به فعالیت بیمارستان های تهران بعنوان مهمترین مراکز ارجاعی کشور اظهار‌کرد: افزون بر ۴۰ درصد بیماران بدحال کرونایی کشور در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانهای تهران بستری هستند و کماکان بالاترین سهم بیماران با حال عمومی وخیم و نیازمند مراقبت ویژه مربوط به بیمارستان های تهران است.

زالی با تأکید بر اینکه کادر درمان حداکثر تلاش خود را برای ارائه خدمات باکیفیت به بیماران مبتلا به کرونا بکار بسته اند یادآور شد: ۱۰۸ بیمارستان تهران خدمات درمان و پذیرش مبتلایان به کووید ۱۹ را انجام می‌دهند و این درحالیست که در آینده احتمال اضافه شدن تخت های جدید بیمارستانی وجود دارد.

او ایجاد خستگی و فرسودگی نیروی انسانی و کادر درمان و بهداشت را نگران کننده دانست و هشدار داد: اگر امواج جدید کرونا از ظرفیت های اشباعی بالاتر رود حتماً این موضوع تبدیل به یک چالش جدی خواهد شد.

فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران درباره اعمال محدودیت ها با هدف قطع زنجیره بیماری کووید ۱۹ نیز توضیح داد: استفاده ازظرفیت ۵۰ درصدی کارکنان ادارت فقط میتواند بخشی از ترددها را کاهش دهد و لازم است محدودیت های بیشتری برای پيش‌گيري از شیوع گسترده تر ویروس اعمال شود ضمن این که نتیجه مداخلات روزهای گذشته در هفته های پیشرو مشخص خواهد شد.

زالی اظهار‌کرد: در ساعات پیک شلوغی آمارهای میدانی خبر از کاهش ۱۰ تا ۱۳ درصدی ترافیک و تردد، پس از اعمال محدودیت ها در سطح شهر دارد.

او ضرورت اعمال استفاده از پتانسیل دور کاری و شیفت بندی (۵۰ درصدی) کارکنان بخش های دولتی و خصوصی را از سوی مسوولان بخش های اجرایی و استانی را مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: بندهای ابلاغی این بخش نامه باید بی کم و کاست اجرا شود.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش