شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۰۹ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۴۷۱
حوزه بهداشت و رفاه

موج چهارم کرونا در راه است؟/ ۵۰درصد تخت‌های ICU در اشغال بیماران کرونایی

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر مردانی گفت: فکر نمی کنم در حال ورود به موج چهارم کرونا باشیم؛ زیرا هنوز بسياري از شهرها در موج دوم بیماری هستند و حتی به موج سوم بیماری هم نرسیدند.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، با بیان این که نتیجه اعمال محدودیت ها در کنترل موارد کرونا تا دو هفته دیگر مشخص خواهد شد، در عین حال درباره تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر افزایش تستهای تشخیص این بیماری، اظهار‌کرد: افزایش تست ها همانطور که میتواند به بیماریابی بیشتر کمک کند، می تواند به کنترل بیماری هم کمک کند منوط بر آن که پیگیری موارد مثبت با اصول خود دنبال شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود مردانی درباره تأثير افزایش ظرفیت تست های کرونا در بیماریابی، اظهار‌کرد: افزایش ظرفیت تست ها در بسیاری از کشورها مانند کره جنوبی و سنگاپور مؤثر بوده است؛ زیرا هرچه زودتر موارد مشکوک و مبتلا را شناسایی کنیم، می توانیم اقدام به جداسازی آن ها کنیم و با پیگیری آنها سعی کنیم جلوی انتقال بیماری از موارد مثبت به سایرین را بگیریم. به همین دلیل افزایش ظرفیت تست ها باید همزمان با افزایش پیگیری ها باشد.

او ادامه داد: در تمام دنیا زمانی که تست شخصی مثبت می شود، یا در خانه قرنطینه (Quarantine) می شود و یا به هتل هایی فرستاده می شود تا پس از بهبودی وارد جامعه شوند. افزایش تست ها همانطور که میتواند به بیماریابی بیشتر کمک کند، می تواند به کنترل بیماری هم کمک کند منوط بر آن که پیگیری موارد مثبت با اصول خود دنبال شود.

ایمنی گله ای، سیاستی غیرکارا

این متخصص بیماری های عفونی، در پاسخ به این سؤال که آیا کشور در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی یا گله ای است یا خیر؟، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت که در مصاحبه ای از دکتر رضا ملک زاده _ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواندم دریافتیم تا به حال حدود ۳۰ میلیون در کشور به کرونا مبتلا شدند که حدودا ۳۰ درصد جمعیت است؛ در حالیکه برای تحقق ایمنی گله ای باید ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه به بیماری مبتلا شوند و تا آن زمان فاصله زیاد است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی امکان دارد میزان ابتلا در کشورها تا جایی افزایش یابد که سیستم بهداشتی_ درمانی نتواند پاسخگو باشد. برای همین استراتژی ایمنی گله ای و عدم استفاده از سایر روش ها برای مهار بیماری به تنهایی کارا نخواهد بود.

تاثیر اعمال محدودیت ها در کنترل ویروس کرونا

او در مورد محدودیت های اعمال شده در ۴۳ شهرستان با هدف کنترل ویروس کرونا، اظهار کرد: بنظر میرسد بتواند مؤثر باشد. ما تجربه خوبی از اسفند و فروردین ماه که مردم سفر نرفتند، محدودیت هایی اعمال شد و... داشتیم و دیدیم موارد بیماری در اردیبهشت ماه تا حد چشمگیری کاهش یافت و امیدواریم این محدودیت ها نیز مؤثر باشد.

او ادامه داد: توصیه می شود همه کوشش های جمعی اینچنینی با افزایش ظرفیت تست های آزمایشگاهی، جدا سازی موارد مثبت از سایرین و... باشد. این مهم است اگر جواب تست کارگری مثبت می شود و ۱۴ روز به قرنطینه میرود، از او حمایت کافی شود.

مشخص شدن نتیجه اعمال محدودیت ها؛ تا دو هفته آینده

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا اظهار‌کرد: تا دو هفته آینده نتیجه اعمال محدودیت ها در کاهش موارد مراجعه کننده به بیمارستان ها و سه تا چهار هفته بعد در کاهش مرگ و میرها مشاهده خواهد شد.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

مردانی افزود: موج اپیدمیک ۴ تا ۸ هفته بیشتر طول نمی کشد و ما در مراحل آخر این موج اپیدمیک هستیم. ولی نمی توان نسبت به بالا یا پائین رفتن موارد واکنش چندانی نشان داد؛ زیرا نه نشان دهنده وضعیت مطلوب است و نه نشانده دهنده وضعیت وخیم؛ ما باید روند بیماری را در یک بازه زمانی ببینیم و نمود هر اتفاق و رفتاری بلافاصله حس نخواهد شد.

موج چهارم کرونا در راه است؟

او در پاسخ به این سؤال که آیا در حال ورود به موج چهارم کرونا هستیم یا خیر؟، اظهار‌کرد: فکر نمی کنم در حال ورود به موج چهارم باشیم؛ زیرا هنوز بسياري از شهرها در موج دوم بیماری هستند و حتی به موج سوم بیماری هم نرسیدند.

***

۵۰ درصد تخت های ICU در اشغال کرونایی ها

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که در حال حاضر ۵۰ درصد تخت های ICU کشور در اشغال بیماران مبتلا به کرونا است، اظهار‌کرد: در حال حاضر از نظر تجهیزات بیمارستانی و ونتیلاتور در هیچ بیمارستانی کمبود یا مشکل خاصی نداریم.

دکتر قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت درباره وضعیت تخت های بیمارستانی باتوجه به شیوع گسترده کرونا و افزایش میزان ابتلا به این ویروس، اظهار‌کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد تخت های ICU در بیمارستان های کشور در اشغال بیماران مبتلا به کرونا قرار دارند.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او ادامه داد: همچنین در دانشگاه های علوم پزشکی استان های مختلف، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد تخت های بیمارستانی کل استان ها درگیر کروناست. در مجموع بطور کلی هم ۵۰ درصد تخت های ICU در کشور درگیر ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ است.

جان بابایی با بیان این که فعلاً کمبودی در زمینه تجهیزات کرونایی و ونتیلاتور در بیمارستان ها نداریم، گفت: باتوجه به شیوع گسترده بیماری، اگر روند افزایش ابتلا به همین شکل افزایش یابد، مجبور می شویم ظرفیت های بیشتری از تخت های بیمارستانی را برای ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ اضافه کنیم. البته در حال حاضر از نظر تجهیزات بیمارستانی و ونتیلاتور در هیچ بیمارستانی کمبود یا مشکل خاصی نداریم.

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش